Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pogaduchy o ofercie UPC - chwalę lub sie żalę
Autor Wiadomość
Jimbo 
light master

Wysłany: 19-11-2009, 10:10   

marcinbb napisał/a:
Jimbo napisał/a:
Sorrki, że pytam o to tutaj ale widzę, ze tu duży ruch wiec moze ktoś zna odpowiedź. A więc czy mogę wpłacić na to konto UPC na ktore co miesiac opłacam faktury większą kwotę, np 1000 zeta tak aby oni mogli sobie co miesiaca pobierac naleznosć?

Ja zawsze wpłacam więcej i "jadę na nadpłacie" ale nie w sumie o której piszesz. dlatego może lepiej weź telefon i przekręć do nich i zapytaj.

Dzięki.
Rano próbowałem się tam dodzwonic ale nasłuchałem się muzyczki i znudzilo mi się czekanie więc zapytałem tutaj. Moze potem mi się uda i się upewnie ale skoro piszecie że można to chyba mozna.

plesniak 
classic master

Wysłany: 19-11-2009, 11:49   

Nie chyba a na pewno pytałem kiedyś o to i nie ma problemu

seven of nine 
ultra master

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 19-11-2009, 12:12   

Jimbo napisał/a:
Dzięki.
Rano próbowałem się tam dodzwonic ale nasłuchałem się muzyczki i znudzilo mi się czekanie więc zapytałem tutaj. Moze potem mi się uda i się upewnie ale skoro piszecie że można to chyba mozna.

Ja tam ci radze jednak uprzedzic fakty i zadzwonic.Powaznie,nie warto ryzykowac. :roll:

neit@jabbim.pl

plesniak 
classic master

Wysłany: 19-11-2009, 12:59   

przepraszam a co ryzykować? Jakie jest ryzyko? Kilka osób udzieliło odpowiedzi że można nadpłacać. Była o tym mowa kiedyś przy temacie VoD. Po wypożyczeniu filmu robisz przelew na kwotę wypożyczenia i nie dziwisz się wyższym rachunkiem.

seven of nine 
ultra master

Wysłany: 19-11-2009, 13:06   

plesniak napisał/a:
przepraszam a co ryzykować? Jakie jest ryzyko? Kilka osób udzieliło odpowiedzi że można nadpłacać. Była o tym mowa kiedyś przy temacie VoD. Po wypożyczeniu filmu robisz przelew na kwotę wypożyczenia i nie dziwisz się wyższym rachunkiem.

Jestem po przejsciach z UPC.Wole dmuchac na zimne :oops:

neit@jabbim.pl

Marek 
Moderator

Wysłany: 19-11-2009, 13:20   

W każdej firmie świadczącą jakieś usługi cyklicznie w formie abonamentu zapłacenie zbyt dużej kwoty powoduje, że nadpłata przeznaczana jest na poczet przyszłych należności.
  marek@jabberpl.org

seven of nine 
ultra master

Wysłany: 19-11-2009, 13:31   

Marek napisał/a:
W każdej firmie świadczącą jakieś usługi cyklicznie w formie abonamentu zapłacenie zbyt dużej kwoty powoduje, że nadpłata przeznaczana jest na poczet przyszłych należności.

Calkowicie sie z toba zgadzam.Kiedys mialam identyczna sytuacje.Zaplacilam wiecej i w sumie nie musialam oplacac rachunkow przez 3miesiace.Po prawie 2 miechach zadzwoniono do mnie ,ze beda mi wylaczac bo brakuje tyle i tyle. Po kilku telefonach,pismach przeproszono mnie.Ale sie wkurzylam... :evil:

neit@jabbim.pl

ANIOŁ 
ultra master

Wysłany: 19-11-2009, 16:26   

Jimbo napisał/a:
Sorrki, że pytam o to tutaj ale widzę, ze tu duży ruch wiec moze ktoś zna odpowiedź. A więc czy mogę wpłacić na to konto UPC na ktore co miesiac opłacam faktury większą kwotę, np 1000 zeta tak aby oni mogli sobie co miesiaca pobierac naleznosć?

A po cholere kombinowac jak kon pod góre ? Wystarczy zwykle polecenie zaplaty, mam to chyba z 3 lata juz i nie musze sie martwic o rachunki ;)

Marek 
Moderator

Wysłany: 19-11-2009, 18:45   

Stałe zlecenie to dobry pomysł wystarczy się zalogować na stronę banku ustawić przelew na ostatni dzień miesiąca z kwotą jak z umowy. Wszystko zajmuje może z 30 sekund. (w kwestii formalnej polecenie zapłaty to jest jeszcze coś innego)

Tylko trzeba potem pilnować aby anulować to jak nie dojdzie faktura albo są jakieś błędy w rachunkach.
  marek@jabberpl.org

plesniak 
classic master

Wysłany: 19-11-2009, 20:30   

Pod jednym warunkiem, że kwota jest zawsze ta sama. Wariant Anielski jest najbardziej optymalny, bo zapomina się właściwie o tym że trzeba płacić

Marek 
Moderator

Wysłany: 19-11-2009, 21:16   

Ale jaki wariant ?
Założenie dodatkowego konta i danie komuś upoważnienia do dysponowania środkami znajdującymi się na nim według jego własnego uznania (bo formalnie tym jest właśnie to coś co się nazywa oplecenie zapłaty).

Też jakieś wyjście ale jest z tym nieco więcej roboty i trzeba potem pamiętać o kilku (a może nawet kilkunastu) kontach.
  marek@jabberpl.org

ANIOŁ 
ultra master

Wysłany: 20-11-2009, 16:23   

Marek napisał/a:
Ale jaki wariant ?
Założenie dodatkowego konta i danie komuś upoważnienia do dysponowania środkami znajdującymi się na nim według jego własnego uznania (bo formalnie tym jest właśnie to coś co się nazywa oplecenie zapłaty).

Też jakieś wyjście ale jest z tym nieco więcej roboty i trzeba potem pamiętać o kilku (a może nawet kilkunastu) kontach.

Jakbym miał zakładać dodatkowe konta to bym sie w to nie bawił,wszystkie opłaty są brane z jednego konta i nigdy nie było problemów.

plesniak 
classic master

Wysłany: 21-11-2009, 10:39   

Nie wiem czy zwróciliś cie uwagę ale C+ zmienił logo, są teraz ledwo widzialne (także te dotyczące dozwolone od...) i dobrze.

ANIOŁ 
ultra master

Wysłany: 21-11-2009, 11:48   

plesniak napisał/a:
Nie wiem czy zwróciliś cie uwagę ale C+ zmienił logo, są teraz ledwo widzialne (także te dotyczące dozwolone od...) i dobrze.

Ale masz refleks na branżowych stronach od prawie miesiaca o tym pisali :P

mizer33 
easy master

Wysłany: 21-11-2009, 12:39   

Nie wiem czy wiecie, ale Cyfra + daje w promocji telewizor LG za 1zł, tutaj link do promocji http://www.cyfraplus.pl/home_pro.html .

Moja koleżanka postanowiła skorzystać z tej cudownej oferty i zamówiła cały pakiecik. Przyszli monterzy wszystko zainstalowali i stwierdzili, że dekoder nie działa ( jest uszkodzony ). Więc dzwoni do Cyfry i prosi o wymianę, ale oczywiście jakieś problemy, że to potrwa tyle i tyle, więc poprosiła o połączenie z "kierownikiem". O dziwo udało się, przełączyli, naświetliła całą sprawę, ze nie działa, że prosi o wymianę zrobiła przy tym podobno niezłą awanturę, a Pan kierownik na to do niej cytuję "Proszę Pani, ja Panią rozumie, że jest Pani zdenerwowana, że dekoder nie działa, ale przecież dostała Pani od nas telewizor za 1 zł"

Możecie sobie wyobrazić w jakiej atmosferze przebiegała ta rozmowa, ale jak dla mnie to ręce opadają.

www.mateuszmaciejewski.pl
www.volvocentrum.pl

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi