Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z chelloinfo - nie otwierają się strony www
Autor Wiadomość
jedrek 
ultra master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 751
Skąd: Ursynów
Wysłany: 16-02-2007, 13:08   Problem z chelloinfo - nie otwierają się strony www

Witam.Wiem że juz pisałem na ten temat ale proszę o pomoc ostatni raz w tej sprawie.Padł mi FF i musiałem go ponownie zainstalować.Nie mogę teraz otwierać z programu chelloinfo ani strony domowej ani informacji o komunikatach.Dzięki uprzejmości przy takim samym problemie otrzymałem pomoc od Michała i Jacka jednak los się powtarza a ja nie zapisałem kroków jak się to robi i przywraca działanie chelloinfo.Proszę o pomoc ostatni raz w tej sprawie.Mam XP Pro.Dziękuję licząc na szybki odzew.
 
 
Jacek 
Administrator


Pomógł: 45 razy
Dołączył: 31 Paź 2004
Posty: 1426
Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-02-2007, 19:21   

W kluczu rejestru HKEY_CLASSES_ROOT\HTTP\shell\open\command powinieneś mieć wpis:
"(domyślna)" z wartością:
Kod:
"C:\Program Files\Mozilla Firefox\FIREFOX.EXE" -url "%1"

Oczywiście dla innej przeglądarki (np: IE6) może to być:
Kod:
"C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" -nohome


PS: oczywiście ścieżki do programu trzeba dopasować do swojego systemu.
_________________
 
 
 
jedrek 
ultra master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 751
Skąd: Ursynów
Wysłany: 17-02-2007, 19:31   

Jacek napisał/a:
W kluczu rejestru HKEY_CLASSES_ROOT\HTTP\shell\open\command powinieneś mieć wpis:
"(domyślna)" z wartością:
Kod:
"C:\Program Files\Mozilla Firefox\FIREFOX.EXE" -url "%1"

Oczywiście dla innej przeglądarki (np: IE6) może to być:
Kod:
"C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" -nohome


PS: oczywiście ścieżki do programu trzeba dopasować do swojego systemu.
Dziękuję drukuję dla mojego umysłu na przyszłość.
 
 
Jacek 
Administrator


Pomógł: 45 razy
Dołączył: 31 Paź 2004
Posty: 1426
Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-02-2007, 20:04   

Generalnie nie trzeba tego w żaden specjalny sposób ustawiać - przy instalacji dowolnej przeglądarki pojawia się pytanie, czy program ma być przeglądarką domyślną (zazwyczaj taki przycisk jest również w opcjach) - po jego wybraniu, klucz ten jest automatycznie modyfikowany przez program.

W XP jest czasami to o tyle kłopotliwe, że jest "Określ dostęp do programów i ich ustawienia domyślne", przez które jeśli ustawi się program, to później są cyrki (bo mogą 2 przeglądarki wykrywać, że są ustawione jako domyślne) :)
Nie wiem jak to wówczas rozwiązać, bo nie miałem nigdy na tyle czasu, aby przeanalizować problem.
_________________
 
 
 
jedrek 
ultra master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 751
Skąd: Ursynów
Wysłany: 17-02-2007, 20:19   

Jacek napisał/a:
Generalnie nie trzeba tego w żaden specjalny sposób ustawiać - przy instalacji dowolnej przeglądarki pojawia się pytanie, czy program ma być przeglądarką domyślną (zazwyczaj taki przycisk jest również w opcjach) - po jego wybraniu, klucz ten jest automatycznie modyfikowany przez program.

W XP jest czasami to o tyle kłopotliwe, że jest "Określ dostęp do programów i ich ustawienia domyślne", przez które jeśli ustawi się program, to później są cyrki (bo mogą 2 przeglądarki wykrywać, że są ustawione jako domyślne) :)
Nie wiem jak to wówczas rozwiązać, bo nie miałem nigdy na tyle czasu, aby przeanalizować problem.
Dziękuję mam dwie przeglądarki IE7 i FF 2.0 ale ta druga ustawiona jest jako domyślna.Po modyfikacji tego klucza na dwa sposoby program nie rusza i problem pozostał.

ScreenShot003.JPG
Plik ściągnięto 442 raz(y) 94,5 KB

 
 
Jacek 
Administrator


Pomógł: 45 razy
Dołączył: 31 Paź 2004
Posty: 1426
Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-02-2007, 20:23   

A mógłbyś zrobić CTRL+C, CTRL+V tego co napisałem? Te znaczki " to nie są ozdobniki - celowo ująłem fragment co skopiowania w tag [code].
Ponadto zmodyfikowałeś klucz, ale nie ten o którym ja pisałem :/

Prościej tego już napisać się nie da.
_________________
 
 
 
jedrek 
ultra master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 751
Skąd: Ursynów
Wysłany: 17-02-2007, 20:44   

Jacek napisał/a:
A mógłbyś zrobić CTRL+C, CTRL+V tego co napisałem? Te znaczki " to nie są ozdobniki - celowo ująłem fragment co skopiowania w tag [code].
Ponadto zmodyfikowałeś klucz, ale nie ten o którym ja pisałem :/

Prościej tego już napisać się nie da.
Ok dałem ciała ale tylko taki klucz znalazłem
 
 
Jacek 
Administrator


Pomógł: 45 razy
Dołączył: 31 Paź 2004
Posty: 1426
Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-02-2007, 20:56   

Chryste... wiesz co?
Pobierz plik http://chellopl.one.pl/pl...ttp_firefox.reg a następnie go uruchom (dwukrotnie). Niech system zaimportuje sobie wpis i po sprawie. Bo żeby nad tak banalnym problemem siedzieć kilka godzin, to lekka przesada.
_________________
 
 
 
jedrek 
ultra master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 751
Skąd: Ursynów
Wysłany: 17-02-2007, 21:40   

Jacek napisał/a:
Chryste... wiesz co?
Pobierz plik http://chellopl.one.pl/pl...ttp_firefox.reg a następnie go uruchom (dwukrotnie). Niech system zaimportuje sobie wpis i po sprawie. Bo żeby nad tak banalnym problemem siedzieć kilka godzin, to lekka przesada.
Dziękuję serdecznie za pomoc i poświęcony czas.Proszę o zamknięcie tego tematu i serdecznie pozdrawiam
 
 
dziabaq 
plus master


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 05 Maj 2006
Posty: 432
Wysłany: 18-02-2007, 08:06   

Zacznij uzywać innej przegladarki, ja też uzywałem kiedyś FF 2.0 ale szybko mi zapał minął. Przeglądarka wywalała się co miesiąć ( średnio )
Trzeba było od początku importowac ustawienia i zakładki, za każdym razem to samo.
Teraz kożystam z Opery już pół roku i jestem bardzo zadowolony
 
 
jedrek 
ultra master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 751
Skąd: Ursynów
Wysłany: 18-02-2007, 10:58   

dziabaq napisał/a:
Zacznij uzywać innej przegladarki, ja też uzywałem kiedyś FF 2.0 ale szybko mi zapał minął. Przeglądarka wywalała się co miesiąć ( średnio )
Trzeba było od początku importowac ustawienia i zakładki, za każdym razem to samo.
Teraz kożystam z Opery już pół roku i jestem bardzo zadowolony
Opera jest dobra już z niej korzystałem ale mój bank internetowy jej nie akceptuje i nie mogę z niej korzystać przy operacjach bankowych.FF jest lepszy od IE i stąd to całe zamieszanie.Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: