Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
przycięte torrenty
Autor Wiadomość
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 21-11-2009, 13:21   

Cytat:

To co piszesz nie ma związku z protokołem BT. Ja czytałem dokumentację, a Ty?
A ja nie tylko czytałem ale i najpierw pisałem :P

Cytat:
twoje - dwa pierwsze linki tez nie
podałem tylko jeden link

Cytat:
wiec o co ci chodzi ? sa malo precyzyjne

Przecież napisałem wyraźnie ze w windows 7 jest to dużo trudniej wyłączyć niż we wcześniejszych wersjach - no to jak można nie wiedzieć o co chodzi albo pomylić z jakąś wistą ?
Cytat:
moze podasz marku jakies sensowne ustawienia utorrenta bo moze to jest cos u mnie nie tak ?

masz zapewne na myśli µtorrent
Generalnie to wystarczy ograniczyć prędkość wysyłania do 75% możliwości łącza i ilość jednoczesnych połączeń do 50ciu na torrent (zaklądajac że czzasem będziemy chcieli pobierać 2 torrenty na raz, ten program nie ma możliwości wprowadzenia globalnych ustawień - ale jak ktoś ma lepszy program to można podać całkowite ograniczenie na 100 i nie przejmować się ustawiniami dla pojedynczego torrenta).
Włączone DHT i bezpośrednia wymiana perrów.
Akceptować zarówno połączenia szyfrowane jak i nie szyfrowane.
I to zasadniczo wszystko co można z tym programem zrobić, po więcej potrzeba by zmienić klienta (a być może i system), ale do pobrania sobie od czasu do czasu jakiegoś pliku spokojnie wystarczy.
  marekd@jabberpl.org
 
egefege 
plus master

Dołączył: 19 Mar 2005
Posty: 508
Skąd: Warszawa (Gocław-Iskra)
Wysłany: 21-11-2009, 13:58   

Cytat:

Cytat:
twoje - dwa pierwsze linki tez nie
podałem tylko jeden link

Cytat:
wiec o co ci chodzi ? sa malo precyzyjne

Przecież napisałem wyraźnie ze w windows 7 jest to dużo trudniej wyłączyć niż we wcześniejszych wersjach - no to jak można nie wiedzieć o co chodzi albo pomylić z jakąś wistą ?


dwa pierwsze wyniki wyszukiwania jesli chcesz byc taki dokladny, reszta tez na pierwszzej stronie poza dwoma w ktorych pisza ze nie ma takiego limitu, wiec pytam jeszcze raz o co ci chodzi, to sie chyba nazywa hipokryzja i najwyrazniej pomyliles win 7 z vista przejzyj jeszcze raz te 25 tysiecy zrodel to moze odroznisz win 7 od vista
_________________
 
 
KeFaS 
ultra master

Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Lut 2006
Posty: 1286
Wysłany: 21-11-2009, 14:26   

Różnica jest taka, że Windows 7 to "Vista 2.0".
Może i nie ma limitu już w "stabilnej" wersji, ale nie widzę sensu ciągnięcia tej dyskusji, bo przecież u Ciebie torrenty chodzą dobrze (sam pisałeś, że na Ubuntu wyciągasz maksa). Więc to jest już kwestia znalezienia lepszych źródeł, tego co chcesz sobie ściągnąć.
 
 
Conroe91 
plus master

Dołączył: 03 Lip 2007
Posty: 532
Wysłany: 22-11-2009, 00:28   

U mnie max 25 kB/s beznadzieja.
 
 
brak 
easy master

Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 32
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 22-11-2009, 00:43   

Conroe91 napisał/a:
U mnie max 25 kB/s beznadzieja.

Proponuję wszystkim "przyciętym" nie plik ubuntu, tylko plik torrent ze strony
http://www.vuze.com/detai...YDNPKKFRNO.html
Wystarczy dodać do pobierania "Torrent file".
Idealnie 25 kB/s.
http://i48.tinypic.com/f2puuc.jpg

Napiszcie swoje wyniki lub linkujcie do zrzutów ekranu.
 
 
Bayron 
light master

Dołączył: 31 Sie 2005
Posty: 60
Wysłany: 22-11-2009, 02:36   

brak napisał/a:
Conroe91 napisał/a:
U mnie max 25 kB/s beznadzieja.

Proponuję wszystkim "przyciętym" nie plik ubuntu, tylko plik torrent ze strony
http://www.vuze.com/detai...YDNPKKFRNO.html
Wystarczy dodać do pobierania "Torrent file".
Idealnie 25 kB/s.
http://i48.tinypic.com/f2puuc.jpg

Napiszcie swoje wyniki lub linkujcie do zrzutów ekranu.

ok 2MB/s, kilka s. i bylo na dysku...
 
 
POL 
light master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 01 Gru 2008
Posty: 128
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 22-11-2009, 10:16   

W piątek po przymusowym restarcie modemu zmieniło mi się ip i jak narazie wszystko wróciło do normy tj DL: 3,5Mb UL: 100-200kb. Ciekawe na jak długo ;)
 
 
egefege 
plus master

Dołączył: 19 Mar 2005
Posty: 508
Skąd: Warszawa (Gocław-Iskra)
Wysłany: 22-11-2009, 23:13   

KeFaS napisał/a:
Różnica jest taka, że Windows 7 to "Vista 2.0".
Może i nie ma limitu już w "stabilnej" wersji, ale nie widzę sensu ciągnięcia tej dyskusji,
zdaje sie ze tez cos tam mi zarzucales i krzyczales
Cytat:
egefege, jeżeli musisz mieć podane wszystko na tacy i nie umiesz wejść na Google i sobie znaleźć potrzebnych informacji to powodzenia w życiu.

czy masz juz jakies wiarygodne zrodlo ? sam go znalesc nie morzesz a kazesz komus ? to ciekawe na czym oparles informacje na temat limitu - kolega w piaskownicy powiedzial ? chyba tobie raczej bedzie potrzebne powodzeniu jesli wierzysz we wszystko co ci koledzy mowia - palant
_________________
 
 
KeFaS 
ultra master

Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Lut 2006
Posty: 1286
Wysłany: 23-11-2009, 01:48   

egefege, daruj sobie już. I wyłącz komputer, bo już dawno po dobranocce. ;)

EOT.
 
 
egefege 
plus master

Dołączył: 19 Mar 2005
Posty: 508
Skąd: Warszawa (Gocław-Iskra)
Wysłany: 23-11-2009, 14:03   

juz ci pisalem ze jak nie masz nic do powiedzenia to sie nie odzywaj i nie odpowiadaj na moje pytania, palancie co drobnego cwaniaczka udajesz
_________________
 
 
Kurohige 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Kwi 2008
Posty: 119
Skąd: Wwa Wola
Wysłany: 05-01-2010, 17:58   

Spójrzcie jak przyspieszyły mi wszystkie włączone torrenty po przestawieniu opcji bt.transp_disposition na 10 (łączy po z peerami po utp). Przez cały dzień nie mogłem wyciągnąć więcej niż 100-200 kBps (ale średnio było w granicach 70 kBps) na 10 włączonych torrentach a tu nagle zrobiło się ponad 1 MB/s i prędkość się utrzymuje. Coś mi tu śmierdzi...

http://img514.imageshack.us/img514/7107/wtfye.png
 
 
ANIOŁ 
chello master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 2412
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 05-01-2010, 18:40   

U mnie cały czas czy torrenty czy przez http jak dobre zródło to idzie około 6,3 MB/s
 
 
partyzant 
light master

Dołączył: 15 Lip 2009
Posty: 60
Skąd: Ząbki
Wysłany: 05-01-2010, 23:30   

@Kurohige utorrent odwala ostatnio dziwne akcje zmień sobie klienta na BitTorrent 6.3 lub Halite 0.3.2.1 zobaczysz różnice ;)
 
 
brak 
easy master

Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 32
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 06-01-2010, 14:21   

Kurohige napisał/a:
Spójrzcie jak przyspieszyły mi wszystkie włączone torrenty po przestawieniu opcji bt.transp_disposition na 10 (łączy po z peerami po utp). Przez cały dzień nie mogłem wyciągnąć więcej niż 100-200 kBps (ale średnio było w granicach 70 kBps) na 10 włączonych torrentach a tu nagle zrobiło się ponad 1 MB/s i prędkość się utrzymuje. Coś mi tu śmierdzi...

http://img514.imageshack.us/img514/7107/wtfye.png

Konkretnie, krótko i na temat:
BYŁO.
Kod:
http://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?t=5562&start=90
 
 
zaiks 
easy master

Dołączył: 26 Lip 2006
Posty: 26
Wysłany: 31-01-2010, 22:26   

test
test - szczegóły

Tak sobie przetestowałem łącze po przeczytaniu tematu i rzeczywiście coś tu śmierdzi
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: