Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki AP z routerem do astera...?
Autor Wiadomość
omirek 
Klikacz

Dołączył: 07 Gru 2007
Posty: 3
Wysłany: 07-12-2007, 09:59   Jaki AP z routerem do astera...?

Mam pytanie: Mam w domu sieć Astera w Piasecznie, chce też ją mieć na laptopie przez WiFi, jakie urządzenie powinienem wybrać, czy konfiguracja jest dość trudna, paweł.
 
 
clarkkent 
Moderator



Pomógł: 34 razy
Dołączył: 12 Cze 2005
Posty: 1664
Skąd: Warszawa
Wysłany: 07-12-2007, 12:03   

omirek, router wifi. Konfiguracja nie jest trudna, o ile masz jakieś pojęcie o komputerach. Są oczywiście instrukcje, wystarczy poczytać.
 
 
omirek 
Klikacz

Dołączył: 07 Gru 2007
Posty: 3
Wysłany: 07-12-2007, 12:32   

Polecasz jakis model, jakąś firmę...? Musze miec urządzenie które będzie jednoicześnie Access Pointem i routerem..? Musi mieć mozliwość klonowania adresu MAC..? Paweł. Jakieś przykładowe instrukcje..?
 
 
clarkkent 
Moderator



Pomógł: 34 razy
Dołączył: 12 Cze 2005
Posty: 1664
Skąd: Warszawa
Wysłany: 07-12-2007, 12:58   

Cytat:
Musze miec urządzenie które będzie jednoicześnie Access Pointem i routerem..?


To właśnie router wifi jest takim urządzeniem. Modelu żadnego nie polecam, bo na rynku jest ogromny wybór i zróżnicowanie cenowe. Najlepiej jakbyś sam poszukał, bo przeważnie jak coś polecałem, to ten ktoś i tak sobie coś innego wybrał.

Poniżej w linku masz uniwersalną instrukcję do routerów:

http://portforward.com/guides.htm
 
 
omirek 
Klikacz

Dołączył: 07 Gru 2007
Posty: 3
Wysłany: 07-12-2007, 22:26   

Szefie, a ten router musi miec mozliwość klonowania adresu mAC..?
 
 
clarkkent 
Moderator



Pomógł: 34 razy
Dołączył: 12 Cze 2005
Posty: 1664
Skąd: Warszawa
Wysłany: 07-12-2007, 22:52   

Cytat:
a ten router musi miec mozliwość klonowania adresu mAC..?


Nie jest to warunek konieczny, ale możliwość klonowania może być przydatna, aby inni użytkownicy (np. poza lokalem) nie mogli się połączyć z routerem wifi, jeśli przypisane są mu adresy MAC kart sieciowych Twoich komputerów.
 
 
Orion 
classic master


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Lis 2007
Posty: 260
Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-12-2007, 10:03   

omirek napisał/a:
Polecasz jakis model, jakąś firmę...? Musze miec urządzenie które będzie jednoicześnie Access Pointem i routerem..? Musi mieć mozliwość klonowania adresu MAC..? Paweł. Jakieś przykładowe instrukcje..?


Polecam dwa sprawdzone modele w sieciach UPC i Aster
TP-Link TL-WR542G i Linksys WRT54GL
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: