Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
TeleAikon przejęty przez eFON.pl Wpłacone środki możesz dos
Autor Wiadomość
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 14-09-2010, 20:27   

zabieg2 napisał/a:
W voipdiscount obligatoryjnie wpłacam minimum 63 zł i w tym korzystam z rozmów na stacjonarne bez określonego czasu i mając do dyspozycji 120 dni za darmo ( czyli po tych 120 dniach zaczyna być pobierana opłata z tych wpłaconych 63 złotych?)

zasilasz konto kwota 10 euro netto dzieki czemu przez okres 3 miesiecy masz po 300 min tygodniowo na stacionarki za free po wykorzystaniu limitu minut na staionarne pobierana jest oplata z konta, podobnie z komorkami(za free mozna dzwonic do np portoryko ale to zalezy od danego klona)

Marek napisał/a:
ale co miesiąc z twojego konta jest pobierane 1,22 (pomijając pierwszy miesiąc który jest gratis)

plus kazdy nr miejski plus 73 gr
lacznie miesiecznie potraca sie z rachunku 1,95 zl
kazda wychodzaca rozmowa poza siec macierzysta jest dodatkowo platna polskie stacionarne 5-7 gr, komorki 31 gr itd
_________________
  precel@wtw.im
 
zabieg2 
light master

Dołączył: 28 Sie 2010
Posty: 87
Skąd: Chorzów
Wysłany: 15-09-2010, 21:00   

o.k
wczoraj zaistalowałem freeconet i "ku przezorności" doładowałem za pięć złotych. zadzwoniłem najpierw na komórkę do żony. Rozmawialiśmy krótko, ale jakość rozmowy zadowalająca. natomiast później zadzwoniłem na stacjonarne i niestety ( a dzwoniłem trzykrotnie) po mniej więcej 10 sec. rozmowę rozłączało! na skrzynce przeczytałem wiadomość że zostało mi tylko 4, 98 zł i żeby doładować. jak sądzicie czy przerywało bo stan konta był za niski (jakieś limity o których nie doczytałem w regulaminie?), czy może to sprawy techniczne-(rozmawiałem przez laptopa z modemem wi-fi- 54 Mb/s)
_________________
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 15-09-2010, 21:40   

zabieg2 napisał/a:
po mniej więcej 10 sec. rozmowę rozłączało! na skrzynce przeczytałem wiadomość że zostało mi tylko 4, 98 zł i żeby doładować.

ponizej 5 zl zawsze pojawia sie monit o niskim stanie konta
ale to nie powoduje rozlaczania (ja dzwonilem majac 2 zl na koncie)
wyglada na sprawe techniczna choc dziwne ze 3x z rzedu cie rozlaczylo po 10 sek
_________________
  precel@wtw.im
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 16-09-2010, 08:45   

Połącz się po kablu.

Jaki kodek masz ustawiony ?
  marekd@jabberpl.org
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 16-09-2010, 09:39   

napisz tez jak sie laczysz (program, fring, bramka voip)
_________________
  precel@wtw.im
 
zabieg2 
light master

Dołączył: 28 Sie 2010
Posty: 87
Skąd: Chorzów
Wysłany: 16-09-2010, 10:04   

teraz spróbowałem po kablu. wygląda to tak ,że po 20 sec. wyłącza się fonia, a za chwilę połączenie ( przerobiłem to na 901 chyba z 10 razy - cały czas to samo) . Aha, i nie mogę wyłączyć wcześniej połączenia - klikam na ikonę zamknięcia rozmowy i nic. zaraz poszukam jaka to wersja

[ Dodano: 16-09-2010, 11:14 ]
wersja 2.7. Ale co ciekawe w ustawieniach w zakładce licencja/ wersja pod numerem wersji mam odchaczone pliki, ale przy giptsp32.tsp ma znaczek ostrzegający z wykrzyknikiem, czyli że coś nie funcjonuje- może tu jest " pies zakopany"?
proszę Precelos wyjaśnij mi co to znaczy fring i jak mam szukać , bo jestem kompletnym lajkonikiem w tych sprawach. Łączę się przez komputer podłączony do routera który podłączony jest do osiedlowej sieci lokalnej.

[ Dodano: 16-09-2010, 11:31 ]
Nowe odkrycie. jak dzwoniłem bezpośrednio ze strony inernetowej- wersja beta (tradycyjnie 901) nic nie przerwało
_________________
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 16-09-2010, 11:05   

czyli to wina samego programu dostepowego
jaki masz system operacyjny?

probowales przeinstalowac aplikacje?

fring to program do to telefonow komorkowych, ja majac telefon z wifi moge laczyc sie przez fringa spelnia on twedy role telefonu voip(choc osobicie nie musze tego robic gdyz moja Nokia N80 IE ma funkcje telefonu internetowego)

mozesz sprobowac uzyc programu x-lite
v4
http://www.counterpath.co...s-download.html
v3
http://download.chip.eu/pl/X-Lite_117018.html

v4 dziala juz z vista i 7

konfiguracja programu
http://www.freeconet.pl/i...hone_x-lite.pdf
_________________
  precel@wtw.im
 
zabieg2 
light master

Dołączył: 28 Sie 2010
Posty: 87
Skąd: Chorzów
Wysłany: 16-09-2010, 11:36   

mam xp. wersje komunikatora 2.7 instalowałem kilka razy. cały czas to samo. spróbuję z x-lite i zaraz napiszę

[ Dodano: 16-09-2010, 12:59 ]
ta sama sytuacja( dotyczy X-lite)! po 20 sec. amen! (przynajmniej działa ikona końca rozmowy, ale co to za pocieszenie). tak było po restarcie kompa. przed restartem poinformowano mnie ..."połączenie nie może być zrealizowane, błąd systemu..." załamka! czy możliwe żebym miał jakieś blokady w roterze, albo w sieci? w ustawieniach sieciowych mam opcje pobierania wszystkich portów. może w gadu na głos mam takie problemy z jakością właśnie przez jakieś złe ustawienia w kompie , albo sieci. sam już nie wiem?. trudno podejrzewać kompa o złe ustawienia bo przecież to samo działo sie wczoraj w laptopie ( też win xp)
 
 
gomi 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Gru 2006
Posty: 108
Skąd: Warszawa - Ursynów
Wysłany: 16-09-2010, 12:31   

Najlepiej napisz do nich na service@freeconet.pl odpowiadają dość szybko. Tzn. nie wiem czy po wzroście liczby klientów nadal jest szybka reakcja jak kiedyś.
  gomi
 
zabieg2 
light master

Dołączył: 28 Sie 2010
Posty: 87
Skąd: Chorzów
Wysłany: 16-09-2010, 12:59   

napisałem. na razie dostałem odpowiedź, że system przyjął zapytanie

[ Dodano: 03-10-2010, 18:40 ]
Witam. Chciałbym dokończyć wątek mojej próby zaistalowania komunikatora freconet na kompie. Tak jak polecił GOMI, wysłałem zapytanie i dostałem odpowiedź. Sugestia- odblokować odpowiednie porty w routerze. Pokazałem to mojemu administratorowi, zgodził się nawet przyjść do mnie i zmienić konfigurację. Siedział z godzinę, zmieniał, ustawiał, próbował, ale nic to nie dało! Problemy mam dalej te same i to dotyczy nie tylko freeconektu, ale i gadu na głos i kilku innych komunikatorów, które testowałem, raz mnie wyłączało, raz rozmówca mnie ledwo słyszał innym razem słyszał tylko trzaski, chociaż zdarzyło się parę razy że rozmowa była bez zakłóceń (dzwonię tylko na stacjonarne- w tym przypadku z gadu na głos). Zaczynam się zastanawiać czy to przypadkiem nie wina jakichś ustawień w samej sieci lokalnej? Mają jakieś blokady, a mi ściemniają że wina leży po innej stronie. W ogóle irytuje mnie trochę że router który sobie zakupiłem nie mogę zainstalować poprzez mój komputer, tylko robią to w biurze sieci, a mi tylko w domu konfigurują. W ten sposób nie moge nawet sprawdzić ustawień, bo musiałbym znać hasło administratora, a tego z wiadomych przyczyn mi nie udostępnią. Czy w UPC też tak jest? Może czas zmienić operatora? dają mi 4Mb/s za 50 zł (z routerem) miesięcznie na czas nieokreślony. Co o tym myślicie?
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: