Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z P2P !
Autor Wiadomość
OBYWATEL 
light master

Dołączył: 24 Maj 2008
Posty: 61
Skąd: Chorzów
Wysłany: 08-08-2008, 16:35   

Spróbuj używać 'SoulSeek'... Wtedy zmienisz zdanie ;) Skonfigurowany prawidłowo co do tego nie ma żadnych wątpliwości, nawet na forum 'searchengines' się konsultowałem :) I co ? I ciągle to samo DISCONNECT ! 'eMule' w sieci KAD to zupełnie inna bajka, hula aż miło :D
 
 
KeFaS 
ultra master

Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Lut 2006
Posty: 1286
Wysłany: 08-08-2008, 17:44   

Lukassuss napisał/a:
Używałem i DC i torrentów i powiem szczerze - jak chcesz iść na szybkość - to zacznij od tego (potem wcześniej czy później i tak zmienisz zdanie). A jak zależy ci na jakości połączonej z ilością - eMułek jak znalazł.


Chyba nigdy nie używałeś prywatnych trackerów Torrent - polecam. Prędkości maksymalne. Można znaleźć wszystko czego sie potrzebuje (wystarczy odpowiedni tracker). Dostęp do nowych plików już po kilku minutach po pojawieniu się w Internecie. IPFilter (np. w uTorrent) jest ten sam co w eMule. Dodatkowo masz szyfrowane połączenia, no i sam fakt zamkniętych trackerów.
Zresztą na publicznych trackerach też jest dobrze. Dużo lepiej niż na mułku, ale jak kto woli.

Lukassuss napisał/a:
UPC nie blokuje i nie filtruje a w 99% w takich akcji wina leży po stronie złej konfiguracji łącza i klienta p2p. Dobre opanowanie tego o co biega wymaga naprawdę dużo czasu - no ale prościej narzekać że to provider...


Z tym się zgadzam.
 
 
Astral699 
ultra master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 1236
Skąd: Z Miasta
Wysłany: 08-08-2008, 19:41   

Lukassuss napisał/a:
UPC nie blokuje i nie filtruje a w 99% w takich akcji wina leży po stronie złej konfiguracji łącza i klienta p2p. Dobre opanowanie tego o co biega wymaga naprawdę dużo czasu - no ale prościej narzekać że to provider...


Cytat:
Z tym się zgadzam.



A ja nie!

UPC w jakis sposób utrudnia ruch w sieciach p2p, a na pewno na DC++. Nie wiem w jaki sposób, czy priorytetowanie pakietów, czy jakas filtracja czy inne metody.
Ale na 100% blokuja/limitują znacząco ruch.
 
 
 
OBYWATEL 
light master

Dołączył: 24 Maj 2008
Posty: 61
Skąd: Chorzów
Wysłany: 08-08-2008, 20:04   

KeFaS napisał/a:
Chyba nigdy nie używałeś prywatnych trackerów Torrent - polecam. Prędkości maksymalne. Można znaleźć wszystko czego sie potrzebuje (wystarczy odpowiedni tracker). Dostęp do nowych plików już po kilku minutach po pojawieniu się w Internecie. IPFilter (np. w uTorrent) jest ten sam co w eMule. Dodatkowo masz szyfrowane połączenia, no i sam fakt zamkniętych trackerów.

Co Ty masz z tymi torrentami ? Piszesz, że wszystko jest, a to gów*o prawda... Sam mam konta na m.in. 'Waffles' czy 'HDBits' i odnośnie muzyki to praktycznie wszystko mam dzięki 'eMule' i 'Rapidshare', a także w dużej mierze dzięki 'SoulSeek', którego notabene nie mogę używać w UPC ;) np. album Robbie'ego Rivery - Back To Zero ściągnąłem z 'Rapidshare' na 3 tygodnie przez wystawieniem go na... 'Waffles' :roll:
 
 
patgaw 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Lip 2006
Posty: 272
Skąd: WWA
Wysłany: 08-08-2008, 21:15   

Astral699,
niech twoj kolezka, ktory nie ma chello zainstaluje open ssh: http://lewandowicz.eu/instrukcje/ssh.php
ty tak samo.
i potem twoj kolega podaje ci swoje ip i haslo i usera do ssh i odpala serwer ssh.

ty u siebie wpisujesz:
ssh user@NUMER_IP_kolegi -D 8080

zamiast user wpiszesz nazwe uzytkownika ktory poda ci kolega, a zamiast "NUMER_IP_kolegi" wpiszesz jego ip.

czyli np:
ssh ziomek@123.143.22.22 -D 8080


i potem konfigurujesz dc++ jak w zalaczniku.


ps. u mnie dc++ nawet listy serwerow nie pobiera, nie mowiac o laczeniu sie z ktorymkolwiek.

w razie co masz google, albo pytaj tu.

sss.JPG
Plik ściągnięto 255 raz(y) 50,57 KB

 
 
KeFaS 
ultra master

Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Lut 2006
Posty: 1286
Wysłany: 08-08-2008, 21:29   

OBYWATEL, Akurat HDBits, jest od HD, jak sama nazwa wskazuje :-) No, chyba że SD też tam już jest (miałem tam konto kiedyś, ale je oddałem, bo nie używałem)
Używaj sobie mułka, czy swojego RS, ale ja nadal będę polecać innym torrenty.

patgaw, a jakieś publiczne ogólnodostępne czy prywatne serwery proxy, które działają 24/7, nie pomogą?
 
 
OBYWATEL 
light master

Dołączył: 24 Maj 2008
Posty: 61
Skąd: Chorzów
Wysłany: 08-08-2008, 21:38   

KeFaS napisał/a:
OBYWATEL, Akurat HDBits, jest od HD, jak sama nazwa wskazuje

"Sam mam konta na m.in. 'Waffles' czy 'HDBits' i odnośnie muzyki..."

Logiczne jest, że odnosiłem się do serwisu 'Waffles' ! Trudno abym miał konto na serwisie z materiałami HD i nie wiedział co to jest... :roll:
 
 
KeFaS 
ultra master

Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Lut 2006
Posty: 1286
Wysłany: 08-08-2008, 21:53   

OK, sorry, źle przeczytałem. Ale gdyby OiNK'a nie zamknęli to byłoby już dużo ponad milion albumów w dobrej jakości, więc chyba przyznasz, że dość duży zbiór w jednym miejscu.
A czy na RS i mułku masz to wszystko w dobrej jakości lub nawet bezstratnej? Można tam w ogóle jakoś zobaczyć "właściwości" pliku przed ściągnięciem, jeżeli nie ma żadnego opisu?

Co do SoulSeek'a to rzeczywiście też jest dobry do muzyki, ale ciągle ten sam sposób udostępniana co w innych sieciach (chyba, że już się coś zmieniło). Używałem go kiedyś z UPC i nie było problemów.
Ostatnio zmieniony przez KeFaS 08-08-2008, 21:56, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
patgaw 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Lip 2006
Posty: 272
Skąd: WWA
Wysłany: 08-08-2008, 21:54   

KeFaS napisał/a:
patgaw, a jakieś publiczne ogólnodostępne czy prywatne serwery proxy, które działają 24/7, nie pomogą?


a jaka jest ich predkosc realna? maja szyfrowanie?
jak masz jakis sprawdzony serwer socks5 z szyfrowaniem i dobrymi transferami to sie podziel.
 
 
KeFaS 
ultra master

Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Lut 2006
Posty: 1286
Wysłany: 08-08-2008, 21:59   

W tym momencie nie mam, ale można poszukać.
Kiedyś na jakimś zagranicznym forum ludzie codziennie wrzucali dużo adresów najlepszych i właśnie szyfrowanych serwerów proxy, albo dzielili się prywatnymi, ale już nie pamiętam gdzie to było.
 
 
patgaw 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Lip 2006
Posty: 272
Skąd: WWA
Wysłany: 08-08-2008, 22:07   

jak znajdziesz publiczny dobrze dzialajacy to juz jestes kozak, ale podpowiem ci ze nie znajdziesz.

a jeszcze w gre wchodzi p2p, ktore czesto jest blokowane.
 
 
Astral699 
ultra master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 1236
Skąd: Z Miasta
Wysłany: 08-08-2008, 22:09   

patgaw napisał/a:
KeFaS napisał/a:
patgaw, a jakieś publiczne ogólnodostępne czy prywatne serwery proxy, które działają 24/7, nie pomogą?


a jaka jest ich predkosc realna? maja szyfrowanie?
jak masz jakis sprawdzony serwer socks5 z szyfrowaniem i dobrymi transferami to sie podziel.


No to w poniedziałek postestuje. Tak sie akurat dobrze sklada ze mam serwer 1000/100mbit i na nim roota. Zainstaluje tam openssh, albo poprosze goscia od spraw techniczncyh to to zrobi za mnie i wtedy przetestuje u siebie :)

btw, patgaw: czy musi byc skonfiguroewane dokladnie jak w Twoim załącnziku ?
Bo wiekszosc hubów nie wpuszcza ludzmi z socks5.

Smigam teraz pobalowac troche w plenerze. Podyskutujemy jutro.
 
 
 
KeFaS 
ultra master

Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Lut 2006
Posty: 1286
Wysłany: 09-08-2008, 03:25   

Astral699 napisał/a:
No to w poniedziałek postestuje. Tak sie akurat dobrze sklada ze mam serwer 1000/100mbit i na nim roota. Zainstaluje tam openssh, albo poprosze goscia od spraw techniczncyh to to zrobi za mnie i wtedy przetestuje u siebie :)


Masz root'a, czyli logujesz się przez... ssh :-)
Lepiej właśnie poproś "gościa", żeby Ci ten tunel samemu skonfigurował, bo Ty jak zaczniesz coś mieszać na koncie root'a to raczej nic dobrego z tego nie wyniknie. :-P

BTW. Serwer świetny pod torrenty (privy :-) ) szczególnie z root'em :-D
 
 
patgaw 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Lip 2006
Posty: 272
Skąd: WWA
Wysłany: 09-08-2008, 10:16   

Astral699 napisał/a:
btw, patgaw: czy musi byc skonfiguroewane dokladnie jak w Twoim załącnziku ?
Bo wiekszosc hubów nie wpuszcza ludzmi z socks5.



no inczej nie bedziesz sie laczyl przez tunel, tylko normalnie.

wiec musi byc tak, potestuj na hubach ktore tego nie zakazuja.
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 09-08-2008, 11:35   

Cytat:
Bo wiekszosc hubów nie wpuszcza ludzmi z socks5.
może sobie być i socks4 ssh obsługuje oba
A cała zaleta tej sztuczki polega na tym, że się jej nie da wykryć - to znaczy, że nikt nie będzie wiedział że korzystasz z tunelu, jest to całkowicie przezroczyste i dla wszystkich innych wygląda tak jak byś miał program zainstalowany na tym serwerze na którym kończy się tunel.
  marekd@jabberpl.org
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 16
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: