Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Co znowu z tym chello?! (część 2)
Autor Wiadomość
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3856
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 08-06-2017, 12:39   

MrPepka napisał/a:
U mnie phys.org działa, ale na górze mam komunikat, żeby wyłączyć ad blocka może to jest to.
U kolegi w ogóle się nie łączy z tą stroną.
Adi31 napisał/a:
w IE to samo, zresztą do tej strony nie dostanę się nawet po wifi na telefonie (ale po danych kom. już tak)


[ Dodano: 08-06-2017, 13:57 ]
Adi31, pobierz sobie Telnet i wkopiuj właściwą wersję, :arrow: tam wrzuciłem wersje Windows 7, 32 i 64 bit i Windows 8.1, 32 i 64 bit.
_________________
 
 
Adi31 
easy master

Dołączył: 18 Sie 2010
Posty: 27
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 08-06-2017, 15:48   

No niestety, u mnie ten program "mruga" i znika, widzę tylko przez chwilę okno.
Ciekawe że stronka otwiera się na wi-free, które nadaje mój ruter, a już na normalnym wifi nie :roll:

Przez windowsowy klient feedly, gdzie mam phys.org ustawione jako jedno ze źródeł, wgrywają się takie skróty artykułów, ale jak już kliknąć link do całości artykułu, to już nie. To samo w androidowym greader.
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3856
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 08-06-2017, 15:56   

Adi31 napisał/a:
No niestety, u mnie ten program "mruga" i znika, widzę tylko przez chwilę okno.
Telnet trzeba uruchomić w "Wierszu poleceń": "telnet phys.org 443"

Jeżeli będzie "Łączenie z phys.org ...Nie można nawiązać połączenia z hostem na porcie 443: Połączenie nie powiodło się." to znaczy, że coś blokuje ruch do "phys.org".
Normalnie jak ten adres jest osiągalny to po: "telnet phys.org 443" będzie reagował na naciśnięcia Entera lub Esc. Pokażą się kwadraciki. Naciśnij kilka razy Enter lub Esc to wyjdziesz z "telneta" (jak nie da rady to "Ctrl+C" lub "Ctrl+Break"). Jeżeli to jest osiągalne z Twojego komputera, tzn. że ruch po porcie: 443 nie jest blokowany.

Adi31 napisał/a:
Ciekawe że stronka otwiera się na wi-free, które nadaje mój ruter, a już na normalnym wifi nie :roll:
No to coś UPC blokuje :?:
_________________
 
 
Adi31 
easy master

Dołączył: 18 Sie 2010
Posty: 27
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 08-06-2017, 16:04   

Pitrek napisał/a:
Adi31 napisał/a:
No niestety, u mnie ten program "mruga" i znika, widzę tylko przez chwilę okno.
Telnet trzeba uruchomić w "Wierszu poleceń": "telnet phys.org 443"


No właśnie tak też próbowałem:
Cytat:
Microsoft Windows [Wersja 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone.

C:\Users\Adam>telnet phys.org 443

C:\Users\Adam>

Nic się nie dzieje. To samo z "80" na końcu.

Też sądzę że to coś od upc, jak wcześniej pisałem wyłączają usługę bezp. inter.- może coś to da, choć konsultant twierdził że to nie może być od tego. Poza tym dzwoniłem dziś, a nie działa od wczoraj.

W każdym razie jeszcze raz- dzięki za b.szybkie instrukcje i pomoc! Kliknąłbym gdzieś bo widzę że macie "pomógł xxx razy"- tylko nie wiem gdzie to kliknąć! :mrgreen:
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3856
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 08-06-2017, 18:08   

Adi31 napisał/a:
C:\Users\Adam>telnet phys.org 443

C:\Users\Adam>
Nic się nie dzieje. To samo z "80" na końcu.

To powinno wyglądać tak:
C:\Users\Pitrek>telnet phys.org 443
Łączenie z phys.org...

a potem czarny ekran, po kilku "Esc" znowu "zachęta" wiersza poleceń:
C:\Users\Pitrek

Jak jest brak połączenia, to wtedy wygląda tak:
C:\Users\Pitrek>telnet phys.org 443
Łączenie z phys.org...Nie można nawiązać połączenia z hostem na porcie 443: Połączenie nie powiodło się


Jeżeli nie ma powyższego komunikatu o błędzie tzn., że dochodzi do połączenia na danym porcie. Dziwne :!:
Adi31 napisał/a:
Kliknąłbym gdzieś bo widzę że macie "pomógł xxx razy"- tylko nie wiem gdzie to kliknąć! :mrgreen:

To może zrobić tylko autor tego tematu:
:arrow: http://forum.mediaswiat.pl/faq.php#40
_________________
 
 
Adi31 
easy master

Dołączył: 18 Sie 2010
Posty: 27
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 08-06-2017, 18:21   

Ach, jeszcze raz dzięki za zainteresowanie-

U mnie wygląda to tak
Cytat:
C:\Users\Adam>telnet phys.org 443

C:\Users\Adam>


Natomiast właśnie skończyłem czat z upc, dowiedziałem się że mój ip jest w jakiejś bazie spamerskiej (!!! :evil: ) także to strona odrzuca moje próby połączenia... Więc po mojej stronie niby wszystko ok... pomijając że ponoć jestem bandytą :oops: :mrgreen:

Także nic się tu nie poradzi, pan z czatu wysłał im request o odblokowanie, czy coś. Jak nie to może sam im jakiegoś mejla wyślę, albo będę się do nich bezczelnie łączył przez wi-free, z innym ip :twisted: :mrgreen:
Jak spamować to spamować :mrgreen:

Jeszcze raz- dzięki za zainteresowanie, parę rzeczy się przy okazji nauczyłem!
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3856
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 08-06-2017, 18:36   

Adi31 napisał/a:
...dowiedziałem się że mój ip jest w jakiejś bazie spamerskiej...Jeszcze raz- dzięki za zainteresowanie, parę rzeczy się przy okazji nauczyłem!

Ja też się czegoś nauczyłem: że mi pamięć szwankuje, "teoretycznie" wiedząc co to są "IP Blacklist" nie wpadłem na to, żeby sprawdzić to. :oops:
Sprawdź kilka czy Twój IP :arrow: gdzieś nie jest.
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1982
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 08-06-2017, 20:26   

Adi31, Zaraz, zaraz. To jaki masz komunikat przy wejściu na phys.org?
_________________
 
 
Adi31 
easy master

Dołączył: 18 Sie 2010
Posty: 27
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 08-06-2017, 22:11   

MrPepka napisał/a:
Adi31, Zaraz, zaraz. To jaki masz komunikat przy wejściu na phys.org?


Na kompie w firefox standardowo
Cytat:
Przekroczono limit czasu połączenia
Serwer phys.org zbyt długo nie odpowiada.
Witryna może być tymczasowo niedostępna lub przeciążona. Spróbuj ponownie za pewien czas.
Jeśli nie możesz otworzyć żadnej strony, sprawdź swoje połączenie sieciowe.
Jeśli ten komputer jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem.


Chrome na androidzie już bardziej ukierunkowany na to co się dzieje, nie mam jak przekleić więc przepisuję:
Cytat:

Witryna nieosiągalna, serwer phys.org odrzucił połączenie ERR_CONNECTION_REFUSED


Ot, jestem dla nich spamerem czy coś. Mówi się trudno.
 
 
Astral699 
ultra master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 1231
Skąd: Z Miasta
Wysłany: 29-06-2017, 18:00   

Oj zle działa ten internet dzisiaj, zle...
Warszawa-bemowo, osiedle Górce.
Od kilku godzin łącze działa jakby nie mogło, raz 5, raz 15, raz 190mbit
Strony sie raz ładują normalnie, a raz wcale.

Czyżby zalało przewody ?
_________________
Ostatnio zmieniony przez Astral699 29-06-2017, 18:14, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1982
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 29-06-2017, 18:12   

Nie potwierdzam:
_________________
 
 
Astral699 
ultra master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 1231
Skąd: Z Miasta
Wysłany: 29-06-2017, 18:14   

Przeprowadziłeś sie do Warszawy ?
Gratuluję!
_________________
 
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1982
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 02-07-2017, 21:55   

Awaria UPC na kowalach. Nie działają wszystkie usługi.

[ Dodano: 03-07-2017, 13:52 ]
Usługi wróciły około 5 nad ranem.
_________________
 
 
winforGD 
classic master

Pomógł: 5 razy
Dołączył: 23 Lut 2011
Posty: 279
Skąd: Gdynia
Wysłany: 08-07-2017, 20:10   

Mam problem z Internetem UPC i pomimo wizyty technika nic się nie zmieniło.

Problem polega na tym, że kilka razy dziennie Internet przestaje działać na 3-4 minuty, na Ubee diody US i DS zmieniają kolor z niebieskiego na zielony, mrugają przez 1 minutę i Internet znowu działa poprawnie. Nie mam problemu z prędkościami, ani pingami. Tutaj wszystko jest w porządku. Niestety te restarty potrafią powtarzać się kilka razy dziennie. Czasami jednak kilka dni z rzędu nic się nie dzieje. Zadzwoniłem do UPC, przysłali technika, wymienił wszystkie złączki, wymienił zwrotnicę, posprawdzał kable, grzebał na klatce przez kilka minut. Po jego wyjściu wszystko działało przez prawie 4 dni i teraz znowu miałem dwa resety :neutral:

Z tego co wiem, to mają mi teraz wymienić Ubee, ale ja nie jestem pewien, czy to wina tego sprzętu. Zaraz po restarcie zrobiłem zdjęcia sygnałów. Jak widać wartości są różne, ale kilka minut pracy i wszystkie kanały dosyłowe mają 36-37. Jakieś pomysły, co mam zrobić, jak wymiana Ubee nic nie da?

1111.jpg
Plik ściągnięto 16 raz(y) 81,73 KB

2222.jpg
Plik ściągnięto 12 raz(y) 46,45 KB

 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1982
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 08-07-2017, 21:08   

Jak masz zrobioną instalację kablową? Masz jakieś zbędne elementy (rozgałęźnik, zwrotnica itd) których mógłbyś się pozbyć?
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,35 sekundy. Zapytań do SQL: 15
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: