Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
zamknięte porty w uTorrent
Autor Wiadomość
AloneInTheDark 
easy master

Dołączył: 30 Sty 2010
Posty: 26
Skąd: Piekary Śląskie
Wysłany: 01-02-2010, 20:14   zamknięte porty w uTorrent

Witam.

Posiadam mały problem , każdy port który używa uTorrent jest zablokowany , nie wiem jak ten problem rozwiązać , prędkości nie powalają 20kb/s upload jest większy.

Pobieram z Torrenty.org świeży torrent mimo to dużo seedów.

FireWall i wszystko odblokowane , komputer czysty jak łza , dzisiaj wymieniali mi modem na WebSTAR ale wątpię żeby to miało jakiś wpływ.

Jeżeli ktoś wie jakie porty są otwarte , będę bardzo wdzięczny.
 
 
ANIOŁ 
chello master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 2410
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 01-02-2010, 23:24   

Pierwsze słyszę o poblokowanych portach, sprawdz lepiej komputer dobrze a nie siejesz panikę bez sensu....
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 01-02-2010, 23:26   

AloneInTheDark napisał/a:
Pobieram z Torrenty.org

pobieraj z jakiegos normalnego trackera najlepiej prywatnego
bo na tym siedza same pijawy z neo praktycznie
_________________
  precel@wtw.im
 
AloneInTheDark 
easy master

Dołączył: 30 Sty 2010
Posty: 26
Skąd: Piekary Śląskie
Wysłany: 02-02-2010, 09:15   

ANIOŁ napisał/a:
Pierwsze słyszę o poblokowanych portach, sprawdz lepiej komputer dobrze a nie siejesz panikę bez sensu....


Co masz na myśli mówiąc "Że mam sprawdzić dobrze komputer" ? z moim komputerem wszystko okej nie musisz się martwić system jak stoi od kilku miesięcy to wirusa nie widział skanowany KIS 10 , NOD i Dr Web. nawet podejrzanych cookie nie ma.
 
 
ANIOŁ 
chello master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 2410
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 02-02-2010, 10:00   

AloneInTheDark napisał/a:
ANIOŁ napisał/a:
Pierwsze słyszę o poblokowanych portach, sprawdz lepiej komputer dobrze a nie siejesz panikę bez sensu....


Co masz na myśli mówiąc "Że mam sprawdzić dobrze komputer" ? z moim komputerem wszystko okej nie musisz się martwić system jak stoi od kilku miesięcy to wirusa nie widział skanowany KIS 10 , NOD i Dr Web. nawet podejrzanych cookie nie ma.

3 antywirusy na kompie ?! Powodzenia z taką wiedzą o komputerze :P
 
 
AloneInTheDark 
easy master

Dołączył: 30 Sty 2010
Posty: 26
Skąd: Piekary Śląskie
Wysłany: 02-02-2010, 11:34   

a napisałem , że są 3 na raz ?

Jeżeli nie masz nic , do powiedzenia bądź nie wiesz o problemie to nie rób tego.
 
 
ANIOŁ 
chello master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 2410
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 02-02-2010, 16:17   

AloneInTheDark napisał/a:
a napisałem , że są 3 na raz ?

Jeżeli nie masz nic , do powiedzenia bądź nie wiesz o problemie to nie rób tego.


Wiem jedno UPC nie blokuje portów, wiec wina musi być po twojej stronie,jakiś program lub router np i choćbyś nie wiem jak tupał i twierdził że masz extra porzadek na kompie to i tak w to nie uwierze bo zbyt dużo takich komputerów już widziałem,a jak Ci sie nie podoba jak piszę to nie czytaj ;)
 
 
AloneInTheDark 
easy master

Dołączył: 30 Sty 2010
Posty: 26
Skąd: Piekary Śląskie
Wysłany: 02-02-2010, 16:55   

No więc zapraszam do mnie Panie informatyku :) i szukaj co jest nie tak :)
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 02-02-2010, 20:11   

Proponuję zacząć od przeskanowania nmapem lokalnie własnego komputera (zwykły connect scan wszytkich portów od 1 do 65535), powinno wyjść, że port z którego korzysta torrent jest otwarty a porty z których nic nie korzysta zamknięte.

Jeśli nawet lokalnie port na którym nasłuchuje torrent nie będzie otwarty albo jakieś porty będą miały systus filtred znaczy, że winna jest konfiguracja twojego komputera (firewall)

Kolejny krok to przeskanowanie się po zewnętrznym ip rutera (o ile posiadasz ruter) - jeśli port nie będzie otwarty znaczy, że ruter źle skonfigurowany.

Na końcu idzie sie na http://nmap-online.com i przy pomocy tego narzędzia można przeskanować swój komputer z zewnątrz - jeśli wynik będzie się różnił od tego uzyskanego lokalnie znaczy, że to wina operatora.
  marekd@jabberpl.org
 
ANIOŁ 
chello master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 2410
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 03-02-2010, 19:13   

AloneInTheDark ucichł czyli albo olał sprawę w co wątpię, albo okazało sie jednak że miałem racje :lol: i głupio mu się do tego przyznać ;)
 
 
seven of nine 
ultra master


Pomogła: 3 razy
Dołączyła: 24 Mar 2008
Posty: 1306
Skąd: Sopot
Wysłany: 05-02-2010, 23:19   

AloneInTheDark napisał/a:
każdy port który używa uTorrent jest zablokowany , nie wiem jak ten problem rozwiązać , prędkości nie powalają 20kb/s upload jest większy.

To ja sie dolacze do tematu i napisze posta po,,Aniolku''
:arrow: UPC nie blokuje portow,ale jesli chcesz sie na 100 upewnic zadzwon do technicznego i niech poprobuja z toba przylookac problem live.
:arrow: w 100 procentach jest to wina programu.Nie wiem z jakiej strony go sciagnales ,ale kiedys mialam ten sam program i ten sam problem.
:arrow: Wymien utorrenta na Bitcometa.Tak jest moja rada. :mrgreen:
:arrow: Posiadanie 3 antywirusow na komputerze,to zabojstwo w bialy dzien.
_________________
 
 
LeśnyDziadek 
Klikacz

Dołączył: 06 Lut 2010
Posty: 2
Wysłany: 06-02-2010, 12:11   

To może mi ktoś będzie w stanie pomóc.
Ostatnio podłączyłem router Linksys WRT54GL. Po podłączeniu i skonfigurowaniu wszystko wydawało się być ok.
Wszystko poza uTorrentem.

Po uruchomieniu uTorrenta zobaczyłem czerwoną ikonkę z wykrzyknikiem. Od razu sprawdziłem przekierowanie portów i okazało się, że mój adres zewnętrzny blokuje ten port. Wybrałem z listy swój router i postąpiłem zgodnie z "instrukcją" tj. ustawiłem statyczny adres IP i w konfiguracji routera (w applications&gaming) wpisałem zakres portów.

Niestety nic nie pomogło, dalej wszystko jest poblokowane.

Może ktoś kto ma neta z UPC i ten model routera podałby mi właściwą konfigurację tego routera tak żeby uTorrent śmigał prawidłowo?
Prawdopodobnie popełniłem błąd przy konfiguracji routera - taki który nie blokouje stron czy poczty, ale blokuje porty.

Proszę o rady, jak skonfigurować ten router pod UPC.

Będę bardzo wdzięczny.
 
 
seven of nine 
ultra master


Pomogła: 3 razy
Dołączyła: 24 Mar 2008
Posty: 1306
Skąd: Sopot
Wysłany: 06-02-2010, 13:50   

LeśnyDziadek napisał/a:
To może mi ktoś będzie w stanie pomóc.
Ostatnio podłączyłem router Linksys WRT54GL. Po podłączeniu i skonfigurowaniu wszystko wydawało się być ok.
Wszystko poza uTorrentem.

Po uruchomieniu uTorrenta zobaczyłem czerwoną ikonkę z wykrzyknikiem. Od razu sprawdziłem przekierowanie portów i okazało się, że mój adres zewnętrzny blokuje ten port. Wybrałem z listy swój router i postąpiłem zgodnie z "instrukcją" tj. ustawiłem statyczny adres IP i w konfiguracji routera (w applications&gaming) wpisałem zakres portów.

Niestety nic nie pomogło, dalej wszystko jest poblokowane.

Może ktoś kto ma neta z UPC i ten model routera podałby mi właściwą konfigurację tego routera tak żeby uTorrent śmigał prawidłowo?
Prawdopodobnie popełniłem błąd przy konfiguracji routera - taki który nie blokouje stron czy poczty, ale blokuje porty.

Proszę o rady, jak skonfigurować ten router pod UPC.

Będę bardzo wdzięczny.

Uwazam,ze daj sobie spokoj z tym utorrentem.Wez BitCometa.Jestem przekonana ,ze bedzie dobrze. :)
_________________
 
 
LeśnyDziadek 
Klikacz

Dołączył: 06 Lut 2010
Posty: 2
Wysłany: 06-02-2010, 15:13   

seven of nine napisał/a:
LeśnyDziadek napisał/a:
To może mi ktoś będzie w stanie pomóc.
Ostatnio podłączyłem router Linksys WRT54GL. Po podłączeniu i skonfigurowaniu wszystko wydawało się być ok.
Wszystko poza uTorrentem.

Po uruchomieniu uTorrenta zobaczyłem czerwoną ikonkę z wykrzyknikiem. Od razu sprawdziłem przekierowanie portów i okazało się, że mój adres zewnętrzny blokuje ten port. Wybrałem z listy swój router i postąpiłem zgodnie z "instrukcją" tj. ustawiłem statyczny adres IP i w konfiguracji routera (w applications&gaming) wpisałem zakres portów.

Niestety nic nie pomogło, dalej wszystko jest poblokowane.

Może ktoś kto ma neta z UPC i ten model routera podałby mi właściwą konfigurację tego routera tak żeby uTorrent śmigał prawidłowo?
Prawdopodobnie popełniłem błąd przy konfiguracji routera - taki który nie blokouje stron czy poczty, ale blokuje porty.

Proszę o rady, jak skonfigurować ten router pod UPC.

Będę bardzo wdzięczny.

Uwazam,ze daj sobie spokoj z tym utorrentem.Wez BitCometa.Jestem przekonana ,ze bedzie dobrze. :)

Niestety. Z BitComet też lipa. Wszystkie porty poblokowane. Zastanawiam się czy to przypadkiem nie jest wina modemu?
Pomoc techniczna z UPC zaleciła mi jedynie włączenie DMZ. Skutek wiadomy.
 
 
seven of nine 
ultra master


Pomogła: 3 razy
Dołączyła: 24 Mar 2008
Posty: 1306
Skąd: Sopot
Wysłany: 06-02-2010, 16:02   

Czy chlopcy z ,,wydzialu technicznego'' powiedzieli ci,ze porty z ich strony sa odblokowane?Jesli tak,to rzeczywiscie wina tkwi w modemie. :twisted: Moze ,,nasz mod'' Marek cos na to poradzi,bo wiem ze zna sie na temacie. :lol:
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: