Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
licznik w chello.info [Outpost firewall]
Autor Wiadomość
jedrek 
ultra master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 760
Skąd: Ursynów
Wysłany: 31-01-2007, 10:03   licznik w chello.info [Outpost firewall]

Witam od wczoraj nie działa mi licznik w chello.info. Po uruchomieniu się programu mam takie informacje nie można ustalić adresu IP, nie można ustalić ....... wszystko nie działa. Strona w programie otwiera się dobrze informacja o awariach też. Po odświeżeniu mam te same informacje a po konfiguracji: odebrałeś "0" wysłałeś "0". Na stronie upc licznik działa dobrze.W czym mam problem.
Ostatnio zmieniony przez Jacek 03-02-2007, 13:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
GoRo 
classic master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 168
Wysłany: 31-01-2007, 16:42   

Spróbuj przeinstalować program. U mnie program działa prawidłowo.
_________________
 
 
jedrek 
ultra master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 760
Skąd: Ursynów
Wysłany: 31-01-2007, 18:46   

GoRo napisał/a:
Spróbuj przeinstalować program. U mnie program działa prawidłowo.
Zrobiłem tak a nawet w firewallu Outposta dałem wszystkie zezwolenia i nic. Kiedy zamykam firewalla wszystko wraca do normy.
 
 
Jacek 
Administrator


Pomógł: 45 razy
Dołączył: 31 Paź 2004
Posty: 1427
Skąd: Warszawa
Wysłany: 31-01-2007, 21:53   

jedrek, skoro po zamknięciu Outposta, wszystko wraca do prawidłowej pracy, to oznacza, że na firewallu zablokowałeś chelloinfo.

Otwórz OPF, a następnie na liście programów znajdź chelloinfo.exe i zezwól mu na łączenie się z internetem (obecnie zablokowałeś komunikację, co pewnie będzie oznaczone jakimś czerwonym znaczkiem).

Niestety, osobiście nie używam Outposta, dlatego nie jestem w stanie podpowiedzieć gdzie i w którym miejscu musisz odblokować program.

PS: pozostałe okienka ze stronami otwierane są przez przeglądarkę internetową - jeśli ona ma zezwolenia do łączenia się z netem, to będzie działać. W Twoim przypadku nie będzie działać odświeżanie licznika oraz sprawdzanie aktualizacji programu (co może się kończyć zawsze komunikatem, że posiadasz aktualną wersję).

Jacek
_________________
 
 
 
jedrek 
ultra master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 760
Skąd: Ursynów
Wysłany: 01-02-2007, 09:00   

Dzięki za wyjaśnienia już działa.Usunąłem reguły chello.info.exe i ponownie dałem ten program jako zaufany.Wskazuje prawidłowo.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: