Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Witam czy mogl by mi ktos wytłumaczyć i pomóc
Autor Wiadomość
airandill 
Klikacz

Dołączył: 10 Wrz 2012
Posty: 14
Wysłany: 20-09-2012, 16:59   

Witam posiadam TWG870UG i nie umiem przekierować nie wiem jaki port nawet, bo nie wiem które sa dobre do uTTorenta. A download mam wiem że publiczne trackery nie są najlepsze ale na 60/6 mb poziom 10 kb to już chyba przesada.
 
 
zygikuleczka 
ultra master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 1332
Skąd: Tam gdzie się pije...
Wysłany: 20-09-2012, 17:42   

Leń:P
Nic nie poczytałeś, widać od razu:

1. Wejdź na http://192.168.100.1/ (jak zapyta o hasło musisz się wykazać i sam sobie poradzić)
2. Zakładka Advanced, następnie Port Forwading
3. Następnie klikasz zakładkę Network IP Address wpisujesz do reguły z punktu drugiego, port podaj np. 56789
4. Po ww. zapisz ustawienia przyciskiem Apply i powinno śmigać.
_________________
 
 
airandill 
Klikacz

Dołączył: 10 Wrz 2012
Posty: 14
Wysłany: 20-09-2012, 18:19   

Jakiej reguły ja nie rozumiem tam mam port początkowy i końcowy tak samo jak w Port Filtering i nie mam pojęcia co wpisać.
 
 
kvs 
Moderator



Pomógł: 43 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1567
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 20-09-2012, 18:25   

http://www.picshot.pl/public/view/full/205626
Na tym screenie jest przykład przekierowania portu 5001
Musisz oprócz portu podać końcówkę adresu IP komputera.
_________________
 
 
airandill 
Klikacz

Dołączył: 10 Wrz 2012
Posty: 14
Wysłany: 20-09-2012, 18:32   

A twoim zdaniem ten port 56789 zadziała ?.
I wtedy w programie w connections i w kreatorze też podać ten, a w uTTorent jaką byś dał lokalizacje w niemczech czy francja czy uk ? i prędkość bo tam 60 nie ma.
A w ustawieniach zostawić mapowanie i losowanie portów w ustawieniach mi się po testach w globalny limit wysyłanie 578 kb.
Maxymalna liczba połączeń 600 maxymalna liczba peerów 100 i slotów 8.
Ostatnio zmieniony przez airandill 20-09-2012, 18:36, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
zygikuleczka 
ultra master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 1332
Skąd: Tam gdzie się pije...
Wysłany: 20-09-2012, 18:33   

Lokalizacja w utorrent nie ma znaczenia. Otwórz port i będzie dobrze. Na publikach możesz nie wyciągnąc full za każdym razem ale na popularnych wstawkach bez problemu.
_________________
 
 
kvs 
Moderator



Pomógł: 43 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1567
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 20-09-2012, 18:34   

port 56789 nie zadziała, gdyż takowy nie istnieje.
_________________
 
 
airandill 
Klikacz

Dołączył: 10 Wrz 2012
Posty: 14
Wysłany: 20-09-2012, 18:36   

To już wpisałem w ustawieniach routera ten port, to ja nie wiem jaki wpisać nie znam sie.
Ja na publikach lece nie dam rady bez ustawień nabić upload i ratio na zamknięte.
To podajcie jakiś na serio, mi nie jest do śmiechu.
Ale numeru portu nie znam, a nie chce teraz całej nocy spędzić na próbowaniu po kolei.
Ostatnio zmieniony przez airandill 20-09-2012, 18:40, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
zygikuleczka 
ultra master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 1332
Skąd: Tam gdzie się pije...
Wysłany: 20-09-2012, 18:38   

kvs napisał/a:
gdyż takowy nie istnieje.
:mrgreen:

airandill, Masz w moim pierwszym poście podane co trzeba zrobić.
_________________
 
 
kvs 
Moderator



Pomógł: 43 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1567
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 20-09-2012, 18:40   

airandill: wpisz poprostu port o mniejszej wartości jak 65536

[ Dodano: 20-09-2012, 18:42 ]
zygikuleczka: aleś z tym numerem portu w swojej poradzie przywalił jak łysy grzywką o kant kuli :>
_________________
 
 
airandill 
Klikacz

Dołączył: 10 Wrz 2012
Posty: 14
Wysłany: 20-09-2012, 18:43   

A ustawienia utorrent są dobre czy nie, masz wyżej opisane w poście bo masz podobny internet.

Error converting one or more entries:
TRY AGAIN
Zmieniłem na 65535
 
 
kvs 
Moderator



Pomógł: 43 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1567
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 20-09-2012, 18:46   

W utorrent musisz ustawic taki sam numer portu jaki ustawisz w modemie. Ważne jest abyś w modemie podał poprawną końcówkę IP swojego komputera (podłączonego do modemu) inaczej nie zadziała.
_________________
 
 
zygikuleczka 
ultra master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 1332
Skąd: Tam gdzie się pije...
Wysłany: 20-09-2012, 18:46   

kvs napisał/a:
aleś z tym numerem portu w swojej poradzie przywalił jak łysy grzywką o kant kuli :>

to zrób sobie przekierowanie dla niego w swoim firewallu i odpal na nim utorrenta :mrgreen:
_________________
 
 
kvs 
Moderator



Pomógł: 43 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1567
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 20-09-2012, 18:48   

Nie chce mi się testować głupot.
_________________
 
 
airandill 
Klikacz

Dołączył: 10 Wrz 2012
Posty: 14
Wysłany: 20-09-2012, 18:50   

kvs a inne ustawienia co podałem liczbe perrów itp zmienić coś tak konkretnie na serio.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: