Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
windows vs. torrent
Autor Wiadomość
witkacy 
easy master

Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 37
Skąd: Zoppot
Wysłany: 12-01-2011, 20:02   windows vs. torrent

Mam upc 25, jakoś ostatnio mogłem spokojnie mieć odpalony utorrent i swobodnie korzystać z przeglądarki internetowej. Niestety od jakiś 2 tygodni kompletnie nie działa mi przeglądarka gdy mam włączony utorrent :sad: ( tak, prywatne trackery i upc 25). Wiem, ze wiele osób boryka się z tym problem, szukałem i znalazłem rozwiązanie. W moim przypadku pomogło, może i innym pomoże. W linku zamieszczam tuturial ( nie mojego autorstwa )

UPC.vs.Utorrent

przypięty i poprawiony temat
Ostatnio zmieniony przez Marek 13-01-2011, 01:20, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
pyza27 
classic master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Gru 2010
Posty: 234
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 12-01-2011, 20:04   

Proponuje podwiesić wątek.
_________________
 
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 12-01-2011, 20:21   

taka sama role pelni ceniony program xp-AntiSpy
(opcje specialne - limit polaczen)
_________________
  precel@wtw.im
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 12-01-2011, 21:16   

Problem nie jest po stronie UPC (czy innego operatora), a Windows.

Warto jeszcze wspomnieć, że to niezgodne z licencją Microsoft. Na szczęście Linux jest wolny od takich ograniczeń.
 
 
bulek 
ultra master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 865
Skąd: 3city
Wysłany: 13-01-2011, 09:22   

Warto też wspomnieć, że Microsoft (po cichu) usunął limit połączeń półotwartych w Vista SP2 i Win7. Na tych systemach nie ma sensu używać wspomnianego narzędzia.
 
 
adrian4rt 
Klikacz

Dołączył: 21 Kwi 2011
Posty: 1
Wysłany: 21-04-2011, 07:31   

nie da się zainstalować u mnie tego programu, wyskakuje mi takie coś:Patch nie jest potrzebny, ponieważ system nie ma limitu półotwartych połączeń. No i jak ja mam ten problem rozwiązać w inny sposób ? dodam że do wczoraj było wszystko ok, tylko się popsuło jak mi przyszli wymienić router bo zwiększyłem neta do 50mb;/
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 21-04-2011, 08:43   

w ustawieniach routera thomsona wylacz firewall i ip flood detection
o przekierowaniu portow wspominac chyba nie musze.
_________________
  precel@wtw.im
 
olsenpl 
easy master

Dołączył: 14 Mar 2007
Posty: 24
Skąd: Warszawa
Wysłany: 21-04-2011, 15:03   

adrian4rt napisał/a:
nie da się zainstalować u mnie tego programu, wyskakuje mi takie coś:Patch nie jest potrzebny, ponieważ system nie ma limitu półotwartych połączeń. No i jak ja mam ten problem rozwiązać w inny sposób ? dodam że do wczoraj było wszystko ok, tylko się popsuło jak mi przyszli wymienić router bo zwiększyłem neta do 50mb;/

być może masz router Thomsona jeżeli tak to:

na początku sprawdź jakie masz nr IP , otwórz CMD i wpisz ipconfig zatwierdź Enterem
interesuje Ciebie pole przy - Adres IPv4 - to jest Twoje IP
przepisz sobie na karteczkę, następnie
wejdź w ustawienia routera np w przeglądarce wpisz http://192.168.100.1
nie wpisuj użytkownika a w pole hasło wpisz - admin / no chyba że sobie zmieniłeś
następnie przejdź do zakładki -> Adwanced-> w polu Local IP Address wpisz IP z karteczki
przykładowo 192.168.100.10
obok klik na Service Name i poszukaj BearShare i Bittorrent
klik - Add / dodaj te 2 programy
poniżej powinieneś zobaczyć dodany port czy porty
zmien z TCP na Both na dole zatwierdzasz przez Apply
Jeżeli nie ma na liście programu który Ciebie interesuje musisz dodać porty ręcznie , jakie to porty łatwo sprawdzisz w google.
Tylko musisz pamiętać żeby wpisać Twoje IP
 
 
xxqwerty25 
Klikacz

Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 4
Wysłany: 20-06-2011, 14:22   

Mam dokładnie ten sam problem. Link z pierwszego postu nie działa. Nie dawno zmieniłem upc z 25 na 50 i dostałem nowy router cisco epc3925. Nie mogę korzystać z torrentów i internetu jednocześnie. Połączenia blokują się na wszystkich komputerach w domu po włączeniu utorrent. Proszę o pomoc.
 
 
TePeO 
UPC Polska


Pomógł: 40 razy
Dołączył: 03 Gru 2007
Posty: 836
Wysłany: 20-06-2011, 16:08   

xxqwerty25,
Adres do zarządzania w Twoim przypadku to http://192.168.0.1/

Domyślnie dane do logowania pozostwiasz puste. Proces masz opisany na stronie 29/30.

Poniżej podaję odnośnik do instrukcji tego modemu:
link

ps
Przekierowanie portów itp. od strony 72.
 
 
xxqwerty25 
Klikacz

Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 4
Wysłany: 20-06-2011, 23:57   

TePeO już wertowałem tą instrukcję wcześniej tylko dalej za bardzo nie wiem, co mam tam zrobić. Z jakiegoś powodu do konfiguratora routera wchodzę przez adres 192.168.1.1. Dane do logowanie już wypełniłem wcześniej, ale chyba nic się nie stało?

Prawdopodobnie mam coś zmienić w zakładce Aplications&Gaming tylko nie wiem co :shock: . Jak by był ktoś tak miły i napisał mniej więcej krok po kroku, co trzeba zrobić to było by super.

[ Dodano: 22-06-2011, 01:01 ]
Trochę dzisiaj pokombinowałem, ale dalej nic to nie daje. Sprawdziłem w utorrent z jakiego portu korzysta program i najpierw próbowałem przekierować porty i nic to nie dało.
W tej zakładce wpisałem port tak jak na obrazku poniżej w protocal both i ip adres adres ip z wiersza poleceń. Nic to jednak nie pomogło.


Później wpisałem ten port do tej drugiej zakładki i też nic to nie zmieniło.


Ktoś ma jakieś pomysły? Zmieniłem internet na szybszy, a jak na razie mam same problemy ;/.
 
 
TePeO 
UPC Polska


Pomógł: 40 razy
Dołączył: 03 Gru 2007
Posty: 836
Wysłany: 22-06-2011, 15:16   

xxqwerty25,

Na początek musisz ustalić jaki adres IP masz przypisany na PC. Następnie najłatwiej będzie dla Ciebie skorzystać z opcji DMZ. Tam podasz adres IP który wcześniej ustaliłeś.

Inna możliwością to skorzystania z opcji Port Range Forwarding. Wpisujesz port który masz a aplikacji p2p. Następnie ustaw protokół na -> BOTH zaznacz opcję ENABLE i wpisz adres IP ustalony z PC.

ps.
Jeżeli na PC masz aktywny firewall windowsowy lub inną aplikację to również należy taki port odblokować. W innym przypadku nie będzie to działać.
 
 
xxqwerty25 
Klikacz

Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 4
Wysłany: 22-06-2011, 20:10   

Spróbowałem obydwie opcje i nic to nie pomogło. Dalej ten sam problem.
 
 
TePeO 
UPC Polska


Pomógł: 40 razy
Dołączył: 03 Gru 2007
Posty: 836
Wysłany: 24-06-2011, 22:05   

xxqwerty25,

Na pc nie masz żadnych programów zabezpieczających?
 
 
xxqwerty25 
Klikacz

Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 4
Wysłany: 25-06-2011, 00:22   

Nie mam nawet antywirusa żadnego. W zaporze mam zezwolenie na działanie utorrenta, bo bez tego chyba i tak ani rusz.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: