Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Limit a Proxy
Autor Wiadomość
seta_lp 
Klikacz

Dołączył: 11 Lut 2007
Posty: 5
Wysłany: 11-02-2007, 09:45   Limit a Proxy

Witam...
Krotkie pytanie czy ustawienie proxy zmienia cos w limicie? czy jest jakis sposob na ominiecie jakos limitu?
I czy to jest aktualnie dzialajacy adres proxy: w3cache.icm.edu.pl:8080? Dzieki i pozdrawiam...
 
 
pc486 
light master

Dołączył: 05 Mar 2006
Posty: 61
Wysłany: 11-02-2007, 09:47   

tylko dlatego, iz twoj ruch bedzie odbywal sie na porcie 8080 a nie na 80 w przypadku www limit ma nie malec ;) optymista. Nie powinno to mniec zadnego wplywu na limit...
 
 
Marduk 
classic master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Sie 2006
Posty: 192
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 11-02-2007, 10:09   

Niestety ale proxy nie ma żadnego wpływu na limit. Każde dane żeby dotrzeć do ciebie czy to przez proxy czy nie muszą przejść przez serwery chello, na tych serwerach zostaje to wszystko podliczane, następnie dane wędrują do twojego modemu kablowego,a przez niego do kompa.
 
 
seta_lp 
Klikacz

Dołączył: 11 Lut 2007
Posty: 5
Wysłany: 11-02-2007, 13:08   

Czyli wielka lipa... To tak sobie to wszystko obliczylem ze w jakies 4 dni wykorzystam caly limit... Jestem przyzwyczajony do neta bez limitow... i do tego ze moj komp dziala nonstop 24h/dobe... A tak wogole to czy to proxy co podalem jest dzialajace? Jesli nie to moze macie jakies lepsze... Pozdrawiam...
 
 
someone88 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 18 Kwi 2005
Posty: 303
Skąd: Silesia
Wysłany: 11-02-2007, 14:44   

chello będzie jedyne u którego zostaną limity... oprócz iplusa i blueconnecta nawet neo już bez limtów :( czas się przesiąść na netie 6/0,5mbps za 130 miesiecznie
 
 
Marduk 
classic master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Sie 2006
Posty: 192
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 11-02-2007, 17:02   

Ale będzie musiało zrobić coś w tym kierunku bo inaczej stracą klientów.
 
 
Jacek 
Administrator


Pomógł: 45 razy
Dołączył: 31 Paź 2004
Posty: 1427
Skąd: Warszawa
Wysłany: 11-02-2007, 17:55   

seta_lp napisał/a:
A tak wogole to czy to proxy co podalem jest dzialajace?

Tak, jest działające (oczywiście w przerwach, kiedy nie działa) ;) Teraz na przykład działa :)
_________________
 
 
 
Icemen 
classic master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 17 Sty 2007
Posty: 194
Wysłany: 12-02-2007, 18:04   

someone88 napisał/a:
chello będzie jedyne u którego zostaną limity... oprócz iplusa i blueconnecta nawet neo już bez limtów :( czas się przesiąść na netie 6/0,5mbps za 130 miesiecznie



chello ma limity 3 opcjach ale nie zapominaj ze 2 opcje plus i ultra nie maja limitu


PS
Netia o ile mi wiadomo mam net po łaczach TP czyli 6mb\256 a nie jak pisałes 6\512 mbps
 
 
brovar 
classic master

Dołączył: 03 Gru 2004
Posty: 218
Skąd: KRAKÓW_NH_---
Wysłany: 12-02-2007, 19:13   

Heh, wy dalej z tymi limitami !! co wy archiwum sieci robicie ?
Pobrałeś / pobrałaś 7218 MB
Wysłałeś / wysłałaś 2248 MB
1) Pomiar w okresie 1-11 lutego 2007
_________________
 
 
smoq 
light master

Dołączył: 07 Lis 2006
Posty: 74
Skąd: Warszawa
Wysłany: 14-02-2007, 22:15   

Pobrałeś / pobrałaś 21519 MB
Wysłałeś / wysłałaś 9592 MB
1) Pomiar w okresie 1-13 lutego 2007

:P
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: