Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Co nowego w ChelloInfo?
Autor Wiadomość
mizuk 
plus master


Dołączył: 06 Mar 2005
Posty: 378
Skąd: Warszawa
Wysłany: 09-03-2005, 00:09   

Grzesiek,
to że przycinają, to wiem,
chodzi mi o fachową informację - co się dzieje lub co dziać się może, jeśli
osiągnie się lub przkroczy np. 100GB - z siecią nie użytkownikiem! :?: :mrgreen:
 
 
FlashMan 
classic master


Dołączył: 27 Lis 2004
Posty: 157
Skąd: Szczecin
Wysłany: 09-03-2005, 00:14   

mizuk napisał/a:
Grzesiek,
to że przycinają, to wiem,
chodzi mi o fachową informację - co się dzieje lub co dziać się może, jeśli
osiągnie się lub przkroczy np. 100GB - z siecią nie użytkownikiem! :?: :mrgreen:

Szczerze? Nie mam pojęcia :) Admini by się złapali za głowę że puścili płazem takiemu cfaniakowi który se ściągnął 100GB :mrgreen:

Ale to automat się tym zajmuje, tak czy inaczej przytnie bez żadnych konsekwencji... Już komuś się udało prekroczyć kilka gigabajtów ponad limit, chyba użytkownikowi chello plus przed przyspieszeniem (30GB a wtedy był limit na 25GB). Mi po przekroczeniu limitu nic się nie stało - dostałem maila z faktem że przekroczyłem i nic więcej :P
_________________
 
 
mizuk 
plus master


Dołączył: 06 Mar 2005
Posty: 378
Skąd: Warszawa
Wysłany: 09-03-2005, 08:08   

FlashMan,
dzięki, pomimo, że nadal nie otrzymałem odpowiedzi satysfakcjonującej, ale mogę
to skwitować anegdotą o wyjaśnianiu pewnych pojęć:
>na lekcji religii nauczyciel wyjaśnia dzieciom pewne pojęcia-dogmaty:
jak wiecie żydzi na pustyni żywili się manną; miała ona smak miodu i nieznanych
delicji o nazwie capichit.
pewien uczeń stawia pytanie: rebe, co znaczy słowo capichit?
nauczyciel: uważaj berek - kiedy żydzi przebywali na pustyni, skończyła się im
żywność i wtedy pan bóg zesłał im mannę która smalowała jak miód i capichit...
uczeń: ja to rozumiem, nie wiem tylko co znaczy słowo capichit!?
nauczyciel: jak to nie wiesz (tu nauczyciel powtarza całą wcześnieszą kwestię)
uczeń: ja to rozumiem, ale co znaczy słowo capichit
nauczyciel, ocierając pot z czoła: uf, ale ty masz zabitą łepetynę, a więc (tu nauczyciel
po raz kolejny powtarza całą kwestię, dodając historię nieba i ziemi, adama i ewy,
potopu etc. i mojrzesza, który wywiódl swój lud na pustynię i kiedy skończyła im
się żywność, pan bóg zesłał im mannę, która smakowała jak miód i "capichit")
uczeń płaczliwie: tak, rebe, ale właśnie co znaczy capichit?
nauczyciel czerwony z gniewu: ach, ty, przeklęty nicponiu, czego ty chcesz właściwie?
mam może ci opowiedzieć, co było przed stworzeniem świata?!....

- i tak Panie Flash Man przebiega ta z pozoru błaha dyskusja na temat który podrzuciłem na forum, pozdrawiam :wink:
aha i zostawmy już ten temat w spokoju....
 
 
Jacek 
Administrator


Pomógł: 45 razy
Dołączył: 31 Paź 2004
Posty: 1427
Skąd: Warszawa
Wysłany: 09-03-2005, 09:56   

mizuk napisał/a:
limiter osobisty (tj. możliwość samodzielnego dla siebie
samego ustawienia limitu w każdej opcji

jest (w konfiguracji)
mizuk napisał/a:
uruchamianie z systray`a

też jest
mizuk napisał/a:
dodać odsyłacz-łącze do pomiaru szybkości

będzie w następnej wersji

Jacek
 
 
 
mizuk 
plus master


Dołączył: 06 Mar 2005
Posty: 378
Skąd: Warszawa
Wysłany: 09-03-2005, 10:08   

Jacek,
wybacz mi, niedouczonemu, myślałem, że dane wpisane w okienkach są niezmienialne
a potencjalna próba zmiany grozi restrykcjami... :wink:
gdybyś jeszcze dodał, możliwość sygnalizacji takiej jaką oferują tzw. dźwieki systemowe to byłoby super...(a może jest?) :|
pozdrowienia, zobacz mój głos w sprawie limitu jako takiego
 
 
qma2k4 
easy master


Dołączył: 15 Lut 2005
Posty: 40
Wysłany: 09-03-2005, 19:42   

a ja mam kolejny problem
uruchamiam to przy starcie windy i w trayu jednak...
wlasnie jednak program po nowo otwartym win jest na pasku (w tray tez ale jednak okienko trzeba zamknac)
nie da sie jakos tego wlaczyc zeby byla tylko i wylacznie ikonka w tray'u???
 
 
mizuk 
plus master


Dołączył: 06 Mar 2005
Posty: 378
Skąd: Warszawa
Wysłany: 09-03-2005, 22:50   

qma2k4,
kliknij na ikonkę w tray`u - tam jest konfiguracja, musisz to sam dla siebie
indywidualnie nastawić;
to co pojawia się na pasku zadań - ustawiasz klikając prawym klawiszem na pasek
pojawia się menu kontekstowe, wybierz menedżera - tam ustawisz sobie wszystko,
możesz też przejrzeć właściwości i tam też można pewne ustawienia zmienić tak
jak potrzebujesz ale gdybyś nadal miał problemy to śmiało do admina/moderatora
- oni mają wiedzę i praktykę większą ode mnie, pozdrawiam :mrgreen:
 
 
qma2k4 
easy master


Dołączył: 15 Lut 2005
Posty: 40
Wysłany: 10-03-2005, 00:54   

wszystko mam poustawianie a przy starcie windy dalej pokazuje sie okienko z chelloinfo :( (w trayu i na pasku i na pulpicie:( )
 
 
mizuk 
plus master


Dołączył: 06 Mar 2005
Posty: 378
Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-03-2005, 08:00   

qma2k4,
u mnie (w konsekwencji działań które wcześniej opisałem) po starcie, pojawiają
się ikonki na pasku zadań, w tray`u i wyświetla się podstawowe okno - tyle mi
wystarcza by wiedzieć wszystko. potem klikam na zamknij w oknie i znika wszystko.
a potem, jeśli chcę ponownie to uruchomić, to klikam na pulpicie skrót 'chelloinfo.exe"
i jest tak jak opisałem wyżej.
to tyle co ci mogę doradzić, jeśli nadal nie jesteś usatysfakcjonowany - zgłoś problem
twórcy programu - jackowi
pozdrawiam, :wink:
 
 
Jacek 
Administrator


Pomógł: 45 razy
Dołączył: 31 Paź 2004
Posty: 1427
Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-03-2005, 13:56   

qma2k4, problem poprawiony (nawet nie wiem w którym momencie on się pojawił, bo we wcześniejszych wersjach było ok). Jest nowa wersja: http://chellopl.one.pl/chelloinfo.php

Jacek
 
 
 
mizuk 
plus master


Dołączył: 06 Mar 2005
Posty: 378
Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-03-2005, 18:25   

Jacek,
dzięki za wsparcie, przepraszam jeśli nadużyłem twojej pomocy, ja nadal bezterminowo uczę się kompa i przyległości, pomimo, że zaczynałem w 1990
od 486... :wink:
co wiem i jestem pewien dzielę się, w innych z pozoru blahych sprawach
wolę kierować pytającego do ciebie lub do innego admina/modera.
pozdrowienia,
mizuk
 
 
qma2k4 
easy master


Dołączył: 15 Lut 2005
Posty: 40
Wysłany: 10-03-2005, 21:17   

wlasnie o to mi chodzilo :) jest git :)
 
 
Kozuch 
classic master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Lis 2004
Posty: 208
Skąd: Gdańsk Wrzeszcz
Wysłany: 05-04-2005, 22:29   

czy jest mozliwe dodanie wtyczki do konnekta?
_________________
 
 
pslovik1 
Klikacz

Dołączył: 08 Mar 2005
Posty: 6
Skąd: WWA
Wysłany: 11-12-2006, 23:27   

Witam.

Ja mam taki mały pomysł odnośnie programu.

Wiem, że jest możliwe ręczne ustawienie limitu jak i alarmu, jednak brakuje mi możliwości włączenia "szybszego wysyłania", które chello udostępniło userom. Myślę, że mały "ptaszek" w konfiguracji by wszystko usprawnił ;)

Chodzi oczywiście o to, by po zaznaczeniu opcji "szybsze wysyłanie" limit został automatycznie zwiększony.


Pozdrawiam
 
 
 
skkf 
light master


Dołączył: 01 Paź 2006
Posty: 101
Wysłany: 11-12-2006, 23:58   

Wtyczka pokazująca wykorzystanie limitu do konnekta!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: