Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
uTorrent i dziwne błędy statusu tracker'a
Autor Wiadomość
Nigihayami 
Klikacz

Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 14
Skąd: Wwa Wola
Wysłany: 23-02-2008, 14:44   uTorrent i dziwne błędy statusu tracker'a

Witam!

Jestem użytkownikiem Sprint'a od UPC od około miesiąca i mam problem ze sciąganiem przez uTorrent'a. W statusie połączenia z tracker'em pojawiają mi się często dwa komunikaty: 'connection closed by peer' i 'tracker sending invalid data'. Dzieję się tak zarówno na tracker'ach prywatnych (boxtorrents, scenehd), jak i publicznych.
Używam uTorrent'a w wersji 1.7.7 i Outpost'a 6 gdzie umożliwiłem komunikację UT ze wszystkimi portami TCP i UDP. Komputer połączony jest bezpośrednio z modem'em.
Jakieś rady?? Czytałem na zagranicznych forach, że coś takiego pojawia się kiedy ISP stosuje jakieś ograniczenia w stosunku do protokołu BT lub nakłada na niego niski priorytet ale nie słyszałem by UPC coś takiego robiło ;|. Będę wdzięczny za każdą pomoc ;)
 
 
clarkkent 
Moderator



Pomógł: 34 razy
Dołączył: 12 Cze 2005
Posty: 1664
Skąd: Warszawa
Wysłany: 23-02-2008, 20:23   

Nigihayami napisał/a:
Używam uTorrent'a w wersji 1.7.7 i Outpost'a 6


Stawiam, że na 99% to wina Outpost'a (blokuje). Wyłącz go lub odinstaluj i zobacz jak będzie ze ściąganiem.
 
 
Nigihayami 
Klikacz

Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 14
Skąd: Wwa Wola
Wysłany: 24-02-2008, 13:48   

clarkkent napisał/a:
Stawiam, że na 99% to wina Outpost'a (blokuje). Wyłącz go lub odinstaluj i zobacz jak będzie ze ściąganiem.


Hmm...spróbuję, aczkolwiek przeglądam pobieżnie teraz logi i żadnych blokowań nie widzę a błędy i tak się pojawiają ;|.
 
 
AvrooK 
classic master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Lip 2006
Posty: 286
Skąd: 3city
Wysłany: 28-02-2008, 10:03   

a jesteś pewny że to nie wina trackera ? tak by wychodziło z komunikatów które przytoczyłeś
_________________
 
 
ANIOŁ 
chello master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 2412
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 29-02-2008, 08:09   

clarkkent napisał/a:
Nigihayami napisał/a:
Używam uTorrent'a w wersji 1.7.7 i Outpost'a 6


Stawiam, że na 99% to wina Outpost'a (blokuje). Wyłącz go lub odinstaluj i zobacz jak będzie ze ściąganiem.


Sam używam Outposta i nie mam żadnych problemów z uTorrentem,a przypadkiem nie zbanowali tego klienta lub wersji na trakerze z którego kolega pobiera ? ;)
 
 
Nigihayami 
Klikacz

Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 14
Skąd: Wwa Wola
Wysłany: 29-02-2008, 10:31   

AvrooK napisał/a:
a jesteś pewny że to nie wina trackera ? tak by wychodziło z komunikatów które przytoczyłeś


Raczej tak. Sprawdzałem na 3 czy 4 torrentach (z dwóch publicznych i 2 prywatnych trackerów) więc raczej to musiało być coś u mnie.

Po zmianie outpost'a na wersję 4 problem już nie występuje. Dopóki nie znajdę rozwiązania zostanę przy niej. Może rzeczywiście jakieś połączenia były blokowane :|

ANIOŁ napisał/a:
a przypadkiem nie zbanowali tego klienta lub wersji na trakerze z którego kolega pobiera ?


Nie spotkałem się jeszcze z czymś takim :P Prawie wszędzie uTorrent jest polecany jako jeden z trzech najlepszych klientów.
 
 
ANIOŁ 
chello master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 2412
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 29-02-2008, 10:50   

Nigihayami napisał/a:


ANIOŁ napisał/a:
a przypadkiem nie zbanowali tego klienta lub wersji na trakerze z którego kolega pobiera ?


Nie spotkałem się jeszcze z czymś takim :P Prawie wszędzie uTorrent jest polecany jako jeden z trzech najlepszych klientów.


Kiedyś na jakimś Węgierskim trakerze widziałem że blokowali uTorrenta:-)
Hmmm dla mnie dziwne, skoro firewall to wystarczy reguła ustawić dobra odblokowac port i po sprawie... ;)
 
 
Spike 
Klikacz

Dołączył: 01 Maj 2008
Posty: 6
Wysłany: 13-05-2008, 11:18   

Witam
Właśnie założono mi Turbo i już mam 1 problem. Przy ściąganiu pojawia mi się błąd : Status trackera http 400.

Czy ktoś wie o co chodzi?
 
 
AtoMan 
plus master

Dołączył: 06 Cze 2006
Posty: 478
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 13-05-2008, 15:01   

ANIOŁ napisał/a:
Kiedyś na jakimś Węgierskim trakerze widziałem że blokowali uTorrenta:-)


A z jakiego powodu?

W sumie BitComet też kiedyś był bardzo poważany, a teraz... a uTorrent 1.7 przecież do "centrali" wysyła różne informacje o plikach, poza tym są różne "przeróbki" pomagające w nabijaniu ratio ;-)
_________________
 
  atoman@chrome.pl
 
ANIOŁ 
chello master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 2412
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 14-05-2008, 01:07   

AtoMan napisał/a:
ANIOŁ napisał/a:
Kiedyś na jakimś Węgierskim trakerze widziałem że blokowali uTorrenta:-)


A z jakiego powodu?



Wegierskiego nie znam wiec nie wiem ;)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: