Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
utorrent problem pomozcie
Autor Wiadomość
radekcmg 
Klikacz

Dołączył: 16 Sty 2008
Posty: 4
Wysłany: 16-01-2008, 10:43   utorrent problem pomozcie

Potrzebuje pomocy bo dopiero rozpoczela sie moja przgoda z torrentami i jestem w tym ciemny. mam W XP i uzywam programu u torrent 1.6 . mam neta 512 kb/s, a sciaga mi z predkoscia : dzien 1-5kb/s a noc i rano 6-18 kb/s . to chyba troszke za niska predkosc. no fakt ze narazie sciagam tylko filmy z niskimi peerami i seedami ( np po 10 tego i tego czasem po 50 tego i 10 tego) ale powinno sciagac chociarz z predkoscia 60-70 kb/s. jak to ustawic?? bo nie wiem nawet co ustawic w donload limit i upload limit. wytlumaczcie mi to jasno bo nie dam sobie rady a wkurzaja mnie takie predkosci. z gory dzieki:) :D :D :D :)
 
 
zwierzak_krak 
classic master


Dołączył: 27 Lis 2004
Posty: 155
Skąd: Krakow
Wysłany: 16-01-2008, 14:32   

Aby ściągać µTorrent pełną prędkością łącza najlepiej zalogować sie na stronach z ratio takich jak nap:PT tylko tam musisz tyle samo wysłać co pobrałeś kolejna sprawa to ściąganie przez ciebie filmów radze ci sie tym nie chwalić.
_________________
 
 
bladziutki 
light master


Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 93
Wysłany: 17-01-2008, 19:54   

może ściąga tylko kopie filmów, których oryginały ma w domu (w końcu sieć bittorrent powstała by w szybki i prosty sposób wymieniać się ORYGINALNYMI plikami freeware)?... tego nie wiesz... Otóż musisz ustawić wysyłanie na co najmniej 6KB/s, wtedy program wyłącza blokadę na maksymalną prędkość ściągania. no i z autopsji:... jeśli masz łącze 512kb/s, to nawet jakbyś się bardzo postarał, to nie wyciągniesz 70 KB/s... przy wyjątkowo uczciwym dostawcy maks to 64;) :P
 
 
radekcmg 
Klikacz

Dołączył: 16 Sty 2008
Posty: 4
Wysłany: 17-01-2008, 20:57   

czyli te 6 musze wpisac w opcji: ctrl+p , połaczenie, i tam w "bandwidth limit" to pierwsze okienko zaraz???? jezeli tak to dzieki. i jeszcze jedno pytanie. ile conajmniej musi byc seedow i peerow by dojechalo mi do tego transferu chociarz 50kb/s ? ?
 
 
sebeks 
Klikacz

Dołączył: 15 Gru 2007
Posty: 16
Skąd: Lubin
Wysłany: 17-01-2008, 20:59   

radekcmg to niema znaczenia. moze byc 1 seed i 1 peer i mozesz sciagac maxem ;]
 
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 17-01-2008, 21:25   

Cytat:
może ściąga tylko kopie filmów, których oryginały ma w domu (w końcu sieć bittorrent powstała by w szybki i prosty sposób wymieniać się ORYGINALNYMI plikami freeware)?
już kiedyś wyjaśniałem na forum, że pobierać można legalnie wszelkie rozpowszechnione już filmy - nie ważne czy wcześniej dany film kupiliśmy.
To udostępnianie jest nielegalne jeśli nie znamy osoby której film udostępniamy (o ile oczywiście autor filmu nie pozwolił na to) - tu również nie ma znaczenia czy kupiliśmy kopię filmu czy nie.
zwierzak_krak, na takich stronach jest jeszcze mniej seedów niż gdzie indziej i zazwyczaj ilość seedów = ilość peerów co oznacza prędkość ściągania max 2 razy nasz uplad
  marekd@jabberpl.org
 
radekcmg 
Klikacz

Dołączył: 16 Sty 2008
Posty: 4
Wysłany: 18-01-2008, 15:31   

to dlaczego moja predkosc jeszcze nigdy nie przekroczyla 25 kb/s. w dzien mi sciaga z transferem 9 max... ;/ moze kompa mam za wolnego?? to tez ma znaczenie??? bo sciagam na kompie co ma tylko 500 procka
 
 
clarkkent 
Moderator



Pomógł: 34 razy
Dołączył: 12 Cze 2005
Posty: 1664
Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-01-2008, 15:54   

radekcmg napisał/a:
to dlaczego moja predkosc jeszcze nigdy nie przekroczyla 25 kb/s


Może masz zapchany upload. Ustaw maksymalny w utorrencie na 70-80% możliwości łącza.

radekcmg napisał/a:
moze kompa mam za wolnego?? to tez ma znaczenie???


Nie ma znaczenia.
 
 
radekcmg 
Klikacz

Dołączył: 16 Sty 2008
Posty: 4
Wysłany: 18-01-2008, 16:34   

HeH A GDZIE to ustawic?? ;]

tak ogolnie to w ctrl+g jaki rodzaj powinienem ustawic??

jak są pliki: to jaki w tych plikach powinienem ustawić priorytet??

i jeszcze jedno... jak klikam prawym na ten sciagany element to wykorzystanie łaczą jakie wziaść??

[ Dodano: 18-01-2008, 16:35 ]
a co do tego uploada mam ustawiony 6kb/s a download nic nie ustawialem

[ Dodano: 18-01-2008, 16:37 ]
aha... i ostatnie pytanko;) jakie powinnem ustawić ratio...
 
 
clarkkent 
Moderator



Pomógł: 34 razy
Dołączył: 12 Cze 2005
Posty: 1664
Skąd: Warszawa
Wysłany: 19-01-2008, 00:06   

radekcmg napisał/a:
tak ogolnie to w ctrl+g jaki rodzaj powinienem ustawic??


Ustaw "bieżące ustawienia".

radekcmg napisał/a:
to jaki w tych plikach powinienem ustawić priorytet??


Nic nie ustawiaj - zostaw tak jak jest.

radekcmg napisał/a:
a co do tego uploada mam ustawiony 6kb/s a download nic nie ustawialem


Jeśli max. upload łącza masz 16 kB/s, ustaw go w utorrencie na 12 kB/s.

radekcmg napisał/a:
jakie powinnem ustawić ratio...


Tu nic nie ustawiasz - ratio to stosunek danych wysłanych do danych ściągniętych. Im większe ratio, tym lepiej (na prywatnych serwisach z torrentami).
 
 
Conroe91 
plus master

Dołączył: 03 Lip 2007
Posty: 532
Wysłany: 20-01-2008, 10:38   

Zainstaluj najnowszą wersje BitTorrent korzystam od listopada, nie zawiodłem się jeszcze.
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 20-01-2008, 20:28   

Cytat:
Zainstaluj najnowszą wersje BitTorrent korzystam od listopada, nie zawiodłem się jeszcze.
oj odradzam akurat nowa jest popsuta.

Dla wszystkich którzy mają problemy i chcieli by sprawdzić czego to jest wina - podaje link do testowego torrenta, http://torrents.thepirate...333.TPB.torrent

Tylko 13MB publiczny taraceker mnóstwo seedów (oczywiście w 100% legalny można wysyłać do woli), powinien ściągnąć się błyskawicznie, jeśli nie znaczy, że rzeczywiście jest jakiś problem z konfiguracją programu albo łączem.
  marekd@jabberpl.org
 
serwer 
Klikacz

Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 4
Wysłany: 29-01-2008, 14:40   

ja mam taki problem:

Mam chello 4MB, wszystko ok, śmiga. Mam zrobioną siec bezprzewodową. Na utorrencie śmiga jak nie wiem (przynajmniej jak miałem 2MB, bo teraz jest lekko ponad 300kb/s-ale to jest spowodowane chyba tym że sieć bezprzewodowa 802.11g ma transfer 3MB).

Problem jest jak podłączam kabel. Prędkości są niskie (1-5kB) a w ogóle nie może połączyć się ze seedami i peerami, jak przełącze na WiFi to jest ok.

o co chodzi?
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 29-01-2008, 17:48   

Cytat:
to jest spowodowane chyba tym że sieć bezprzewodowa 802.11g ma transfer 3MB
nie ona ma transfer 4-5MB/s a gdyby nawet miała tylko 3MB/s (np z powodu słabego sygnału) to jest to i tak dużo, dużo więcej niż 300kb/s
Cytat:
Problem jest jak podłączam kabel. Prędkości są niskie (1-5kB) a w ogóle nie może połączyć się ze seedami i peerami, jak przełącze na WiFi to jest ok.
o co chodzi?
przez kabel masz inne wewnętrzne ip niż przez wifi - sprawdź na które z nich masz przekierowane porty dla tego torrenta
  marekd@jabberpl.org
 
serwer 
Klikacz

Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 4
Wysłany: 30-01-2008, 15:31   

Cytat:
przez kabel masz inne wewnętrzne ip niż przez wifi - sprawdź na które z nich masz przekierowane porty dla tego torrenta



ale gdzie? Na routerze nic nie robiłem i śmiga wifi a jak kabel podłącze to strasznie muli
Na royterze nie ruszałem portów
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: