Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
INEA 25Mb problemy z utorrentem
Autor Wiadomość
bishop 
Klikacz

Dołączył: 25 Wrz 2010
Posty: 18
Skąd: Poznań
Wysłany: 28-09-2010, 17:13   

A jak mogę sprawdzić te limity ? :neutral:

[ Dodano: 28-09-2010, 18:15 ]
Oprogramowanie modemu wifi firmy thomson jest tak przerobione że brakuje opcji takich jak w oryginalnym urządzeniu .
W oryginale jest możliwość blokowania i odblokowywania portów a w Ineowskim tej opcji brak :(
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 28-09-2010, 19:27   

opcje-ustawienia-ustawienia-liczba polaczen
_________________
  precel@wtw.im
 
bishop 
Klikacz

Dołączył: 25 Wrz 2010
Posty: 18
Skąd: Poznań
Wysłany: 28-09-2010, 22:31   

400 :/
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 28-09-2010, 23:25   

nie powinno az tak zatykac
tak sie tez dzieje jak amsz aktywne 1-3 torki?

sprawdz jeszcze firewalla tzn wylacz go i zobacz czy cos sie zmieni
oczywiscie zakaldam ze limit polaczen w windowsie masz zwiekszony
_________________
  precel@wtw.im
 
bishop 
Klikacz

Dołączył: 25 Wrz 2010
Posty: 18
Skąd: Poznań
Wysłany: 29-09-2010, 16:53   

firewalla nie posiadam antyvira tylko Noda dokładnie.
A w rejestrze można jakoś zwiększyć przepustowość neta ?
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 29-09-2010, 23:15   

masz wbudowanego firewalla w system

przepustowosci nie zwiekszysz

mozna tylko zwiekszych ilosc jednoczesnych polaczen na poprzedniej stronie dalem linka zobacz ile teraz masz bezposrednich polaczen
_________________
  precel@wtw.im
 
bishop 
Klikacz

Dołączył: 25 Wrz 2010
Posty: 18
Skąd: Poznań
Wysłany: 30-09-2010, 15:58   

Już wiem co jest przyczyną tych problemów.
Dzwoniłem do Inei i sie okazało że modemy z wifi firmy thomson mają zablokowane jakieś porty i przez to tak kiepska przepustowość.
Dodam że za to dziadostwo dopłacam co miesiąc 10 zł. postanowiłem więc wymienić na modem bez wifi i myślę że problem zniknie przynajmniej tak obiecał konsultant firmy INEA.
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 30-09-2010, 16:02   

bishop napisał/a:
okazało że modemy z wifi firmy thomson mają zablokowane jakieś porty

kazdy router ma wewnetrze ip i pewnie o to chodzilo konsultantowi
wystarczy dac wewnetrze ip do DMZ

ale jakby dalej nie dzialalo to napisz po wymianie
_________________
  precel@wtw.im
 
bishop 
Klikacz

Dołączył: 25 Wrz 2010
Posty: 18
Skąd: Poznań
Wysłany: 30-09-2010, 16:42   

tylko że brak opcji która by pozwoliła to zrobić bo też jest zablokowana :/
A mam DMZ HOST i jest tam jakiś adres z 0 na koncu coś tam się zmienia ?
Może by to pomogło :)
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 30-09-2010, 20:11   

0 czyli wylaczony

koncowke dajesz ta sama co twoj adres ip (192.168.1.xx)
_________________
  precel@wtw.im
 
bishop 
Klikacz

Dołączył: 25 Wrz 2010
Posty: 18
Skąd: Poznań
Wysłany: 30-09-2010, 21:16   

a gdzie sprawdzic mogę moje ip bo tera wyswietla ip modemu
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 30-09-2010, 21:18   

start uruchom wpisujesz cmd
w okienku wpisujesz ipconfig
pojawi sie twoje ip
_________________
  precel@wtw.im
 
bishop 
Klikacz

Dołączył: 25 Wrz 2010
Posty: 18
Skąd: Poznań
Wysłany: 30-09-2010, 21:33   

wpisałem .
A co powinno dać ?
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 30-09-2010, 22:57   

wpisanie ip do dmz sprawia ze porty sa odblokowane tylko tyle
_________________
  precel@wtw.im
 
bishop 
Klikacz

Dołączył: 25 Wrz 2010
Posty: 18
Skąd: Poznań
Wysłany: 01-10-2010, 19:15   

Wpisałem -zatwierdziłem i nie widzę różnicy w poniedziałek zmieniam ten szrot THOMSONA na zwykły modem i nie polecam nikomu kto ma internet w sieci Inea tego modemu.

[ Dodano: 05-10-2010, 18:34 ]
Wymieniłem modem na zwykły i jest git :D
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: