Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
UPC + FIFA 12 = FAIL
Autor Wiadomość
Alankos 
easy master

Dołączył: 16 Paź 2010
Posty: 40
Skąd: Katowice
Wysłany: 16-10-2011, 13:34   UPC + FIFA 12 = FAIL

Panowie mam problem i to nei tylko ja.

Gdy gramy w FIFE 12 to ciągle nas rozłącza i nie zapisuje wyników

CO Ciekawe inni np z Netii maja wszystko ok.

Pisze że w grze Firewall jest średni, a mamy wszystkie wył i systemowe i z router-a

Mamy routery z Thomson-a z wifi
Robilismy już Porty, DMZ, UnPn i dalej lipa....

Ma ktoś jakikolwiek pomysł??


PS inni gracze ze świata też mają takie problemy, ale co i jak mają to nie wiem.
 
 
marcinosr
[Usunięty]

Wysłany: 16-10-2011, 13:40   

Wejdź w ustawienia routera, zakładka Firewall i odznacz Firewall Protection.
 
 
Alankos 
easy master

Dołączył: 16 Paź 2010
Posty: 40
Skąd: Katowice
Wysłany: 16-10-2011, 15:36   

Robilem już to w kombinacji z innymi rzeczami, ale sprawdzę

Edit: nic nie zmieniło
 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 16-10-2011, 17:53   

Zrób test programem WinMTR na serwer gry i wklej wyniki. Najlepiej, aby ten test trwał kilka godzin (można zapuścić w tle), wtedy łatwiej coś wyłapać.
 
 
Alankos 
easy master

Dołączył: 16 Paź 2010
Posty: 40
Skąd: Katowice
Wysłany: 16-10-2011, 19:06   

Skąd wziąść dane z serwerów EA ? bo to nie fps ze sa serwery z ip czy cosik

Dodam że jest to chyba globalny problem z routerami thomson-a i nei tylko tej firmy...
 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 16-10-2011, 19:39   

Wyłącz firewalla w Thomsonie, ustaw DMZ na IP komputera, na którym grasz, uruchom grę i podejrzyj adres, z którym się łączy (np. programem netstat), a potem zrób test WinMTR na ten adres.

Zaporę Windows i wszelkie antywirusy też należy wyłączyć na czas testu. Łącz się po kablu, a nie bezprzewodowo.
 
 
gbbsoft 
classic master

Dołączył: 27 Sty 2011
Posty: 297
Wysłany: 16-10-2011, 20:20   

Susane napisał/a:
ustaw DMZ na IP komputera

Susane napisał/a:
Zaporę Windows i wszelkie antywirusy też należy wyłączyć

I masz dużą szansę złapać wirusa... :mrgreen:
 
 
marcinosr
[Usunięty]

Wysłany: 16-10-2011, 20:42   

gbbsoft napisał/a:
Susane napisał/a:
ustaw DMZ na IP komputera

Susane napisał/a:
Zaporę Windows i wszelkie antywirusy też należy wyłączyć

I masz dużą szansę złapać wirusa... :mrgreen:


jak już coś cytujesz nie wnosząc niczego dobrego do tematu to chociaż trzymaj się całości tekstu było
Susane napisał/a:
Zaporę Windows i wszelkie antywirusy też należy wyłączyć na czas testu.


na czas testu to tak gdybyś nie zauważył różnicy :P

@Alankos
sprawdź jeszcze czy w zakładce Firewall masz coś na enable czy wszystko jest wyłączone
 
 
Alankos 
easy master

Dołączył: 16 Paź 2010
Posty: 40
Skąd: Katowice
Wysłany: 16-10-2011, 22:01   

IP Flood Detection Enable
Firewall Protection Enable



te 2 są standardowo wł
 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 16-10-2011, 22:10   

Wyłącz (odznacz) opcję "IP Flood Detection" lub całkiem wyłącz firewalla.
 
 
Alankos 
easy master

Dołączył: 16 Paź 2010
Posty: 40
Skąd: Katowice
Wysłany: 17-10-2011, 11:36   

Ok będe w domu to to wyłącze, bo to w sumie chyba ostatnia funkcja której nie wył przy testowaniu tego.

znalazlem tez te serwery z ea potestowałem, ale nie sądze ze to cos da.

co to tych rzeczy co juz testowaliśmy z kumplami to tak:
Równocześnie wyłączyłem i dodałem:

- Zapora windowsa
- Zaporę anty wira NOD
- Firewall protection z routera odznaczyłem
- w DMZ dałem ip z komputera ( standardowo jest 0 )
- dodałem porty obsługujące FIFE 12, które są podane w instrukcji
- UnPn tez zmieniłem z standardowego ust 0 teraz nie pamiętam, ale chyba tez odznaczyłem go

W sumie te rzeczy zrobiłem i nic to nie dało, tak więc sprawdzę jeszcze te IP Flood, jak jest jeszcze coś co moze w routerze chwilowo ( czasowo)blokować połaczenie to napiszcie tutaj jak mozecie.

Główny problem jest taki ze po rozegranym meczu w danym trybie gry, nie moze wysłać raportu do serwerów EA, a w samym menu często od siebie pokazuje "Błąd połączenia z EAS FC" sam od siebie sie rozłącza, a raczej coś go blokuje. Dodam ze to pierwsza gra z którą mam taki problem od roku an tym routerze.

Mam nadzieje ze jakoś sie uda.

Pozdrawiam,
Alankos
 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 17-10-2011, 12:31   

Dostałeś już wskazówki, ale widzę, że stosujesz je dość swobodnie, stąd też takie, a nie inne rezultaty.
 
 
Alankos 
easy master

Dołączył: 16 Paź 2010
Posty: 40
Skąd: Katowice
Wysłany: 17-10-2011, 12:55   

Wrócę z pracy to je tu jakoś wrzucę lub wyśle pw.

tioo moja prywatna opinia, bo sa nie wiem co te logi dają, bo sie na tym po prostu nie znam.

[ Dodano: 17-10-2011, 15:21 ]
Wył IP Fllod D też niestety nic nie dało ;<
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: