Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Witam czy mogl by mi ktos wytłumaczyć i pomóc
Autor Wiadomość
pero71 
Klikacz

Dołączył: 12 Paź 2009
Posty: 15
Wysłany: 16-10-2009, 13:24   WIEC

Wyłączyłem pande i w utorent sprawdziłem przekierowanie i bład

2.GIF
Plik ściągnięto 522 raz(y) 73,62 KB

1.GIF
Plik ściągnięto 514 raz(y) 75,29 KB

 
 
 
L0b0 
light master


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 85
Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-10-2009, 13:37   

A jakie masz teraz IP? Weź Start\Uruchom\cmd
Później wpisz "ipconfig" i zobacz jaki masz adres IP (192.168.x.x)
_________________
  brak
 
pero71 
Klikacz

Dołączył: 12 Paź 2009
Posty: 15
Wysłany: 16-10-2009, 13:57   

192.168.0.2

[ Dodano: 16-10-2009, 15:03 ]
Panowie teraz to w ogóle nie działa utroent

[ Dodano: 16-10-2009, 15:05 ]
scren
 
 
 
L0b0 
light master


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 85
Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-10-2009, 14:37   

Nie dałeś screena, nie możliwe że net działa a utorrent nie...chyba że masz go zablokowanego przez zaporę. A jeszcze jedno pytanie-czy masz IP z puli prywatnej czy publicznej? Bo jeśli jest to publiczne IP to nic nie poradzisz i nawet przekierowanie portów nie sprawi, że będzie zielona lampka w utorrencie :?
_________________
  brak
 
pero71 
Klikacz

Dołączył: 12 Paź 2009
Posty: 15
Wysłany: 16-10-2009, 14:47   

Prywatne czy publiczne Ip gdzie to sprawdzić?
 
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 16-10-2009, 19:02   

W upc kazdy ma publiczne ip

po wylaczeniou pandy nie wlaczyla sie zapora systemowa?
mozesz tez sprobowac zrestartowac router
  precel@wtw.im
 
L0b0 
light master


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 85
Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-10-2009, 19:19   

Jak masz publiczne IP to często nie można ściągnąć czegoś z rapidshare :twisted:
Możesz zadzwonić do operatora i się dowiedzieć, albo zapytać kogoś kto ma też takiego neta.
Niby napisali na stronie upc, że są IP publiczne, ale ile w tym prawdy?
http://strefaklienta.upc....?cid=77&aid=257
_________________
  brak
 
pero71 
Klikacz

Dołączył: 12 Paź 2009
Posty: 15
Wysłany: 16-10-2009, 19:28   wiec co ja mam ostatecznie zrobić

Czy powrócić do ustawień fabrycznych routera i żadnych przekierowań portów_
bo już sam nie wiem
 
 
 
L0b0 
light master


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 85
Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-10-2009, 19:33   

Mój błąd, na odwrót-publiczne IP jest ok. Czyli powinieneś mieć zielony znaczek w utorrencie. Szukać dalej problemu, na pewno to nie wina pandy?

http://www.portforward.co...50/Utorrent.htm
_________________
  brak
 
pero71 
Klikacz

Dołączył: 12 Paź 2009
Posty: 15
Wysłany: 16-10-2009, 19:37   

W utorent ma żółty wykrzyknik
 
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 17-10-2009, 19:51   

jedyne co jeszce przychodzi mi do glowy to zaznaczenie UPnP Enable w advaced-options
  precel@wtw.im
 
L0b0 
light master


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 85
Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-10-2009, 21:07   

A przy podłączeniu bez routera też są problemy? Też zamknięty port?
_________________
  brak
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 17-10-2009, 22:37   

Cytat:
jedyne co jeszce przychodzi mi do glowy to zaznaczenie UPnP Enable w advaced-options
to nic nie da

Jak nie wiesz z których dokładnie portów korzysta torrent (zazwyczaj jest ich kilka) i inne programy to przekieruj sobie większy zakres, np wszytko od 1024 do 10000 będziesz miał święty spokój.

Tego rezydentnego antywirusa odinstaluj całkiem - one często tylko udają, że się wyłączyły a tak naprawdę nadal blokują połączenia.
Cytat:

(brak połączeń wychodzących,jeśli ten status pojawia się dłużej może oznaczać problem z konfiguracja sieci).

Ten komunikat znika czasem dopiero po dłuższym czasie (pół godziny).
Aby się szybko i pewnie dowiedzieć czy port jest odblokowany należy skorzystać z http://nmap-online.com/ lub podobnej strony (albo poprosić kogoś aby przeskanował Cię zdalnie z innego komputera podłączonego do internetu), na stronie najlepiej zaznaczyć Full Nmap Scan i podać niewielki zakres w okolicy badanego poru - powinien on mieć status open w czasie gdy torrent działa, pozostałe closed, nie powinno być żadnych filtred.
  marekd@jabberpl.org
 
forthcoming 
Klikacz

Dołączył: 18 Paź 2009
Posty: 4
Wysłany: 18-10-2009, 18:23   

Proste, są 4 możliwości:
1) Firewall na PC blokuje Ci port -->przekierowanie
2) Firewall na routerze blokuje port --> przekierowanie
3) Inna aplikacja korzysta z tego portu --> zmiana na dowolny inny+jeśli to niezbędne przekierowanie
4) Mix powyższych :)
Ps. utorrent jest programem umożliwiającym wybór dowolnego portu.

Pozdrawiam
 
 
kortatu 
Klikacz

Dołączył: 24 Paź 2009
Posty: 1
Wysłany: 24-10-2009, 16:14   

Witam

Wydaje mi się, że problemem jest połączenie via karta sieciowa, a konkretnie jej konfiguracja. U mnie występuje to samo zjawisko. Pomimo przekierowania portów test, zarówno w utorent jak i emule pokazuje, że porty są zablokowane. Jeśli masz możliwość spróbuj podłączyć router via USB i sprawdź jak się zachowuje. U mnie akurat pomaga. No chyba, że ktoś tu będzie potrafił łopatologicznie objaśnić, jak "zgrać" router z kartą sieciową, bo przyznam, że ja również sobie z tym nie mogę poradzić.

pozdrawiam

p.s. ech, a tak wszystko ładnie chodziło na Motoroli:/
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 16
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: