Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Vectra
Autor Wiadomość
SQ 
light master


Dołączył: 15 Lis 2007
Posty: 88
Wysłany: 26-03-2009, 21:35   Vectra

Jakie macie doświadczenia z Vectrą ??

Zaczynają się u mnie reklamoewać, czyli pojawia się konkurencja dla UPC.
JAk się z nimi współpracuje ogląda ??

Net niestety mają droższy :/ - pakiet raczej odpada.
Jaki jest koszt "pakietu złotego" nie mogę znaleźć takiej informacji - pewnie jest dynamiczna w zależności od rejonu.

[ Dodano: 09-04-2009, 21:48 ]
Czyli co ?? nikt z nich nie korzysta ??
 
 
seven of nine 
ultra master


Pomogła: 3 razy
Dołączyła: 24 Mar 2008
Posty: 1306
Skąd: Sopot
Wysłany: 16-09-2009, 22:25   

Do mnie doszla tylko plotka, ze szykuja napad na 3 city :roll: No ale moze to bzdura...
_________________
 
 
L0b0 
light master


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 85
Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-10-2009, 21:20   

Mały odkop-ja mam Vectrę w Warszawie i działa ok. Jeśli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem. Mam porównanie do Astera, którego miałem do końca wakacji. Co do cen pakietów telewizyjnych to chyba jest info na stronie...ja mam całe 3w1 więc nie mam pojęcia ile bez promocji może teraz kosztować. Najlepiej chyba do nich zadzwonić i się dowiedzieć.
_________________
  brak
 
catchycat 
easy master


Dołączyła: 28 Wrz 2009
Posty: 28
Wysłany: 18-10-2009, 19:43   phone?

Hej L0b0,

nie wiem czy mnie kojarzysz mieliśmy już okazje gadać w innym temacie. Mam pytanko, bo w sumie nie widziałam, że masz w Vectrze pakiet 3in1. Wiedziałam, że masz Vectrę, ale nie że full pakiet. Powiedz mi proszę w kwestii telefonu w Vectrze, czy jak już masz stacjonarkę to możesz przejść do nich ze starym numerem czy dostajesz nowy? Pytam, bo wiem że jakiś czas temu był to problem przynajmniej w Asterze jak miałam telefon w TP i chciałam się przenieść.

pzdr
 
 
Dagii 
Klikacz


Dołączyła: 23 Wrz 2009
Posty: 15
Wysłany: 18-10-2009, 19:53   

Ja też się tu przenoszę z tego wątku o Aster. Tak samo jak przedmówca, wcześniej miałam Aster, teraz w mieszkaniu studenckim w Wawie mamy net z Vectry 24mb/s za 110zł, dzielimy na 4 komputery. Nigdy nie miałam tak szybkiego internetu, więc jestem zachwycona. Też chętnie odpowiem na wszelkie pytania dotyczące tego operatora ;)
_________________
 
 
L0b0 
light master


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 85
Skąd: Warszawa
Wysłany: 21-10-2009, 20:15   

catchycat napisał/a:
Hej L0b0,
nie wiem czy mnie kojarzysz mieliśmy już okazje gadać w innym temacie. Mam pytanko, bo w sumie nie widziałam, że masz w Vectrze pakiet 3in1. Wiedziałam, że masz Vectrę, ale nie że full pakiet. Powiedz mi proszę w kwestii telefonu w Vectrze, czy jak już masz stacjonarkę to możesz przejść do nich ze starym numerem czy dostajesz nowy? Pytam, bo wiem że jakiś czas temu był to problem przynajmniej w Asterze jak miałam telefon w TP i chciałam się przenieść.
pzdr


Tak kojarzę, bo udzielam się w wątkach innych niż o UPC, których jest najwięcej ;) . Numer można spokojnie przenieść do Vectry, teraz te formalności załatwia się w miarę sprawnie, bo obecny operator musi się zgodzić na taki proceder :twisted:
Na samym telefonie można oszczędzić w porównaniu z tepsą na dłuższych rozmowach to widać. A w stosunku do Astera jest znacznie taniej najniższy abonament, to głównie dla tych co mało gadają, a mają stacjonarkę tylko do odbierania.

Dagii napisał/a:
Ja też się tu przenoszę z tego wątku o Aster. Tak samo jak przedmówca, wcześniej miałam Aster, teraz w mieszkaniu studenckim w Wawie mamy net z Vectry 24mb/s za 110zł, dzielimy na 4 komputery. Nigdy nie miałam tak szybkiego internetu, więc jestem zachwycona. Też chętnie odpowiem na wszelkie pytania dotyczące tego operatora ;)

Jest szybko pod warunkiem, że 3 z 4 osób nie mają ustawionego ściągania na torrentach :P . Takie to uroki dzielenia łącza..
_________________
  brak
 
Dagii 
Klikacz


Dołączyła: 23 Wrz 2009
Posty: 15
Wysłany: 21-10-2009, 22:15   

L0b0 napisał/a:

Jest szybko pod warunkiem, że 3 z 4 osób nie mają ustawionego ściągania na torrentach :P . Takie to uroki dzielenia łącza..


Nie jest źle, 4 laski wbrew pozorom potrafią się dogadać ;)
Zresztą i tak częściej ściągamy z rapida, więc nie ma większego problemu, chyba że za problem można uznać wyścigi pt. 'która pierwsza ta lepsza' :P
_________________
 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 21-10-2009, 22:44   

Pamięta ktoś tą sprawę? Piractwo: Vectra przekazuje Policji dane o abonentach Wyglądało to na plotkę, ale Vectra zareagowała na to dość anemicznie wydając jedynie oświadczenie, że to nieprawda.
 
 
L0b0 
light master


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 85
Skąd: Warszawa
Wysłany: 22-10-2009, 12:06   

Podobna sytuacja była w Warszawie z Aster, tylko chodziło o blokowanie możliwości ściągania jakichkolwiek pirackich danych pod groźbą odłączenia od sieci. Ostatnia zmiana regulaminu tego dotyczyła. W praktyce nic nie robili i nie słyszałem, żeby ktoś zauważył jakieś działania w tym kierunku. Nawet sami na stronie napisali, że nie zamierzają podejmować żadnych kroków, jedynie zmieniła się treść regulaminu.
Vectra chyba też czegoś takiego nie robiła, bo straciliby wielu abonentów. Teraz p2p chodzi dobrze, więc nie ma się czym przejmować.
Dagii napisał/a:

Nie jest źle, 4 laski wbrew pozorom potrafią się dogadać ;)
Zresztą i tak częściej ściągamy z rapida, więc nie ma większego problemu, chyba że za problem można uznać wyścigi pt. 'która pierwsza ta lepsza' :P

Jak ma się sposób na rapida lub wykupione konto premium to nie trzeba czekać :)
_________________
  brak
 
catchycat 
easy master


Dołączyła: 28 Wrz 2009
Posty: 28
Wysłany: 22-10-2009, 20:49   

Dzięki za info o telefonie to chyba w takim razie coś dla mnie bo ze stacjonarki nie korzystam prawie w ogóle, a jak już to tylko odbieram.

Co do Aster to nie obeszło się to tak super sielankowo, bo z autopsji wiem, że jak się przegnie ze ściąganiem (podejrzewam, że to kwestia obciążania łącza) to wysyłają na maila asterowego (którego się dostaje w standardzie) info, że się naruszyło jakiś tam punkt regulaminu czy coś takiego i się uprasza, żeby tego nie robić, bo jak się przegnie to można się wpakować w tarapaty. I jest tam też fragment, że jak się nie robiło nic złego to, żeby przeskanować swojego kompa w poszukiwaniu wirusów, bo możliwe, że to z ich powodów to przeciążenie. Ja osobiście w tarapaty się nie wpakowałam, ale pewnie znajdzie się taki ambitny, któremu się udało.
 
 
karuzela 
Klikacz


Dołączyła: 30 Wrz 2009
Posty: 14
Skąd: Warszawa
Wysłany: 22-10-2009, 23:04   

mrsyonnie napisał/a:
Pamięta ktoś tą sprawę? Piractwo: Vectra przekazuje Policji dane o abonentach Wyglądało to na plotkę, ale Vectra zareagowała na to dość anemicznie wydając jedynie oświadczenie, że to nieprawda.


Z tym ściąganiem to w ogóle jest kwestia mocno dyskusyjna, bo udostępnianie jest tylko nielegalne z tego co się orientuję. Przekazywanie tych danych policji byłoby bez sensu.
_________________
 
 
L0b0 
light master


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 85
Skąd: Warszawa
Wysłany: 23-10-2009, 10:35   

Zgadza się-udostępnianie jest nielegalne, czyli p2p. Jeśli ściągamy pliki z rapidshare/chomika/megaupload, itp to nie łamiemy polskiego prawa. W praktyce dostawcy internetowi nie przekazują danych abonenta. Jedyny wyjątek jest, gdy ktoś poda konkretne IP osoby, która złamała prawo i wtedy policja ma obowiązek to sprawdzić. W chwili obecnej nie widziałem, żeby ktoś "kablował" na innych :)

catchycat napisał/a:
Dzięki za info o telefonie to chyba w takim razie coś dla mnie bo ze stacjonarki nie korzystam prawie w ogóle, a jak już to tylko odbieram.

Wiele osób teraz ma dużo darmowych minut na komórce i nie potrzebuje bezsensu płacić za stacjonarkę. Inna sprawa jak ktoś dzwoni za granicę, wtedy taki tel przez kablówkę (w rzeczywistości jest to VoIP) jest jednym z najtańszych sposobów ;)
_________________
  brak
 
Dagii 
Klikacz


Dołączyła: 23 Wrz 2009
Posty: 15
Wysłany: 23-10-2009, 16:16   

Zresztą chyba nie była to jakaś głośna sprawa, bo ja np. o czymś takim w ogóle nie słyszałam. Na pewno, gdyby postawiono jakieś zarzuty użytkownikom sieci, a inni klienci zgłaszaliby pretensje co do takich działań operatora, mówionoby o tym we wszystkich telewizjach i pisano w prasie.

Mnie takie rzeczy do żadnej fimry nie zniechęcają. Do Vectry nie mam żadnych zarzutów (ani na sprawy techniczne, ani na administracyjne), a do Astera uprzedziłam się z zupełnie innych powodów...
_________________
 
 
Uzurpatores 
Klikacz

Dołączył: 27 Wrz 2009
Posty: 11
Wysłany: 24-10-2009, 08:23   Vectra

catchycat napisał/a:
Dzięki za info o telefonie to chyba w takim razie coś dla mnie bo ze stacjonarki nie korzystam prawie w ogóle, a jak już to tylko odbieram.

Co do Aster to nie obeszło się to tak super sielankowo, bo z autopsji wiem, że jak się przegnie ze ściąganiem (podejrzewam, że to kwestia obciążania łącza) to wysyłają na maila asterowego (którego się dostaje w standardzie) info, że się naruszyło jakiś tam punkt regulaminu czy coś takiego i się uprasza, żeby tego nie robić, bo jak się przegnie to można się wpakować w tarapaty. I jest tam też fragment, że jak się nie robiło nic złego to, żeby przeskanować swojego kompa w poszukiwaniu wirusów, bo możliwe, że to z ich powodów to przeciążenie. Ja osobiście w tarapaty się nie wpakowałam, ale pewnie znajdzie się taki ambitny, któremu się udało.
Wysyłąją coś takiego dopiero jak z twojego kompa generowany jest spam i rozsyłasz go po całej sieci, każdy operator zatrudnia firme ,która kontroluje dla niego wszystkich użytkowników czy nie łamią prawa, jeżeli ta firma coś wykryje wtedy zawiadamia o tym usługodawce a on nas ;) ...
 
 
catchycat 
easy master


Dołączyła: 28 Wrz 2009
Posty: 28
Wysłany: 25-10-2009, 18:49   

Spamu nie rozsyłam, czasami dostaję i może sam się wysyła nie wiem, ale pewnie to dlatego.

Macie racje to byłoby "chore" jakby przekazywali dane, a poza tym na pewno byśmy o tym usłyszeli, czyli raczej trzeba potraktować to jako plotkę.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: