|
Pogaduchy o ofercie UPC - chwalę lub sie żalę |
| Autor |
Wiadomość |
Jimbo
light master
|
Wysłany: 19-11-2009, 10:10
|
|
|
| marcinbb napisał/a: | | Jimbo napisał/a: | | Sorrki, że pytam o to tutaj ale widzę, ze tu duży ruch wiec moze ktoś zna odpowiedź. A więc czy mogę wpłacić na to konto UPC na ktore co miesiac opłacam faktury większą kwotę, np 1000 zeta tak aby oni mogli sobie co miesiaca pobierac naleznosć? |
Ja zawsze wpłacam więcej i "jadę na nadpłacie" ale nie w sumie o której piszesz. dlatego może lepiej weź telefon i przekręć do nich i zapytaj. |
Dzięki.
Rano próbowałem się tam dodzwonic ale nasłuchałem się muzyczki i znudzilo mi się czekanie więc zapytałem tutaj. Moze potem mi się uda i się upewnie ale skoro piszecie że można to chyba mozna. |
|
|
|
 |
plesniak
classic master
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Kwi 2009 Posty: 231 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-11-2009, 11:49
|
|
|
| Nie chyba a na pewno pytałem kiedyś o to i nie ma problemu |
|
|
|
 |
seven of nine
ultra master

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 24 Mar 2008 Posty: 966 Skąd: Kurort czyli Sopot
|
Wysłany: 19-11-2009, 12:12
|
|
|
| Jimbo napisał/a: | Dzięki.
Rano próbowałem się tam dodzwonic ale nasłuchałem się muzyczki i znudzilo mi się czekanie więc zapytałem tutaj. Moze potem mi się uda i się upewnie ale skoro piszecie że można to chyba mozna. |
Ja tam ci radze jednak uprzedzic fakty i zadzwonic.Powaznie,nie warto ryzykowac. |
_________________ CYFROWA ,TARYFA NON STOP,FIBER 25 |
|
|
|
 |
plesniak
classic master
|
Wysłany: 19-11-2009, 12:59
|
|
|
| przepraszam a co ryzykować? Jakie jest ryzyko? Kilka osób udzieliło odpowiedzi że można nadpłacać. Była o tym mowa kiedyś przy temacie VoD. Po wypożyczeniu filmu robisz przelew na kwotę wypożyczenia i nie dziwisz się wyższym rachunkiem. |
|
|
|
 |
seven of nine
ultra master

|
Wysłany: 19-11-2009, 13:06
|
|
|
| plesniak napisał/a: | | przepraszam a co ryzykować? Jakie jest ryzyko? Kilka osób udzieliło odpowiedzi że można nadpłacać. Była o tym mowa kiedyś przy temacie VoD. Po wypożyczeniu filmu robisz przelew na kwotę wypożyczenia i nie dziwisz się wyższym rachunkiem. |
Jestem po przejsciach z UPC.Wole dmuchac na zimne |
|
|
|
 |
Marek
Moderator

Pomógł: 193 razy Dołączył: 29 Lis 2004 Posty: 5757 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 19-11-2009, 13:20
|
|
|
| W każdej firmie świadczącą jakieś usługi cyklicznie w formie abonamentu zapłacenie zbyt dużej kwoty powoduje, że nadpłata przeznaczana jest na poczet przyszłych należności. |
|
|
|
 |
seven of nine
ultra master

|
Wysłany: 19-11-2009, 13:31
|
|
|
| Marek napisał/a: | | W każdej firmie świadczącą jakieś usługi cyklicznie w formie abonamentu zapłacenie zbyt dużej kwoty powoduje, że nadpłata przeznaczana jest na poczet przyszłych należności. |
Calkowicie sie z toba zgadzam.Kiedys mialam identyczna sytuacje.Zaplacilam wiecej i w sumie nie musialam oplacac rachunkow przez 3miesiace.Po prawie 2 miechach zadzwoniono do mnie ,ze beda mi wylaczac bo brakuje tyle i tyle. Po kilku telefonach,pismach przeproszono mnie.Ale sie wkurzylam... |
|
|
|
 |
ANIOŁ
ultra master

Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Wrz 2006 Posty: 1254 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 19-11-2009, 16:26
|
|
|
| Jimbo napisał/a: | | Sorrki, że pytam o to tutaj ale widzę, ze tu duży ruch wiec moze ktoś zna odpowiedź. A więc czy mogę wpłacić na to konto UPC na ktore co miesiac opłacam faktury większą kwotę, np 1000 zeta tak aby oni mogli sobie co miesiaca pobierac naleznosć? |
A po cholere kombinowac jak kon pod góre ? Wystarczy zwykle polecenie zaplaty, mam to chyba z 3 lata juz i nie musze sie martwic o rachunki |
_________________ Fiber 50 + Telefon Non Stop Europa i Świat+Max z Super HD+HBO+Cinemax+Filmbox+Canal Plus:-)+Multiroom HD |
|
|
|
 |
Marek
Moderator

|
Wysłany: 19-11-2009, 18:45
|
|
|
Stałe zlecenie to dobry pomysł wystarczy się zalogować na stronę banku ustawić przelew na ostatni dzień miesiąca z kwotą jak z umowy. Wszystko zajmuje może z 30 sekund. (w kwestii formalnej polecenie zapłaty to jest jeszcze coś innego)
Tylko trzeba potem pilnować aby anulować to jak nie dojdzie faktura albo są jakieś błędy w rachunkach. |
|
|
|
 |
plesniak
classic master
|
Wysłany: 19-11-2009, 20:30
|
|
|
| Pod jednym warunkiem, że kwota jest zawsze ta sama. Wariant Anielski jest najbardziej optymalny, bo zapomina się właściwie o tym że trzeba płacić |
|
|
|
 |
Marek
Moderator

|
Wysłany: 19-11-2009, 21:16
|
|
|
Ale jaki wariant ?
Założenie dodatkowego konta i danie komuś upoważnienia do dysponowania środkami znajdującymi się na nim według jego własnego uznania (bo formalnie tym jest właśnie to coś co się nazywa oplecenie zapłaty).
Też jakieś wyjście ale jest z tym nieco więcej roboty i trzeba potem pamiętać o kilku (a może nawet kilkunastu) kontach. |
|
|
|
 |
ANIOŁ
ultra master

|
Wysłany: 20-11-2009, 16:23
|
|
|
| Marek napisał/a: | Ale jaki wariant ?
Założenie dodatkowego konta i danie komuś upoważnienia do dysponowania środkami znajdującymi się na nim według jego własnego uznania (bo formalnie tym jest właśnie to coś co się nazywa oplecenie zapłaty).
Też jakieś wyjście ale jest z tym nieco więcej roboty i trzeba potem pamiętać o kilku (a może nawet kilkunastu) kontach. |
Jakbym miał zakładać dodatkowe konta to bym sie w to nie bawił,wszystkie opłaty są brane z jednego konta i nigdy nie było problemów. |
_________________ Fiber 50 + Telefon Non Stop Europa i Świat+Max z Super HD+HBO+Cinemax+Filmbox+Canal Plus:-)+Multiroom HD |
|
|
|
 |
plesniak
classic master
|
Wysłany: 21-11-2009, 10:39
|
|
|
| Nie wiem czy zwróciliś cie uwagę ale C+ zmienił logo, są teraz ledwo widzialne (także te dotyczące dozwolone od...) i dobrze. |
|
|
|
 |
ANIOŁ
ultra master

|
Wysłany: 21-11-2009, 11:48
|
|
|
| plesniak napisał/a: | | Nie wiem czy zwróciliś cie uwagę ale C+ zmienił logo, są teraz ledwo widzialne (także te dotyczące dozwolone od...) i dobrze. |
Ale masz refleks na branżowych stronach od prawie miesiaca o tym pisali |
|
|
|
 |
mizer33
easy master
|
Wysłany: 21-11-2009, 12:39
|
|
|
Nie wiem czy wiecie, ale Cyfra + daje w promocji telewizor LG za 1zł, tutaj link do promocji http://www.cyfraplus.pl/home_pro.html .
Moja koleżanka postanowiła skorzystać z tej cudownej oferty i zamówiła cały pakiecik. Przyszli monterzy wszystko zainstalowali i stwierdzili, że dekoder nie działa ( jest uszkodzony ). Więc dzwoni do Cyfry i prosi o wymianę, ale oczywiście jakieś problemy, że to potrwa tyle i tyle, więc poprosiła o połączenie z "kierownikiem". O dziwo udało się, przełączyli, naświetliła całą sprawę, ze nie działa, że prosi o wymianę zrobiła przy tym podobno niezłą awanturę, a Pan kierownik na to do niej cytuję "Proszę Pani, ja Panią rozumie, że jest Pani zdenerwowana, że dekoder nie działa, ale przecież dostała Pani od nas telewizor za 1 zł"
Możecie sobie wyobrazić w jakiej atmosferze przebiegała ta rozmowa, ale jak dla mnie to ręce opadają. |
|
|
 |
|
|