Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Torrenty a SMS
Autor Wiadomość
razill 
Klikacz

Dołączył: 23 Gru 2007
Posty: 10
Wysłany: 23-12-2007, 23:04   Torrenty a SMS

Witam wszystkich jest to moj pierwszy temat na tym forum licze jednak ze bedziecie mi w stanie pomoc przejde do rzeczy otoz mam internet z telewizji kablowej konkretnie sms gdy pobieram cokolwiek przez torrenty wyskakuje mi blad nat i tekst ze porty sa zamkniete czytalem na portforward rze mam przekierowac porty jedank problem polega na tym ze jak wpisuje w przegladarce adres ip to nie moge wejsc do ustawien routera w jaki sposub mam przekierowac porty na scientific atlanta web star epc 2203 w firewallu wylaczylem blokade portow korzystam z kasperskiego jednak dodanie regul dla portow nic nie daje panowie i panie prosze o pomoc jak wyjsc poza ten przeklety nat rzeby p2p dzialalo jak nalezy prosze o szczegolowa pomoc moge podac wszystkie potrzebne dane z gory dziekuje
 
 
kvs 
Moderator



Pomógł: 42 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1531
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 23-12-2007, 23:19   

Webstar to modem, on nie jest routerem więc nic w nim nie ustawisz. Przede wszystkim upewnij się że posiadasz publiczne IP.
_________________
 
 
razill 
Klikacz

Dołączył: 23 Gru 2007
Posty: 10
Wysłany: 23-12-2007, 23:24   

dziekiza szybka odpowiedz :D powiedz jak to dokladnie sprawdzic? ip zaczyna mi sie od 81 wiec raczej nie publiczne
wiec co zrobic z tym fantem?
 
 
kvs 
Moderator



Pomógł: 42 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1531
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 23-12-2007, 23:28   

Raczej publiczne :)
Czy masz na komputerze jakiś firewall zainstalowany ? Jeśli tak to musisz w nim pogrzebać i otworzyć jakiś port dla poł. przychodzących, i ten sam port ustawić w konfiguracji programu p2p
_________________
 
 
razill 
Klikacz

Dołączył: 23 Gru 2007
Posty: 10
Wysłany: 23-12-2007, 23:43   

mam standardowego w windows vista ale tam otwieralem porty i nic?
 
 
wielkibrat 
easy master

Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 24
Wysłany: 24-12-2007, 09:04   

a jakim programikiem chcesz sciagac. Bo moze to winna tego programiku.
 
 
clarkkent 
Moderator



Pomógł: 34 razy
Dołączył: 12 Cze 2005
Posty: 1664
Skąd: Warszawa
Wysłany: 24-12-2007, 10:30   

razill, jeśli jesteś za NAT-em, to zostaje Ci poprosić Twojego operatora o przydzielenie IP zewnętrznego.
 
 
razill 
Klikacz

Dołączył: 23 Gru 2007
Posty: 10
Wysłany: 24-12-2007, 11:35   

tzn rze jestem poza natem? jak to sprawdzic
 
 
clarkkent 
Moderator



Pomógł: 34 razy
Dołączył: 12 Cze 2005
Posty: 1664
Skąd: Warszawa
Wysłany: 24-12-2007, 12:44   

razill napisał/a:
tzn rze jestem poza natem? jak to sprawdzic


Możesz to poznać po tym, jeśli większość portów jest pozamykana (operator też podaje jakie masz IP)- wtedy masz prawdopodobnie IP wewnętrzne.
 
 
razill 
Klikacz

Dołączył: 23 Gru 2007
Posty: 10
Wysłany: 24-12-2007, 12:45   

wszystkie porty mam pozamykane wlasnie
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 24-12-2007, 13:48   

Sprawdziłem* masz wewnętrzne ip, musisz poprosić swojego operatora o przekierowanie portów.


*wziąłem ip z którego pisze tu na forum i nmap mi o nim powiedział
Kod:

Interesting ports on gw-81-210-104-23.smstv.pl (81.210.104.23):
Not shown: 1695 filtered ports
PORT     STATE SERVICE
783/tcp  open  spamassassin
8021/tcp open  ftp-proxy
Device type: general purpose
Running: FreeBSD 5.X
OS details: FreeBSD 5.2.1 (SPARC)
a to nie wygląda na domowy komputer z wiśtą
  marekd@jabberpl.org
 
razill 
Klikacz

Dołączył: 23 Gru 2007
Posty: 10
Wysłany: 24-12-2007, 14:44   

dzieki za pomoc chlopaki ale czy nie ma innego sposobu niz interwencja operatora bo jest dosc krnabrny
 
 
kvs 
Moderator



Pomógł: 42 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1531
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 24-12-2007, 17:54   

Może dowiedz się czy operator oferuje end-userom publiczne IPki.
Wcześniej podałeś, że twoje IP się zaczyna na 81, ale zapewne sprawdziłeś to nie z poziomu Twojego komputera a przez jakąś stronę www pokazującą skąd się łączysz...
_________________
 
 
razill 
Klikacz

Dołączył: 23 Gru 2007
Posty: 10
Wysłany: 24-12-2007, 18:54   

dokladnie sprawdzalem przez strone bo jak daje ip config all w wierszu polecen to bzdury wychodza co tu zrobic zeby torrenmarzenie na poczatku mialem nieraz transfery po 160 kb/s przy zoltych buzkach a teraz gora 30
 
 
kvs 
Moderator



Pomógł: 42 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1531
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 24-12-2007, 19:02   

razill napisał/a:
dokladnie sprawdzalem przez strone bo jak daje ip config all w wierszu polecen to bzdury wychodza

Napisz w wierszu poleceń (cmd) ipconfig razem pisane
Ipconfig zawsze prawdę Ci powie :)
Co do transferów, z torrentami to bardzo dużo zależy od tego ile jest peerów ile seedów, itp itd... Przede wszystkim lepsze transfery uzyskuje się z prywatnych trackerów wymagających rejestracji... ale niekiedy i z publicznych da się ładnie pociągnąć. Na prędkość ssania torrenta składa się bardzo wiele czynników.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: