Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
torent dc++ nic nie chodzi
Autor Wiadomość
Tony 
Klikacz

Dołączył: 06 Lip 2005
Posty: 5
Skąd: Warszawa
Wysłany: 14-07-2005, 21:38   torent dc++ nic nie chodzi

Witam

Wiem, że to juz było szukałem i nic dla siebie znalezć nie moge.Od niedawna mam chello wczesniej (tzn jeszcze mam ) miałem neostrade. Na neo żadnych problemów z torentami chwila i jedzie całym pasmem a w chello nic jedynie to 5Kb/s.Tego samego torenta sprawdzałem przez neo i jedzie jak trzeba. Kiepsko troche pomimo tego ze na papierze chello to 1 mb a neo "tylko" połowa. Może coś trzeba poprzestawiac jak mozecie to dajcie znać

tony
 
 
 
maciekece
light master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Sty 2005
Posty: 79
Wysłany: 15-07-2005, 08:58   

A u mnie wszystko chodzi w jak najlepszym porzadku...

Co do torrentów to pewno jak zwykle przyczyna sa przeciazone trackery...
a emule zawsze chodzi kiepsko - moze sprobuj emule plusa u mnie dziala zdecydowanie lepiej niz zwykly.

azureus.jpg
Plik ściągnięto 349 raz(y) 15,3 KB

 
 
Szymon 
Klikacz

Dołączył: 15 Lip 2005
Posty: 3
Wysłany: 15-07-2005, 12:58   

Eh... Mam to samo co pierwszy kolega. Założyłem chello tydzień temu i wszystkie P2P nie wyciągają więcej niż 15 kb/s. :] Też miałem wcześniej Neo+ (starą wersję, bez limitów) i zaczynam do niej tęsknić. :] Pisałem o tym na grupie newsowej o tym, ale w sumie żadnych podpowiedzi nie dostałem. Jeden z kolegów napisal że należę do grupy pechowców którzy po prostu tak mają i koniec, nic się nie da z tym zrobić.

Całe szczęście że mam podpisaną umowę na czas nieokreślony. :>
 
 
Tony 
Klikacz

Dołączył: 06 Lip 2005
Posty: 5
Skąd: Warszawa
Wysłany: 15-07-2005, 13:40   

Wczoraj jak troche posiedziałem to w nocy przyspieszyło do 24KB/s. Wobec czego wydaje mi sie ze wina lezy po stronie chello.Po co mi 1mb łącze jeżeli nie moge z niego korzystać.Pewnie są przycięte jakieś porty przez admina chello i to wszystko, oficjalnie nie moge protestować bo to nielegalne.Ciekawe co będzie dalej?Zaczynam tęsknic za moim neo z którym nie miałem żadnych problemów jedynie to ta cena

pozdrawiam

tony
 
 
 
Szymon 
Klikacz

Dołączył: 15 Lip 2005
Posty: 3
Wysłany: 15-07-2005, 14:49   

Takie samo pytanie sobie zadawałem (usenet) i zadaję, po co mi 2 mbps skoro i tak nie mogę (oprócz stron / www / poczty) tego wykorzystać. :]

I tak jak wspominałem we wcześniejszych poście, też tęsknie za moją Neo+ :(
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 15-07-2005, 16:19   

Tony, Nikt ci nic nie przycina, gdyby ktoś przycinał lub blokował cokolwiek mógłbyś oficjalnie protestować i było by to legalne.
Szymon, przyznaje zmiana nielimitowanego łącza na limitowane to był zły pomysł. Ale z dobrego źródła bez problemu można wyciągnąć pełny megabit. (a w classicu dwa)
  marekd@jabberpl.org
 
LoHinVar 
light master


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 17 Mar 2005
Posty: 108
Skąd: Warszawa-Piaseczno
Wysłany: 15-07-2005, 16:43   

oczywiście współczujemy i witamy w siec chello :D

na dc++ zmiencie port na 60 lub 80

na kazie nie da sie sciagac

na torrencie podobno zmana portu moze pomoc w zaleznosci od klienta

na emule zmana portu nie wiele daje ale jednak chyba cos daje :)
podobno da sie normalnie sciagac przez webcache
 
 
 
Szymon 
Klikacz

Dołączył: 15 Lip 2005
Posty: 3
Wysłany: 15-07-2005, 17:06   

Marek napisał/a:
Szymon, przyznaje zmiana nielimitowanego łącza na limitowane to był zły pomysł. Ale z dobrego źródła bez problemu można wyciągnąć pełny megabit. (a w classicu dwa)


Niestety to nie było spowodowane moim widzimisie, tylko tym że się przeniosłem do Warszawy. :) Nigdy w życiu tak od siebie bym nie zmienił nielimitowanego na limitowane. :]
 
 
maciekece
light master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Sty 2005
Posty: 79
Wysłany: 16-07-2005, 06:09   

Zarejestruj sie na torrentbytes i zobacz.. tam rzadko kiedy wyciaga sie cos ponizej maximum lacza :D .

A co do portu, o ile mi sie dobrze kojarzy to do szybkich trackerow trzeba uzywac portu 49152.

A co do kazy to u mnie tez nie narzekalem - smigalo w okolicach 200~300 kB/s..
 
 
Tony 
Klikacz

Dołączył: 06 Lip 2005
Posty: 5
Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-07-2005, 09:27   

Witam ponownie

Teraz korzystam z innego klienta czyli bitcometa i transfer podskoczył mi do maxa:) Wczesniej używałem bittornado.Zmieniłem jeszcze port na 80 ale podobno to nie ma az takiego znaczenia..Z tym ze wczesniej transfer był nierównomierny ale dzisiaj widze ze idzie całym pasmem.Oby tak dalej.Szczególe podziekowania dla jednego z userów chello za pomoc via gg.
Z tym ze na bitcomecie widze czasami ze procek jest maxymalnie obciążony.Podobnie jak kiedys na azureusie.Ciekawe dlaczego.Lubiłem bittornado bo było proste i nigdy czegos takiego nie miałem ale coś za coś. Z chelowym pozdrowieniem

tony
 
 
 
marc1804 
Klikacz

Dołączył: 29 Lip 2005
Posty: 6
Skąd: Kraków
Wysłany: 29-07-2005, 08:20   

Czy ktoś może udostępnić konfigurację do bitcometa dla łącza 256 kb/s :?: :?: :?: :?: :?:
_________________
 
 
Ironicus 
Klikacz

Dołączył: 12 Sty 2008
Posty: 6
Wysłany: 12-01-2008, 12:06   

Witam od wczoraj mam chello easy 2mb wczesniej mialem powolna siec osiedlowa, razem z nowymi mozliwosciami pojawily sie nowe problemy nie wiem jak skonfigurowac DC++ (0.699) jak ustwic porty gdyby ktos mogl mi napisac jakie opcje mam zaznaczyc w /connecition settings/ bylbym wdzieczny. Z gory dzieki.
 
 
Orion 
classic master


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Lis 2007
Posty: 260
Skąd: Warszawa
Wysłany: 12-01-2008, 14:30   

Ironicus napisał/a:
Witam od wczoraj mam chello easy 2mb wczesniej mialem powolna siec osiedlowa, razem z nowymi mozliwosciami pojawily sie nowe problemy nie wiem jak skonfigurowac DC++ (0.699) jak ustwic porty gdyby ktos mogl mi napisac jakie opcje mam zaznaczyc w /connecition settings/ bylbym wdzieczny. Z gory dzieki.


A dokładniej w czym problem?
W firewall powinny być odblokowane porty na których działa Twoja konfiguracja DC++.
Jeśli masz router, to przekieruj odpowiednie porty na komputer z DC++.
Generalnie sama zmiana połączenia z sieci osiedlowej na modem UPC nie powinna nic zmienić.
Opisz dokładniej w czym problem.
_________________
 
 
Ironicus 
Klikacz

Dołączył: 12 Sty 2008
Posty: 6
Wysłany: 12-01-2008, 17:20   

odpalam dc na ustawieniach:
- direct connection (tcp=80 udp=81 tls=82)uzywalem roznych wartosci ale nic nie pomagalo wpisywalem tez IP chociaz wydaje mi sie ze powinno zostac wykryte automatycznie
- przy wychodzacych pol mam ustwione direcy connection

Na poczatku program zachowuje sie normalnie laduje listy uzytkownikow wszystko jest ok ale po zaladowniu jestem rozlaczany z hubami i sytuacja sie powtarza po odpowiednim okresie czasu.

Nie reinstalowalem programu po zmianie dostawcy to sa jedyne opcje jakie zmienialem przdtem musialem byc ustawiony na passiv (last resort).

Przy ustawieniu firewall wtih UPnP wypisuje mi :' Faild to create port mapping please set up your NAT yourself'
 
 
Orion 
classic master


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Lis 2007
Posty: 260
Skąd: Warszawa
Wysłany: 12-01-2008, 18:47   

Ironicus napisał/a:
odpalam dc na ustawieniach:
- direct connection (tcp=80 udp=81 tls=82)uzywalem roznych wartosci ale nic nie pomagalo wpisywalem tez IP chociaz wydaje mi sie ze powinno zostac wykryte automatycznie
- przy wychodzacych pol mam ustwione direcy connection

Na poczatku program zachowuje sie normalnie laduje listy uzytkownikow wszystko jest ok ale po zaladowniu jestem rozlaczany z hubami i sytuacja sie powtarza po odpowiednim okresie czasu.

Nie reinstalowalem programu po zmianie dostawcy to sa jedyne opcje jakie zmienialem przdtem musialem byc ustawiony na passiv (last resort).

Przy ustawieniu firewall wtih UPnP wypisuje mi :' Faild to create port mapping please set up your NAT yourself'


Czy masz router?
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 16
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: