Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zrobiłem wszystko i dajen nie działa;/
Autor Wiadomość
dachu02 
Klikacz

Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 1
Wysłany: 28-01-2008, 12:27   Zrobiłem wszystko i dajen nie działa;/

Witam
Posiadam chello 2mbps a przy sciaganiu bitcometem [innymi klientami jest tak samo] sciagam max 70-80KB/s
wydaje mi sie ze usunełem wszystkie przeszkody jakie mogą stać na drodze wysokiej predkosci sciągania
1. mam router wi-fi przekierowałem porty [11023 i 4667]
2. wyłączyłem forewalla w windowsie
3. jak sciagam wyłaczam kasperskiego wczesniej miałem NOD1 i tez nie działało
4. ustawiłem programikiem liczbe half-open port pod winXP na 100
5. próbowałem róznyxh ustawień w bitcomecie z liczbą połaczeń raz na 1000 na 100 na 500 na AUTO i jest tak samo sawsze max 80KB/s
6. w bitcomecie mam zielone swiatełkoo statusu [czyli tak powinno byc]
7. dodam tylko ze tak jest na kazdym torrencie np teraz ciągne torrenta co ma [121/3421] [seed/peer] z tego jestem połączony z [8/100] i ciągne 65KB/s

Nieiwem co mam jeszcze zrobic zeby to działało. Komp chodzi teraz po siecie wi-fi ale pod kablem jest tak samo. dodam tylko ze wczesniej tzn jakie miesiąc temu miałem innego kompa i ciągnełem kazdego torrenta ma max łącza i nie bawiłem się zadnymi usawianiemi w liczbie połaczeń, przekieowałem tylko port na routerze i smigało.
Porsze o pomoc jezeli wiecie co robie źle.
 
 
Altembas 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Kwi 2007
Posty: 50
Wysłany: 30-03-2008, 23:10   

a jak masz ustawiony upload?
niektore klienty stosuja wewnetrzny podzielnik, jak masz za maly limit predkosci na upload to nie posciagasz sobie za szybko...
 
 
KeFaS 
ultra master

Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Lut 2006
Posty: 1286
Wysłany: 31-03-2008, 01:25   

dachu02, Z jakiego trackera ściągasz? Domyślam się, że z jakiegoś publicznego, więc nie licz na maksymalny download. Polecam też zmienić klienta ma uTorrent - www.utorrent.com . BC ma to do siebie, że często źle pokazuje prędkości i ściąga duże ilości błędnych danych (więc nie bez powodu jest blokowany na prywatnych trackerach), a uT jest dużo lepszy, zjada mnie zasobów komputera i ma więcej opcji konfiguracyjnych oraz ciekawą "wtyczkę" WebUI (poczytaj na stronie).
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: