Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
błędne działanie licznika
Autor Wiadomość
mjez 
light master

Dołączył: 11 Mar 2007
Posty: 81
Skąd: Kraków
Wysłany: 16-03-2007, 08:39   błędne działanie licznika

Witam.
Posiadaczy chello easy pytam , czy i nich prawidłowo pracuje licznik zliczający pobrane dane. Jest dziś 15 a u mnie pokazuje 1600 MB a powinno być więcej.czy może to być spowodowane ze nieraz podłączam drugi komputer i zmienia się wtedy adres ip i nieprawidłowo zlicza dane sciągnięte ?
Pozdrawiam
 
 
narkoman 
plus master


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 21 Lut 2006
Posty: 314
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 16-03-2007, 09:03   

nie jest to spowodowane zmiana kompa i adresu ip, widac licznik mial jakies awarie i nie naliczyl danych, jesli nie podniesie sie do takiego poziomu na jakim powinien mniejwiecej byc w ciagu powiedzmy 24h to mozesz sie cieszyc tylko ;)
_________________
 
 
 
Premier 
classic master


Dołączył: 02 Lut 2005
Posty: 157
Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-03-2007, 11:12   

Po zniesieniu limitu danych nawet nie odpalam teraz licznika :D
 
 
mjez 
light master

Dołączył: 11 Mar 2007
Posty: 81
Skąd: Kraków
Wysłany: 18-03-2007, 20:30   

No i jak nikt nie zauważył ze licznik nie zlicza prawidłowo? U mnie nadal coś nie tak?
 
 
skkf 
light master


Dołączył: 01 Paź 2006
Posty: 101
Wysłany: 18-03-2007, 21:23   

Teraz się średnio przejmuję licznikiem, ale masz rację, u mnie jest 4 gb mniej, niż powinno być w download. (dzisiaj nic nie ściągałem, więc nie ma na to wpływu odświeżanie licznika).
 
 
lapin 
plus master


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 14 Lis 2005
Posty: 377
Skąd: Katowice
Wysłany: 18-03-2007, 21:28   

ja ostatniej nocy sciagnalem 1,4GB i mi tego nei naliczylo (tak mi sie zdaje).
_________________
 
 
 
buzek 
classic master

Dołączył: 02 Lis 2005
Posty: 256
Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-03-2007, 21:53   

zobaczysz to dopiero jutro rano.
 
 
 
mjez 
light master

Dołączył: 11 Mar 2007
Posty: 81
Skąd: Kraków
Wysłany: 19-03-2007, 11:02   

No i od wczoraj licznik nawet nie drgnął.Nie wiem czy się cieszyć bo jak nagle zliczy wszystko to będzie klapa a do końca miesiąca jeszcze daleko ;)
 
 
cuxxx 
plus master


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 301
Skąd: Śląsk
Wysłany: 19-03-2007, 11:45   

Ja mam Classica i w ciagu paru dni ściągnąłem przeszło 16GB a na liczniku widnieje 12. :lol:
 
 
lapin 
plus master


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 14 Lis 2005
Posty: 377
Skąd: Katowice
Wysłany: 19-03-2007, 12:42   

buzek napisał/a:
zobaczysz to dopiero jutro rano.

zle napisalem :D

Licznik powaznie stoi - jezeli wierzyc NetLimiterowi, to w tym miesiacu sciagnalem 23GB, a na liczniku mam 15GB.

Moze zaczeli go po prostu wylaczac :) , moze i easy'owcom sie upiecze, bo patrzac na ostatnie ogloszenie chello light 3Mbps z tematu o przyspieszeniu chello, to nasz dostawca jest troche roztrzepany :D
_________________
 
 
 
mjez 
light master

Dołączył: 11 Mar 2007
Posty: 81
Skąd: Kraków
Wysłany: 19-03-2007, 13:07   

Oby nie ruszył razem ze zliczeniem moim "marzeniem" jest podwyższenie uploaudu a nie zniesienie limitu.Kiedyś miałem symetryczne łącze w crowley-u to było coś tylko pomarzyć teraz trzeba się z kasą liczyć bo są ważniejsze wydatki w życiu :sad:

26-03-2007
No i dalej nie zlicza prawidłowo według netlimiter-a powinni mnie już przyciąć :D
 
 
Grzechu 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Kwi 2006
Posty: 127
Skąd: Kraków
Wysłany: 30-03-2007, 10:19   

To jest standardowa awaria chello, ja tez tak miałem i to zdarzało się co miesiąc. Najlepiej nie dzwoń na partyline, bo tylko pieniądze stracisz czekająć na konsultanta i odsłuchując spamu z autoreklam. Poślij do nich maila z danymi abonenta i podaniem o naprawienie licznika.
 
 
narkoman 
plus master


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 21 Lut 2006
Posty: 314
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 31-03-2007, 00:39   

Grzechu napisał/a:
To jest standardowa awaria chello, ja tez tak miałem i to zdarzało się co miesiąc. Najlepiej nie dzwoń na partyline, bo tylko pieniądze stracisz czekająć na konsultanta i odsłuchując spamu z autoreklam. Poślij do nich maila z danymi abonenta i podaniem o naprawienie licznika.

sorry, ale czy Ty sie dobrze czujesz ? majac limit ma pisac ze licznik nie dziala i za malo nalicza? moze jescze od razu niech pisze ze powinni juz przyciac a ciagle dziala normalnie?
_________________
 
 
 
lapin 
plus master


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 14 Lis 2005
Posty: 377
Skąd: Katowice
Wysłany: 31-03-2007, 00:59   

Grzechu napisał/a:
Poślij do nich maila z danymi abonenta i podaniem o naprawienie licznika.

buahahahah jakto przeczytalem to mi oczy wyskoczyly :D Gratki za post roku :D
_________________
 
 
 
mjez 
light master

Dołączył: 11 Mar 2007
Posty: 81
Skąd: Kraków
Wysłany: 31-03-2007, 21:07   

No dziś to już chyba stanął na całego bo nawet datę błędnie pokazuje.Przekroczyłem magiczne 10 GB i nie przycięli (musiałem się postarać aby tyle naciągnąć) i sprawdzić czy mnie przytną :P
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: