Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Automatyczne włączenie Neostrady po Starcie Systemu...
Autor Wiadomość
Lukasz36016 
easy master

Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 27
Wysłany: 25-08-2008, 15:51   Automatyczne włączenie Neostrady po Starcie Systemu...

Czy w neostradzie jest możliwość automatycznego włączenia Internetu bez zabawiania się w takie cuda "Połącz", "Rozłącz"...bym nie musiał codziennie za każdym jego włączeniem wkurzać się nad tym i czekać...Czekam na odpowiedź...

 
 
Altembas 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Kwi 2007
Posty: 50
Wysłany: 25-08-2008, 20:28   

Jest...
Google? http://www.google.pl/sear...lient=firefox-a ...

a mowiac w skrocie, nie uzywasz ichniego programiku, a robisz to na pare sposobow...
http://forum.infojama.pl/...ght=autoconnect
?

Ehhhhhh :twisted: :twisted: :mrgreen:
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 25-08-2008, 20:34   

Proponuję abyś w temacie podał o jaki dokładnie system chodzi.

W slackware należy dopisać ją do pliku /etc/rc.d/rc.local w debianie i pokrewnych najlepiej nadać jej nazwę zaczynającą się od dużej litery S a potem wrzucić między skrypty w /etc/rc3.d i /etc/rc5.d
  marekd@jabberpl.org
 
Altembas 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Kwi 2007
Posty: 50
Wysłany: 25-08-2008, 21:22   

Strzelam, ze ktos kto nie korzysta z Google nie korzysta tez z niczego innego poza Windowsem ;)
 
 
Icemen 
classic master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 17 Sty 2007
Posty: 194
Wysłany: 27-08-2008, 12:32   

Chodzi ci zapewne o ten program AutoConnect

Używałem przez parę lat neo 512 potem 640 .... nie ważne zawsze NIE używaj syfu tpsa z płyty po pierwsze ściągnij sterownik do modemu i po prostu tylko zainstaluj .

Program do łączenia automatycznego autoconnect jest najlepszy

Dla lepszego działania zainstaluj cFosSpeed kieruje pakietami kolejnością zęby się łącze nie przytykało bo tpsa ma slaby upload możne to wiane technologia ale tez operatora [bardziej żyłuję].
 
 
karuzela 
Klikacz


Dołączyła: 30 Wrz 2009
Posty: 14
Skąd: Warszawa
Wysłany: 30-09-2009, 10:23   

Altembas napisał/a:
Strzelam, ze ktos kto nie korzysta z Google nie korzysta tez z niczego innego poza Windowsem ;)


;)

A pod windą to faktycznie AutoConnect najlepiej, tam kiedyś była nawet opcja statystyk itp. (gdyby kogoś zliczanie ściąganych i wysyłanych danych interesowało).
_________________
 
 
FIL 
plus master

Pomógł: 9 razy
Dołączył: 21 Lip 2006
Posty: 420
Skąd: Warszawa Ursynów
Wysłany: 18-02-2010, 11:07   

A nie lepiej zainwestowac w router???
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: