Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Connection reset by server
Autor Wiadomość
mbr 
Klikacz

Dołączył: 05 Lip 2007
Posty: 2
Wysłany: 21-12-2007, 02:11   Connection reset by server

Witam wszystkich.

Mam duży problem z używaniem DC++, mianowicie, większość hubów z którymi się łączę wywala mnie po paru minutach z wiadomością "Connection Reset by Server".

Z tego co mi wiadomo, jest to spowodowane brakiem przepływu informacji między moim komputerem a hubem, ale to właśnie jest dziwne, moje łącze działa bez zarzutu (mam chello 2048/384). Nie licząc DC++, nie mam najmniejszych zarzutów do działania łącza. Nie używam routera, firewall jest wyłączony, wyłączanie antywirusa także nic nie pomaga.

Dzieje się tak na praktycznie wszystkich hubach do których się podłączam, niezależnie od tego, gdzie się znajdują, i ilu ludzi na nich siedzi. Próbowałem wszystkiego co mi przyszło do głowy, bawiłem się ustawieniami w DC++, korzystałem ze starych jak i nowych klientów, także, z klientów alternatywnych, jak LDC czy ZION. Próbowałem zmienić kartę sieciową, zmieniałem systemowe ustawienia TCP/IP, próbowałem Proxy, reinstalowałem system, nic nie pomaga.

Oczywiście, przed włączeniem klienta upewniam się, że nic mi nie zapycha łącza, cała prędkość, tak w górę jak i w dół, leci do DC++. Nie korzystam też z programów w rodzaju NetLimitera.

Myślałem, że UPC blokuje DC++, ale nie licząc tych resetów, DC++ działa świetnie, nie mam problemów z wyciśnięciem maksymalnych transferów (szczególnie w nocy).

Warto dodać, że resety występują niezależnie od tego, czy coś się aktualnie ściąga lub wysyła.

Będę wdzięczny za wszelką pomoc, pozdrawiam.
 
 
kotlet 
light master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 23 Gru 2004
Posty: 149
Skąd: Warszawa
Wysłany: 21-12-2007, 19:09   

A nie jest to spowodowane tym ze za malo udostepniasz, lub tez udostepniasz cos co jest zabronione na ww hubie.
 
 
mbr 
Klikacz

Dołączył: 05 Lip 2007
Posty: 2
Wysłany: 21-12-2007, 19:17   

Udostępniam niemal 210 GB danych, a z DC++ korzystam od 3 lat, i wiem, co można, a czego nie można udostępniać.
 
 
ogryzek 
Klikacz

Dołączył: 02 Mar 2007
Posty: 8
Wysłany: 21-12-2007, 23:49   

Ja DC++ też używam od kilku lat i od jakiegoś czasu mam to samo co Ty- podejrzewam jakieś sztuczki ze strony UPC.
 
 
Rafal 
Moderator



Pomógł: 11 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 499
Wysłany: 22-12-2007, 20:52   

Ja również potwierdzam, iż mam bardzo podobny problem, próbowałem już wszystkiego, niestety bez rezultatu. Obecnie nie korzystam już z dc.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: