Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
SKYPE W ASTER
Autor Wiadomość
dziabaq 
plus master


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 05 Maj 2006
Posty: 432
Wysłany: 16-04-2008, 18:48   SKYPE W ASTER

Dawno nie korzystałem z programu SKYPE, zainstalowałem dziś i to co się wydobywa z głośników nie można nawet nazwać dźwiękiem, nie mówiąc o rozmowie.

Łącze mam 6MB/s a podczas odsłuchiwania rozmowy testowej słyszę tylko fragmenty wyrazów "y.... te........ń" "z....d....al"

Gdy mówię to jest tak samo, głos powraca w szczątkowej formie.

Na kompie mam teoretycznie wszystko OK, wy też macie problemy ze Skype??

P.S nic w tle nie jest uruchomione, nic się nie ściąga z P2P
 
 
clarkkent 
Moderator



Pomógł: 34 razy
Dołączył: 12 Cze 2005
Posty: 1664
Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-04-2008, 19:44   

dziabaq napisał/a:
Łącze mam 6MB/s a podczas odsłuchiwania rozmowy testowej słyszę tylko fragmenty wyrazów "y.... te........ń" "z....d....al"


Przy rozmowie testowej na łączu chello miałem podobnie. W praktyce podczas rozmów wszystko jest ok (czasem coś się zatnie, ale rzadko). Czasem rozmawiam na łączu pomiędzy UPC, a Aster i raczej wszystko jest w porządku.
 
 
dziabaq 
plus master


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 05 Maj 2006
Posty: 432
Wysłany: 17-04-2008, 06:47   

Sprawdziłem w "numion" łącze i wyszło że jest problem z regularnością ( regularity - Poor )
Nie wiem czy w tym przypadku chodzi im o wysokie Pingi?? O jaką regularność chodzi??
 
 
and1 
easy master

Dołączył: 26 Mar 2008
Posty: 27
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 18-04-2008, 13:32   

Nie wiem czy w tym leży problem ale zapewne masz zainstalowany najnowszy skype ? a komputer nie masz pierwszej świeżości , oczywiście bez urazy. Nie wiem co jest tego przyczyna bo mam 3 kompy jeden z prockiem core 2 duo, jeden z dual core i jeden z duronem , juz nie wnikajac w reszte ustawien . Tam gdzie sa dwa rdzenie i ogolnie kompuet ma duza moc i duzo ramow ten problem nie wystepuje na najnowszej wersji skype. Problem ten pojawil sie od kiedy skype wprowadzilo aplikacje do video duzej wysokiej rozdzielczosci . Postaraj sie wrocic do wersji skype np 3.5.0.239 a problem załóże się że zniknie . Poprostu w skype jest cos zjechane ze kompy slabsze nie daja sobei rady z przetwarzaniem dzwieku na najnowszych wersjach skype zaczynajac od 3.6 wzwyz i jej pozniejszej modyfikacji .

[ Dodano: 18-04-2008, 14:41 ]
http://www.filehippo.com/download_skype/ tu znajdziesz isntali do starszych wersji ! ! ! Mam nadzieje, że pomogę
 
 
dziabaq 
plus master


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 05 Maj 2006
Posty: 432
Wysłany: 19-04-2008, 16:28   

Mój komp:

Pentium D 3.0GHz
Ram 2048MB DDR II
GForce 8800GT
HDD 2x 250GB RAID 0
Vista 64bit+ SP1

Najnowszy nie jest ale do miana bycia słabym jeszcze pare lat trzeba poczekać....

Myślę że to nie o to chodzi....

Skoro komp radzi sobie z Crysis to chyba z marnym Skype tez sobie poradzi :) )
 
 
Jacek 
Administrator


Pomógł: 45 razy
Dołączył: 31 Paź 2004
Posty: 1426
Skąd: Warszawa
Wysłany: 19-04-2008, 17:23   

dziabaq napisał/a:
Vista 64bit+ SP1

Sorry, że "czepiam" się drobiazgów, ale nie ma jeszcze SP1 dla Visty x64.

Jeśli pasuje Ci sprawdzenie na Vista x86 SP1, to mogę to zrobić. Tylko wyjaśnij o co chodzi z x64 i SP1.
_________________
 
 
 
dziabaq 
plus master


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 05 Maj 2006
Posty: 432
Wysłany: 20-04-2008, 09:17   

Cytat:
Sorry, że "czepiam" się drobiazgów, ale nie ma jeszcze SP1 dla Visty x64.


Oficjalny SP1 w języku Polskim do pobrania z Microsoftu jest już od tygodnia, kolega ma jakieś zwietrzałe informacje ;)

32BIT - http://download.microsoft...0-X86-wave1.exe


64BIT -
http://download.microsoft...0-X64-wave1.exe
 
 
Jacek 
Administrator


Pomógł: 45 razy
Dołączył: 31 Paź 2004
Posty: 1426
Skąd: Warszawa
Wysłany: 20-04-2008, 14:47   

dziabaq, sorry - nie dopisałem, że chodzi mi o x64 ale PL.
Wersja ang oczywiście istnieje.

Ale wracając do pytania Twojego:
dziabaq napisał/a:
podczas odsłuchiwania rozmowy testowej słyszę tylko fragmenty wyrazów "y.... te........ń" "z....d....al"
Gdy mówię to jest tak samo, głos powraca w szczątkowej formie.
Na kompie mam teoretycznie wszystko OK, wy też macie problemy ze Skype??


Już zacząłem pisać, że przejaskrawiasz problem - 2 pierwsze rozmowy, w miarę ok (może 2-3 słowa zakłócone), ale dało się domyśleć co oznaczały.
3 rozmowa - kiepska: zapowiedź (do momentu nagrania rozsądnej jakości). Później źle.
4-5 rozmowa: początek zapowiedzi jeszcze jako taki, końcówka gorzej niż tragiczna. Ilość kropek w stosunku do liter (w w/w przykładzie) jest za mała moim zdaniem. Słyszalne pojedyncze litery i to jeszcze pourywane.

Testowałem skype przez proxy (nie mam możliwości podpiąć bezpośrednio pod łącze). Ale nie jest to wina proxy ani obciążenia łącza.
_________________
 
 
 
dziabaq 
plus master


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 05 Maj 2006
Posty: 432
Wysłany: 20-04-2008, 20:40   

Cytat:
dziabaq, sorry - nie dopisałem, że chodzi mi o x64 ale PL.


Haloooo, Jacek??
Ty jakiś zakręcony chodzisz dzisiaj! ;)

Napisałem że POLSKIE wersje SP1 są dostępne do pobrania z Microsoftu od tygodnia
i nawet podałem do nich linki....


Taka pogoda na każdego działa źle, na mnie też.

No ale może nie powinienem kontynuować tego tematu o SP1 ;)

:)

Pozdro....
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: