Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Linki do testowania prędkości
Autor Wiadomość
kvs 
Moderator



Pomógł: 41 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1521
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 19-07-2006, 14:41   

Testuj swoje łącze czym chcesz. Moim zdaniem najlepsza metoda to zainstalować netmeter/dumeter i odczytać z niego prędkość łącza podczas ściągania jakiegoś większego pliku z szybkiego serwera (ew. 2 plików naraz).
_________________
 
 
Dj_Kolo 
Klikacz

Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 15
Skąd: Szczecin
Wysłany: 19-07-2006, 17:05   

Ja też mam ten program DU Meter. Jest dobry!
 
 
 
///BMWAndDriver 
easy master

Dołączył: 29 Maj 2006
Posty: 42
Skąd: Wawa / Bemowo
Wysłany: 03-08-2006, 18:05   

DU Meter jest fajny. Ma tylko jedną wadę - Źle wskazuje ! :)

Dane ściągniete w DU Meter to zawsze o ok. 15-20% więcej niż pokazuje licznik.upc.com.pl :)

Jeśli chodzi o transfer to niezły jest www.numion.com
 
 
Dj_Kolo 
Klikacz

Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 15
Skąd: Szczecin
Wysłany: 03-08-2006, 20:15   

Numion jest dla mnie najlepszy a DU Meter źle wskazuje bo mi sie dane sciagaja na BearShare po 2MB/s a w DU Meter pisze ok. 20kb/s
 
 
 
Dj_Kolo 
Klikacz

Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 15
Skąd: Szczecin
Wysłany: 01-09-2006, 10:14   

Ja tez na twoieip.wp.pl miałem ostatnio predkosc 88,00Mb/s
 
 
 
GoRo 
classic master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 167
Wysłany: 03-09-2006, 20:49   

Ten test na wp to shit jakich malo.
Ja polecam www.speedtest.net
I można sobie to zapisać w pliku graficznym
 
 
mizuk 
plus master


Dołączył: 06 Mar 2005
Posty: 378
Skąd: Warszawa
Wysłany: 02-12-2006, 14:22   

co za k....stwo ze strony UPC.
prędkość mniejsza niż przewiduje najniższy pakiet!
ledwo 100 kbps... :twisted: :evil:
_________________
 
 
crosis 
Klikacz

Dołączył: 02 Gru 2006
Posty: 19
Skąd: Kraków
Wysłany: 02-12-2006, 17:17   

imo najlepiej ściągać jakieś obrazy linuksa i tam zobaczyć ile wyciąga, te strony do testowania są mało miarodajne
 
 
MaTraX 
light master


Dołączył: 06 Lut 2007
Posty: 65
Skąd: Września
Wysłany: 11-02-2007, 17:39   

Proszę.. link do plików 1, 8 i 64mb załadowanych na mój serwer z atmana.

http://motorola.org.pl/test

Serwer fizycznie znajduje się we Francji. Na moim łączu chello classic - niestety tradycyjnie jak i w przypadku innych testów, udało mi się osiągnąć w tej chwili max. 131kb
_________________
 
 
 
cuxxx 
plus master


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 301
Skąd: Śląsk
Wysłany: 11-02-2007, 18:02   

U mnie max 200kB/s, średnio 170kB/s. Może poprostu ten serwer ma ograniczony wysył i tyle. ;)
 
 
MaTraX 
light master


Dołączył: 06 Lut 2007
Posty: 65
Skąd: Września
Wysłany: 12-02-2007, 17:35   

Właśnie mój net nieco przyspieszył.. odpukać tfu tfu, aby tak zostało tylko :) I z mojego testowego leciało 354kB/s więc ograniczenia tam nie ma.. tzn. jakies jest na pewno, ale sądze, ze wyższe niż prędkości jakie oferuje chello.
_________________
 
 
 
yupis 
light master


Dołączył: 01 Lut 2012
Posty: 105
Skąd: Warsaw Capital City
Wysłany: 07-02-2012, 15:27   

Witam,

Mam nastepujacy problem. Posiadam Fiber Power 50 a speedtest.net i tester szybkosci UPC: http://obsluga-klienta.up.../detail/a_id/69 pokazuja mi zawsze 25Mb. O dziwo szybkosc wysylania pokazuje mi prawidlowo 5Mb. O co chodzi? Przyznam, ze bardzo mnie to irytuje...

Pozdrawiam! :)
_________________
 
 
Neo10 
plus master


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 12 Kwi 2007
Posty: 612
Skąd: wawa
Wysłany: 07-02-2012, 15:59   

To aktualnie normalne wyniki ja mam 100mb/s i każdy test maks 35mb/s ;D takie to te upc ;) a serwis pisze że wszystko jest ok ;D heh pod koniec miesiąca piszę reklamację :)
_________________
 
 
taggan 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Lip 2010
Posty: 112
Skąd: Warszawa
Wysłany: 07-02-2012, 17:04   

yupis napisał/a:
Witam,

Mam nastepujacy problem. Posiadam Fiber Power 50 a speedtest.net i tester szybkosci UPC: http://obsluga-klienta.up.../detail/a_id/69 pokazuja mi zawsze 25Mb. O dziwo szybkosc wysylania pokazuje mi prawidlowo 5Mb. O co chodzi? Przyznam, ze bardzo mnie to irytuje...

Pozdrawiam! :)


Komputer podłączony do modemu kablem czy po wifi? Jeżeli to drugie, to już masz odpowiedź...
 
 
yupis 
light master


Dołączył: 01 Lut 2012
Posty: 105
Skąd: Warsaw Capital City
Wysłany: 07-02-2012, 17:40   

Neo10, taggan - thxx! Net idzie przez WiFi! Jestem wiec spokojny a balem sie, ze mnie (jedynego) tylko kantuja... ;)

Pozdrawiam! :)
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: