Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Rozdzielanie sygnału
Autor Wiadomość
razgriz 
Klikacz

Dołączył: 25 Paź 2007
Posty: 4
Wysłany: 25-10-2007, 19:25   Rozdzielanie sygnału

Witam
Czy w aster można rozdzielić sygnał TV na dwa odbiorniki. I jak wygląda telewizja cyfrowa - czy wtedy dostaje się dekoder tylko na jeden telewizor i sygnał analogowy nie działa ? Czy można na jednym telewizorze mieć cyfrowo przed dekoder, a na drugim analogowo przez kabel ?
 
 
clarkkent 
Moderator



Pomógł: 34 razy
Dołączył: 12 Cze 2005
Posty: 1664
Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-10-2007, 19:30   

razgriz napisał/a:
Witam
Czy w aster można rozdzielić sygnał TV na dwa odbiorniki.


Tak.
 
 
razgriz 
Klikacz

Dołączył: 25 Paź 2007
Posty: 4
Wysłany: 25-10-2007, 20:40   

Ale legalnie ? I czy może być tak, że w jednym tv jest dekoder i pakiet cyfrowy a w drugim odbiorniku zwykły sygnał analogowy ?
 
 
clarkkent 
Moderator



Pomógł: 34 razy
Dołączył: 12 Cze 2005
Posty: 1664
Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-10-2007, 21:43   

razgriz napisał/a:
Ale legalnie ?


Legalnie.
 
 
kvs 
Moderator



Pomógł: 42 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1529
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 25-10-2007, 22:42   

TV cyfrowej nie bardzo się da rozdzielić na kilka odbiorników. Tzn można od ciężkiej biedy, ale będzie to wyglądało tak że na kilku odbiornikach będzie trzeba oglądać ten sam kanał z dekodera.
_________________
 
 
razgriz 
Klikacz

Dołączył: 25 Paź 2007
Posty: 4
Wysłany: 26-10-2007, 16:37   

Wiem że cyfrowej się nie da, bo potrzebny jest dekoder do niej. Mam tylko pytanie - mam 2 telewizory. Czy jeśli zamówi się usługę cyfrową to na drugim telewizorze z drugiego kabla będzie można odbierać sygnał analogowo ? Że w jednym telewizorze jest dekoder i cyfrowa jakość a w drugim brak dekodera i leci po kablu tradycyjnie.
 
 
Neo10 
plus master


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 12 Kwi 2007
Posty: 612
Skąd: wawa
Wysłany: 26-10-2007, 22:23   

Da się trzeba tylko dać rozdzielacz przed dekoderem ;]
 
 
snikers 
Klikacz

Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 1
Wysłany: 26-01-2008, 21:27   

Mam 3 odbiorniki TV chce zamowic aster pakiet analogowy czy jak zainstaluja mi na 1 odbiornik to pozniej bede mógł rozdzielic z tego na kolejne 2 odbiorniki przy tym ze nie bedzie tak ze ktos przełaczy na 1 kanał i na tych 2 pozostałych tv bedzie ten sam kanał?? w Krakowie z tego co iem jest 55 kanałów analogowych czy ktos wiec ile dokładnie ich jestb obecnie ??
 
 
clarkkent 
Moderator



Pomógł: 34 razy
Dołączył: 12 Cze 2005
Posty: 1664
Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-01-2008, 03:11   

snikers napisał/a:
czy jak zainstaluja mi na 1 odbiornik to pozniej bede mógł rozdzielic z tego na kolejne 2 odbiorniki


Tak.

snikers napisał/a:
przy tym ze nie bedzie tak ze ktos przełaczy na 1 kanał i na tych 2 pozostałych tv bedzie ten sam kanał??


Nie będzie tak.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: