Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Aster a rapidshare. Czy tylko u mnie to niemożliwe ?
Autor Wiadomość
mangood 
Klikacz

Dołączył: 13 Maj 2008
Posty: 1
Wysłany: 13-05-2008, 14:10   Aster a rapidshare. Czy tylko u mnie to niemożliwe ?

Witam i z góry przepraszam jeżeli poruszam temat już wielokrotnie wałkowany.
Znalazłem to FajOOwe forum szukając odpowiedzi na nurtujące mnie od wielu miesiecy pytanie, więc pytam :)

Może mógłby ktoś mi łopatologicznie wytłumaczyć czy i kiedy jest możliwe ściąganie danych w sieci ASTER z Rapidshare. Każda moja próba kończy się informacją, że albo właśnie coś ściągam, albo musze czekać kilkadziesiąt minut. Problem dotyczy dwóch lokalizacji. Zarówno u mnie, gdzie jestem za routerem a do Aster podłączony jest sąsiad jak i w domu rodziców, gdzie nie ma żadnej sieci wewnętrznej - poprostu adres IP klasy prywatnej. Czy to specyfika ASTER czy jest na taką sytuację jakaś rada ?

Z góry dzięki za wszelkie porady i informacje
 
 
Karol 
plus master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 21 Sty 2007
Posty: 563
Skąd: Gdynia
Wysłany: 13-05-2008, 15:32   

Przyczyna tego jest taka, że razem z Tobą z jednego adresu IP korzysta większa liczba osób. Widocznie w sieci Aster tak jest, że jedno IP jest dzielone na kilka(naście, dziesiąt, set...) komputerów. Sprawdź jeszcze czy nie masz czasem ustawionego połączenia przez serwer proxy.

Możliwe rozwiązania:
1. Zmienić dostawcę internetu
2. Kupić konto rapidshare PREMIUM
3. Połączyć się przez proxy - tylko przez takie, przez które nikt inny oprócz Ciebie nie pobiera plików z rapida.
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 13-05-2008, 15:45   

W aster trzeba poprosić o publiczne ip, w niektórych (droższych) pakietach dostaje się je automatycznie w niektórych nie.
  marekd@jabberpl.org
 
herrtomas 
easy master

Dołączył: 04 Kwi 2008
Posty: 24
Wysłany: 13-05-2008, 19:47   

W droższych pakietach opłata to jednorazowe 10zł, w tańszych musisz płacić 10zł miesięcznie za publiczne IP.
 
 
myszowaty 
easy master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 27
Wysłany: 22-09-2009, 22:24   

Dziwna sprawa, bo ja nie wnosiłem dodatkowych opłat, IP mam publiczne i normalnie bez problemu moge ściągać z rapida i innych tym podobnych stron rzeczy
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: