Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Co nowego w ChelloInfo?
Autor Wiadomość
volk3r 
easy master


Dołączył: 24 Gru 2004
Posty: 22
Wysłany: 05-02-2005, 20:12   

a moze taki gradiencik :)
 
 
Jacek 
Administrator


Pomógł: 45 razy
Dołączył: 31 Paź 2004
Posty: 1427
Skąd: Warszawa
Wysłany: 05-02-2005, 20:58   

volk3r, zmienny kolorek paska jest (w zależności od jego zaawansowania).
Co prawda, nie jest to gradient, ale jeśli taka wola Narodu, to nie ma problemu :)

Jacek
 
 
 
zwierzak_krak 
classic master


Dołączył: 27 Lis 2004
Posty: 155
Skąd: Krakow
Wysłany: 06-02-2005, 15:56   

A dało by sie Jacku zrobic z tego wtyczke do Tlena?
_________________
 
 
Jacek 
Administrator


Pomógł: 45 razy
Dołączył: 31 Paź 2004
Posty: 1427
Skąd: Warszawa
Wysłany: 06-02-2005, 16:15   

zwierzak_krak, podejrzewam, że "dałoby się", ale z kolei domyślam się do będzie później... a dlaczego nie ma wtyczki do tlena pod linuxa? A ja chce wtyczkę do gg... A ja do mirandy... itd, itp.
Natomiast to będzie bardzo dobry moment na robienie takich wtyczek, jak wyjdzie nowa wersja. Będzie ona modularna i bardzo łatwo będzie można dorobić do niej dowolne wtyczki, pluginy, dodatki, ...

Jednak nie ukrywam, że im dalej w implementację tym więcej problemów, które coraz ciężej usuwać.
I podejrzewam, że byłoby bliżej nowej wersji, gdybym się dowiedział dlaczego program (nie piszę tu o wersji, którą publicznie udostępniam na stronie chelloinfo) po kilku godzinach działania nagle nie wiadomo z jakiego powodu (mimo, że kod analizowałem kilka już razy) wyskakuje InvalidPointerException :?
No ale jeszcze się nie poddaję, stąd są szanse na nową wersję, a co za tym idzie również na pluginy.

Jacek
 
 
 
mls 
Klikacz


Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 15
Skąd: Warszawa
Wysłany: 21-02-2005, 01:44   

Ponieważ dawno nie było nowej mojej wersji, zapraszam teraz na adres:
http://members.chello.pl/mlf/mci/

Dostępna jest tam najnowsza wersja mls chello info.
 
 
 
Jacek 
Administrator


Pomógł: 45 razy
Dołączył: 31 Paź 2004
Posty: 1427
Skąd: Warszawa
Wysłany: 22-02-2005, 14:06   

mls, kilka błędów (poza tymi, co zostały zgłoszone na cpd):

Usunięte, gdyż błędy zostały poprawione w nowej wersji

PS: po wystąpieniu któregokolwiek błędu przy zamykaniu obciążenie procesora rośnie na 100% i tylko kill z task managera pomoga.
A na przyszłość, to jeśli potrzebujesz to daj do betatestów wersję którą chcesz udostępnić - będzie później mniej problemów.

Jacek
Ostatnio zmieniony przez Jacek 23-02-2005, 10:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
mls 
Klikacz


Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 15
Skąd: Warszawa
Wysłany: 22-02-2005, 17:40   

Na jakiej konfiguracji testowałeś program (system operacyjny, aplikacja typu wine, etc)? Na kilku komputerach, na jakich testowałem program (nawet na czystych instalacjach Windows XP czy Windows 98 ) nie było żadnych (podkreślam żadnych) problemów.

Opisane przez Ciebie komunikaty błędów nie pochodzą z aplikacji, tylko z jakiegoś zewnętrznego źródła. Możesz napisać jakiego?
 
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 22-02-2005, 18:55   

mls napisał/a:
Opisane przez Ciebie komunikaty błędów nie pochodzą z aplikacji, tylko z jakiegoś zewnętrznego źródła.

Dlaczego uważasz że pochodzą z zewnętrznego źródła ?
Kod:

$upx -d mci.exe
$grep Failed mci.exe
Plik binarny mci.exe pasuje do wzorca
$grep to mci.exe
Plik binarny mci.exe pasuje do wzorca
$grep get mci.exe
Plik binarny mci.exe pasuje do wzorca
$grep data mci.exe
Plik binarny mci.exe pasuje do wzorca
$grep for mci.exe
Plik binarny mci.exe pasuje do wzorca
$grep ServiceID mci.exe
Plik binarny mci.exe pasuje do wzorca
$grep Invalid mci.exe
Plik binarny mci.exe pasuje do wzorca
$grep Access mci.exe
Plik binarny mci.exe pasuje do wzorca

Itd.. jak widać program zawiera słowa należące do komunikatów.
  marekd@jabberpl.org
 
Jacek 
Administrator


Pomógł: 45 razy
Dołączył: 31 Paź 2004
Posty: 1427
Skąd: Warszawa
Wysłany: 22-02-2005, 18:56   

mls, testowane na Windows XP z SP1 (styl srebrny jeśli jest to potrzebne).
Jeśli błędy nie pochodzą z programu (a z jakiegoś zewnętrznego źródła), to dlaczego wszystkie są podpisane (wyświetlają się) jako 'mls chello info'?
Dodam, że w tle tylko działa winamp i to napewno nie on jest przyczyną błędów.

Komunikaty na 100% pochodzą z programu, stąd nawet nie rozumiem co mogłoby być tym "zewnętrznym źródłem".

Jacek
 
 
 
mls 
Klikacz


Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 15
Skąd: Warszawa
Wysłany: 22-02-2005, 23:33   

No to jest już dostępna wersja 3.01m, w której to starałem się poprawić zauważone błędy :)

http://members.chello.pl/mlf/mci/
 
 
 
qma2k4 
easy master


Dołączył: 15 Lut 2005
Posty: 40
Wysłany: 23-02-2005, 07:42   

Ja bym jeszcze dodal mierniczek transferu (oczywiscie taki co by dzialal caly czas a nie po wcisnieciu "odswiez")
Mi by sie to bardzo przydalo :)
 
 
rcube 
plus master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 27 Lis 2004
Posty: 338
Skąd: Gocław
Wysłany: 23-02-2005, 09:26   

A ja uzywam starego mls'a (2.3) i styka :)
_________________
 
 
 
Jacek 
Administrator


Pomógł: 45 razy
Dołączył: 31 Paź 2004
Posty: 1427
Skąd: Warszawa
Wysłany: 23-02-2005, 11:10   

No dobra - do wersji 3.01m już się nie czepam (przynajmniej jeśli chodzi o obsługę od strony użytkownika).

PS: na przyszłość weryfikuj również wczytywane dane (bo program może również wyświetlać że mam usługę "Dzielenie przez 0", "* Rejestracja modemu | http..." itd) ;)
Jeśli nie wiesz o co chodzi, to najwyżej napisze na priv :)

Ale z drugiej strony uświadomiłem sobie, że i w mojej wersji chelloinfo jest jeden chochlik, który przy ingerencji użytkowika wyświetla błąd dzielenia przez 0, ale pracuje dalej poprawnie.

Jacek
 
 
 
mizuk 
plus master


Dołączył: 06 Mar 2005
Posty: 378
Skąd: Warszawa
Wysłany: 08-03-2005, 22:04   

Jacek,
proponuję włączając się do tematu, aby NOWE miało jednorodny przejrzysty obraz,
zawierało podstawowe dane, limiter osobisty (tj. możliwość samodzielnego dla siebie
samego ustawienia limitu w każdej opcji, można do tego dodać jakiś dźwięk alarmowy),
limiter ogólny (na +_ j.w. zasadach) - aby uniknąć info z chello serwis, uruchamianie
z systray`a, a wszystkie opcje uruchamiane z panelu konfiguracji;
można do tego dodać odsyłacz-łącze do pomiaru szybkości.
to tyle, pozdrawiam :wink: mizuk
co do propozycji pozostałych uczestmików forum nie zajmuję (co nie znaczy że neguję lub
pomijam) ale po prostu mam za mało informatycznego i internetowego doświadczenia... :wink:

ps. a tak gwoli rozjaśnienia - co tak prócz tego, że świadomie lub nieświadomie
przekracza się limit, dzieje się fizycznie z łączem kiedy osiąga się potencjalnie
np. 100GB?
 
 
Grzesiek 
light master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Mar 2005
Posty: 138
Skąd: Warszawa-Mokotów
Wysłany: 08-03-2005, 23:34   

mizuk napisał/a:
Jacek,
ps. a tak gwoli rozjaśnienia - co tak prócz tego, że świadomie lub nieświadomie
przekracza się limit, dzieje się fizycznie z łączem kiedy osiąga się potencjalnie
np. 100GB?


Nie martw sie, nie uda CI sie przekroczyc 100 GB, co najwyzej troche poza limit danego pakietu, potem przycinaja.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: