Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Konta Rapidshare
Autor Wiadomość
Seavolv 
classic master

Dołączył: 16 Mar 2010
Posty: 183
Skąd: Kraków
Wysłany: 20-08-2010, 10:48   Konta Rapidshare

Może to nie P2P ale myślę że nadaję się ten temat tutaj.
Używa ktoś kont na rapidzie? Kiedyś kupowałem na allegro konto 30dni z limitem na chyba 5gb/24h.
Teraz widzę że są jakieś konta mające np. "400 RAPIDS" co to jest?
Może ktoś polecić jakieś optymalne konto do powiedzmy 20-30zł, dużo nie zasysam ale czasem zdarzy się więcej niż 5gb na 24h
_________________
 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 20-08-2010, 10:59   

Zanim zaczniesz kupować konta RS np. na Allegro, to zajrzyj tu: LINK
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 20-08-2010, 11:01   

Seavolv napisał/a:
co to jest?

poczytabys na rs info to bys wiedzial
ale w skrocie
miesiac premium tzw. RapidPro kosztuje 99 rapids masz w nim 10GB pojemnosci oraz 30GB transferu, za 14 rapids mozesz zwiekszyc transfer o 5GB jakby sie skonczyl ten podstawowy traffic.
_________________
  precel@wtw.im
 
Seavolv 
classic master

Dołączył: 16 Mar 2010
Posty: 183
Skąd: Kraków
Wysłany: 20-08-2010, 11:16   

Precelos napisał/a:
Seavolv napisał/a:
co to jest?

poczytabys na rs info to bys wiedzial
ale w skrocie
miesiac premium tzw. RapidPro kosztuje 99 rapids masz w nim 10GB pojemnosci oraz 30GB transferu, za 14 rapids mozesz zwiekszyc transfer o 5GB jakby sie skonczyl ten podstawowy traffic.

Czyli rozumiem że kupując np takie konto z 400 rapids to jakby kasa tak?

Kupuje konto z 400 rapids i w tym mam już 30gb transferu, aby przedłużyć konto na następne 30dni muszę wydać 99 rapids, a aby doładować np. o dodatkowe 5gb transferu (po wyczerpaniu tych 30gb) wydaje kolejne 14 rapids.
_________________
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 20-08-2010, 12:46   

rapidy to taka wirtualna wlauta za ktora kupujesz premium i dodatkowy traffic(standardowo jest wlaczona opcja automatycznego dodawania tych 5 gb i zabrania ci 14 rapids)
_________________
  precel@wtw.im
 
Seavolv 
classic master

Dołączył: 16 Mar 2010
Posty: 183
Skąd: Kraków
Wysłany: 20-08-2010, 13:08   

A jeszcze jedno to konto ma jakieś ograniczenia czasowe? Czy dopóki będę je doładowywać tymi rapidkami będzie działało?

I jeszcze jedno to konto ma tylko 30GB transferu na misiąc? to chyba nie za dużo zważywszy że wcześniej brałem 5GB/24h
PS. policzyłem i jednak wychodzi mniej więcej to samo w skali miesiąca.
_________________
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 20-08-2010, 13:15   

1.nie ma, konto dalej bedzie istniec nawet jak nie ma rapidow-a jesli sa to automatycznie jest przedluzane konto
2.patrz pkt 1
3.tak, ale od czego sa Hapy Hours
_________________
  precel@wtw.im
 
Seavolv 
classic master

Dołączył: 16 Mar 2010
Posty: 183
Skąd: Kraków
Wysłany: 20-08-2010, 13:26   

Tak się rozglądałem za kontami na alu ale to o którym rozmawiamy chyba wydaje się najsensowniejsze, jak ktoś mało ściąga to może sobie ładnie rozgospodarować punkciki, chyba się właśnie zdecyduje na to.

A mam pytanie dają jeszcze jakieś punkciki, bonusy za download z naszego konta?
_________________
 
 
Neo10 
plus master


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 12 Kwi 2007
Posty: 649
Skąd: wawa
Wysłany: 20-08-2010, 13:29   

Ogólnie rapidshare po zmianie zasad powoli będzie umierał ;] w tej chwili lepiej kupić konto na hotfile ;] cenowo bardzo podobnie ;]

Apropo kont ostatnio kupowalem tutaj: http://webcodes.pl/ ale ogólnie najlepiej szukać na allegro ;]
_________________
Ostatnio zmieniony przez Neo10 20-08-2010, 13:34, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Seavolv 
classic master

Dołączył: 16 Mar 2010
Posty: 183
Skąd: Kraków
Wysłany: 20-08-2010, 13:32   

Neo10 napisał/a:
Ogólnie rapidshare po zmianie zasad powoli będzie umierał ;] w tej chwili lepiej kupić konto na hotfile ;] cenowo bardzo podobnie ;]


A transfery?
_________________
 
 
Neo10 
plus master


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 12 Kwi 2007
Posty: 649
Skąd: wawa
Wysłany: 20-08-2010, 13:38   

Nie widzę różnicy pomiędzy rapidem a hotfile ;] oba idą z prędkością ok 6MB/s tzn jak ściąga się pare plików i to jest chyba ograniczenie bo więcej nie chcą ;]
_________________
 
 
Seavolv 
classic master

Dołączył: 16 Mar 2010
Posty: 183
Skąd: Kraków
Wysłany: 20-08-2010, 14:39   

Neo10 napisał/a:
Nie widzę różnicy pomiędzy rapidem a hotfile ;] oba idą z prędkością ok 6MB/s tzn jak ściąga się pare plików i to jest chyba ograniczenie bo więcej nie chcą ;]

A może dla tego że więcej nie wyciśniesz ze swojego internetu FP50 :D

[ Dodano: 21-08-2010, 10:44 ]
No i kupiłem konto na hotfile :D do końca roku bez limitów.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: