Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
TeleAikon przejęty przez eFON.pl Wpłacone środki możesz dos
Autor Wiadomość
www.eFON.pl 
Klikacz

Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 1
Wysłany: 31-08-2010, 10:54   TeleAikon przejęty przez eFON.pl Wpłacone środki możesz dos

TeleAikon przejęty przez eFON.pl Wpłacone środki możesz dostępne u nowego operatora

www.eFON.pl Numery Stacjonarne z całej Polski !!!




Pragniemy poinformować, iż firma TeleAikon połączyła siły z firmą eFon.pl. Dzięki temu otrzymasz szeroki wachlarz usług telefonii VOIP między innymi:

- darmowe rozmowy i brak abonamentu
- Własny numer telefonu z Polski,
- Możliwość przesyłania i odbierania faxów,
- Własną automatyczną sekretarkę.
- niskie ceny połączeń do innych sieci
- kontrola wydatków dzięki billingowi online
- I wiele innych sprawdź na stronie


Konta założone w TeleAikon są aktywne, a zgromadzone na nich środki są do wykorzystania Zapraszamy do korzystania z naszego serwisu Najlepszej telefonii VOIP.

Polska - 0,07 zł/min.
Polska komórka - od 0,28 zł/min.
Włochy - 0,07 zł/min.
Anglia - 0,07 zł/min.
USA - 0,08 zł/min.

Ceny BRUTTO, z VAT.


Ceny na połączenia międzynarodowe oraz do krajowych sieci komórkowych obowiązują bezterminowo. Szczegóły w "Cenniku" na stronie www.eFON.pl

[/center]www.eFON.pl www.eFON.pl
 
 
marcinbb 
ultra master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Maj 2008
Posty: 744
Skąd: Wawa
Wysłany: 31-08-2010, 15:26   

Co spam to spam... no ale z takimi cenami za połączenia to chyba klientów nie znajdą.
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 31-08-2010, 20:02   

Zastanawiałem się co z tym zrobić ale napisane dość konkretnie, zawsze można się dowiedzieć czegoś o kolejnym operatorze.

No i właśnie tymi cenami to raczej odstraszą ludzi niż ich przyciągną (konkurencja ma 2 - 3 razy taniej, no może za wyjątkiem komórek te są wszędzie podobnie).
  marekd@jabberpl.org
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 31-08-2010, 20:45   

Szkoda wyrzucać, mnie się to info przydało, bo właśnie szukam dostawcy VoIP.
 
 
gomi 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Gru 2006
Posty: 108
Skąd: Warszawa - Ursynów
Wysłany: 31-08-2010, 21:51   

Ja od 4 lat niezmiennie korzystam z Freeconetu i jestem bardzo zadowolony. Oby tylko nie zepsuła się jakość usług po dołączeniu 600 tys. userów Tlenofonu...
 
 
marcinbb 
ultra master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Maj 2008
Posty: 744
Skąd: Wawa
Wysłany: 01-09-2010, 08:17   

Cytat:
Szkoda wyrzucać, mnie się to info przydało, bo właśnie szukam dostawcy VoIP.

Dobra rada to nie szukaj u nich "Aikon" a przeczytaj od tyłu ;)
Ja wybrałem 2 bezpłatne nr. przychodzące z Actio, a wychodzące zawsze lecą po Betamax`ach połączenia praktycznie za 0 centów do około 50 krajów ( max 300 min tyg. ) w tym PL. jednak konkretnego Betamaxa nie podam jedni mają tanie komórki ale naliczają za zestawienie połączenia, zależy kto czego oczekuje.

Freeconekt też jest OK choć pobierają opłaty za połączenia, ale jeśli chce się przenosić nr. do operatora VoIP to i owszem Freeconect można polecić około 1 PLN/mc.
Tylko należy pamiętać o jednej ważnej rzeczy po przeniesieniu nr np. z TP sa do operatora VoIP nr już tam zostaje nie możemy ponownie ( jeszcze?? ) przenieść nr do operatora "stacjonarnego"
 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 01-09-2010, 10:52   

marcinbb, wszystko zależy od potrzeb. Mnie VoIP jest potrzebny tylko do rozmów lokalnych.
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 01-09-2010, 11:09   

Cytat:
Tylko należy pamiętać o jednej ważnej rzeczy po przeniesieniu nr np. z TP sa do operatora VoIP nr już tam zostaje nie możemy ponownie ( jeszcze?? ) przenieść nr do operatora "stacjonarnego"
Można przenieść ponownie do stacjonarnego.

Czasem nie chcą przenosić tylko z jednego operatora voip do innego operatora voip (bo tego ustawa nie nakazuje).
Czyli np z freeconetu do TPsa możesz przenieść numer w obie strony.
Ale na przeniesienie numeru np z upc do freeconetu może się upc nie zgodzić.
  marekd@jabberpl.org
 
marcinbb 
ultra master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Maj 2008
Posty: 744
Skąd: Wawa
Wysłany: 01-09-2010, 11:38   

Susane napisał/a:
Mnie VoIP jest potrzebny tylko do rozmów lokalnych.

Nam do lokalnych w mniejszym stopniu, częściej dzwonimy do Włoch, ale jednak wolę mieć te połączenia za darmo niż za 0.05 PLN szczególnie że naliczanie jest minutowe a rzadko rozmowa trwa 1 minutę.

Marek
Widzisz dawno nie interesowałem się tematem ale co ciekawe:
Marek napisał/a:
Ale na przeniesienie numeru np z upc do freeconetu może się upc nie zgodzić.

UPC idzie w zaparte że telefon przez nich oferowany nie jest VoIP`owy, wiele razy już starali się mnie przekonać nad wyższością ich telefonu nam moim VoIP`em niestety bezskutecznie.
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 01-09-2010, 12:06   

marcinbb napisał/a:
ale jednak wolę mieć te połączenia za darmo niż za 0.05 PLN szczególnie że naliczanie jest minutowe a rzadko rozmowa trwa 1 minutę.

o ktorym voipie teraz mowisz bo freeconet ma nalicznie sekundowe

Susane napisał/a:
Mnie VoIP jest potrzebny tylko do rozmów lokalnych.


beta max ma darowe rozmowy lokalne(x minut) tylko ze trzeba ladowac konto kwota ok 63 zl na 3m
czyli miesiecznie 21 zl
jesli dzwonisz lokalnie ponizej 380 min miesiecznie to betamax sie nie oplaca
2 kwestia ze majac betamaxa warto miec nr stacjonarny u jakiegos operatora voip
wiec bramka musi obslugiwac 2 sipy a nie kazda ma taka opcje

wybor zalezy wlasciwie tylko od potrzeb jakie ma dany user
_________________
  precel@wtw.im
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 01-09-2010, 12:34   

Precelos napisał/a:
freeconet ma nalicznie sekundowe
Freeconet do rozmów lokalnych wypada chyba najatrakcyjniej.
 
 
marcinbb 
ultra master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Maj 2008
Posty: 744
Skąd: Wawa
Wysłany: 01-09-2010, 12:53   

Precelos napisał/a:
o ktorym voipie teraz mowisz bo freeconet ma nalicznie sekundowe

A co za różnica sekundowe czy minutowe w moim przypadku jeśli średnio w przeciągu miesiąca samych połączeń do Włoch mam na ponad 400 minut, nawet jeśli przekroczę 300 minut tygodniowo schodzi mi po kilka centów z "pakietu" który zakupiłem. Jeśli miałbym takiemu freeconect płacić 0,07 wychodzi 28 PLN:/ A to tylko połączenia zagraniczne do tego lokalne.
Precelos napisał/a:
bramka musi obslugiwac 2 sipy a nie kazda ma taka opcje

Nie musi wystarczy że znajdziesz taki sam wolny login u 2 operatorów, i można to obejść.
Zresztą chyba niewielkiej części użytkowników ten problem dotyczy mój tel obsługuje 6 sip, bo bramki nie chciałem.
Precelos napisał/a:
beta max ma darowe rozmowy lokalne(x minut) tylko ze trzeba ladowac konto kwota ok 63 zl na 3m
czyli miesiecznie 21 zl

Dlaczego 63 PLN pełno jest ofert poniżej 50 PLN doładowanie 10 E, i masz 4 miesiące gadania za darmo a dodatkowe 10E na rozmowy, i w ten sposób po 4 darmowych miesiącach nadal rozmawiasz za "centa" za minutę.
Ale nawet 50 PLN / 4 m-ce daje miesięcznie 12.5 PLN a we freeconect za 300 minut musisz zapłacić 300 * 0.07 = 21.

Susane napisał/a:
Freeconet do rozmów lokalnych wypada chyba najatrakcyjniej.

śmiem wątpić:)
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 01-09-2010, 13:14   

marcinbb, zgadzam sie ze w twoim przypadku bardziej oplaca sie betamax to jest oczywiste

jak ja zaladuje w Freeconet za 10 zl to mi to starcza na ok 3 miesiace

jak ktos duzo rozmawia to bierze betamaxa lub jego klona
jak ktos malo rozmawia to oferta mu sie nie oplaca

jak ktos rozmawia juz biorac twoje szacunku co do kosztow betamaxa to
betamax oplaca sie sie brac jesli cyklicznie co miesiac wydzwania sie ponad 200 min czyli prawie 3,5h

jesli ja bym duzo rozmawial czyli po kilka h w tygodniu to sam bm wzial beta maxa ;)
_________________
  precel@wtw.im
 
marcinbb 
ultra master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Maj 2008
Posty: 744
Skąd: Wawa
Wysłany: 01-09-2010, 13:25   

Cytat:
jak ja zaladuje w Freeconet za 10 zl to mi to starcza na ok 3 miesiace

No właśnie moja kobita ze swoją rozmową te 10 PLN przerobiła by w kilka dni, pewnie z moją niewielką pomocą. Choć przyznam że Freeconect ma też swoje plusy 0800, 112, ale ma też jednego dużego minusa nie daje za darmo nr. telefonu tylko należy za niego płacić - więc nadal skłaniam się ku Actio gdzie takowy dostajemy za darmo.
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 01-09-2010, 13:35   

marcinbb napisał/a:
ale ma też jednego dużego minusa nie daje za darmo nr. telefonu tylko należy za niego płacić

masz racje ale oplata za utrzymanie nr zwraca sie po wydzwoneniu 50 min (100) miesiecznie
(od 18 do 8 rano 5 gr pozostale godziny 7 gr)

jesli to ma byc tylko nr do odbierania to lepiej brac actio

po drugie po polaczeniu z tlenofonem jest ogromna masa ludzi z ktorymi rozmawia sie za friko

po trzecie podoba mi sie ze mozna wlaczyc powiadomienie o cenie polaczenia wiec pzred nawiazaniem polaczenia wiem ile kosztuje rozmowa
_________________
  precel@wtw.im
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: