Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zwiększone limity - pierwsze wrażenia
Autor Wiadomość
dzimbo 
Klikacz

Dołączył: 18 Paź 2005
Posty: 18
Skąd: Szczecin
Wysłany: 18-09-2006, 16:20   

Ja mam pytanie czy jak wcześniej miałem 25gb limitu na chello classic to teraz mam 50? Czy nadal 25 i coś trzeba zrobić żeby mieć 60 bo nie ogarniam troche :)
 
 
FlashMan 
classic master


Dołączył: 27 Lis 2004
Posty: 157
Skąd: Szczecin
Wysłany: 18-09-2006, 17:11   

@dzimbo, masz od 1 września podwojony limit z 25GB na 50GB na stałe. Tak jak u mnie :D

Żeby mieć 60GB musisz zamówić dodatkową usługę "Szybsze wysyłanie" (koszt 20zł/mies.) wtedy zwiększą limit o 20% (20% z 50GB jest równe 10GB).

Co do odczucia zwiększenia limitu - jak najbardziej pozytywne! Mogę sobie pozwolić na włączenie radia internetowego bez żalu że stracę cenne "cyfry" z limitu. I mogę sobie pozwolić na ściąganie coraz pojemniejszych dem gier komputerowych. I tak pewno z rok nie będę musiał narzekać na limit danych. Jedynie co mogliby zrobić - zwiększyć prędkość wysyłania (potrzebne do torrenta...). Ale to nie jest najważniejsze. Najważniejsze, żeby ceny zaczeły powoli spadać (choćby o 1/3). Bo inaczej za jakiś czas będę zmuszony zejść z classic do light (albo nawet do easy, czas pokaże).

Pozdrawiam.
_________________
 
 
dzimbo 
Klikacz

Dołączył: 18 Paź 2005
Posty: 18
Skąd: Szczecin
Wysłany: 18-09-2006, 17:15   

O damn :D Powiedz mi jeszcze :P jak mam 2 Mbps aktualnie według starego cennika a teraz patrze a tam w classicu dają teraz 3 Mbps. Można to jakoś, że tak powiem naprawić?

Zwiększenie limitu pozwoli mi w końcu ściagać seriale w HD HDTV.
 
 
FlashMan 
classic master


Dołączył: 27 Lis 2004
Posty: 157
Skąd: Szczecin
Wysłany: 18-09-2006, 20:40   

dzimbo napisał/a:
O damn :D Powiedz mi jeszcze :P jak mam 2 Mbps aktualnie według starego cennika a teraz patrze a tam w classicu dają teraz 3 Mbps. Można to jakoś, że tak powiem naprawić?

Zwiększenie limitu pozwoli mi w końcu ściagać seriale w HD HDTV.

Oczywiście! :) Musisz wejść na tą stronę -> http://www.upc.pl/index.php?PageID=112708 oraz kliknąć "wypełnisz formularz" i wypełnij wszystko (kod abonenta zdobędziesz na rachunku od UPC). Pamiętaj o odznaczenie ptaszka przy tej treści, szczególnie gdy zatwierdzisz formularz:

Cytat:
Wyrażam zgodę na używanie automatycznych systemów wywołujących dla celów marketingu bezpośredniego UPC, w tym na otrzymywanie drogą sms informacji związanych ze świadczeniem usług przez UPC i informacji handlowych.


Bo inaczej będziesz dostawał niepotrzebny spam na komórkę (jeśli podasz w formularzu, na szczęście nie jest to obowiązkowe, tylko domowy numer jest potrzebny) oraz na adres email. Oni ustawili tak, że nie pamięta akurat odznaczenia tej ptaszki przy zatwierdzaniu formularza.

I czekasz parę dni, do 2 tyg. a Ci przyspieszą z 2 na 3mbit za darmo. Tak mi zrobili niedawno i jestem zadowolony ;)

Pozdrawiam.
_________________
 
 
TomekB 
light master


Dołączył: 13 Paź 2005
Posty: 61
Skąd: Szczecin
Wysłany: 25-09-2006, 18:14   

Ale ze mnie frajer :evil:

Wchodzę sobie na forum, a tu pisze, że mam 50GB limitu :?

A mamy koniec września i jak głupi kombinuje jak tu nie przekroczyć 25GB :mad:

Teraz mam pare dni aby zassać prawie 30GB :lol:
 
 
kjungst 
classic master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Mar 2006
Posty: 233
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 25-09-2006, 23:37   

Ja też jeszcze miesiąc temu kmobinowałem jak maxymalnie przekroczyć limt... Teraz mi się to raczej nie uda... :P :mrgreen: Akurat nie mam już wolnego miejsca na dysku... (marne 80 GiGa...) :twisted: :D :lol: :P :mrgreen: . Za to jeśli chodzio seedowanie, to przechodze samego siebie: Pobrałeś 20986 MB Wysłałeś 19688 MB. Jeszcze 4,5 GiGa i będe "power userem" :P
 
  kjungst
 
goru 
light master

Dołączył: 21 Lip 2006
Posty: 55
Wysłany: 26-09-2006, 09:48   

Przyznam sie wam, że ja juz tez przestałem liczyć ile jeszcze Gb mi pozostało. Zapas jeszcze mam spory (ok. 7 Gb) i w sumie nie mam co sie sprężać, bo przecież za chwilę znowu 30 Gb :)
 
 
kjungst 
classic master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Mar 2006
Posty: 233
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 26-09-2006, 22:34   

A ja mam już 26 i pól GiGa i 2 4 Gigowe filmy do ściągniećia w kolejce ;P (Mam nadzieje, że fifa 07 będzie mi dobrze seedować :) )
 
  kjungst
 
KeFaS 
ultra master

Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Lut 2006
Posty: 1286
Wysłany: 29-09-2006, 18:24   

lol, mam juz sciagniete 29GB :P chyba jednak przekrocze limit 30GB :D

edit:
to jest moj setny post tutaj :)
 
 
123456 
easy master

Dołączył: 30 Gru 2005
Posty: 26
Wysłany: 05-10-2006, 19:30   

pytalem o to kiedys ale zapytam jeszcze raz: nieznam swojego emaila od chello (login@chello.pl) , i czy w tym formularzu o przyspieszenie do 3Mb moge podac swoj email ktorego chello niezna(np.interia,gmail)? czy bedą jakies problemy.
_________________
 
 
Filip 
easy master

Dołączył: 02 Wrz 2006
Posty: 30
Skąd: Kraków
Wysłany: 05-10-2006, 20:05   

123456 napisał/a:
pytalem o to kiedys ale zapytam jeszcze raz: nieznam swojego emaila od chello (login@chello.pl) , i czy w tym formularzu o przyspieszenie do 3Mb moge podac swoj email ktorego chello niezna(np.interia,gmail)? czy bedą jakies problemy.


Adres maila od chello masz podany na umowie, którą podpisałeś.

Najczęściej login składa się z inicjały imienia, kropki nazwiska i standardowo -> @ chello . pl
Hasło to 1234, albo to, które ustaliłeś podczas podpisywania umowy...

A w ogóle to przecież jest partyline, gdzie wszystko Ci powiedzą!


pozdrawiam!
 
 
Boxster 
easy master

Dołączył: 02 Maj 2006
Posty: 37
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 23-10-2006, 13:36   

Jaki jest maksymalny czas oczekiwania na zmiane parametrów łącza z Classic 2Mbit na 3Mbit. Wypełniłem formularz zgłoszeniowy jakieś 2 tyg. temu i ciągle nic... oczywiście resetowałem modem.
 
 
OZZZZZ 
easy master


Dołączył: 13 Paź 2006
Posty: 32
Skąd: Warszawa
Wysłany: 29-10-2006, 15:46   

Jakie wrażenia ?

No cóz limit się kończy teraz po 10-14 dniach, a nie po 5-7 jak wcześniej :D :D :D Więc napewno jest lepiej niż przed tem, ale daleko do ideału i bardzo daleko do tego co jest oferowane w Europie (o USA czy Japonii nie wzpominając :( ).

Co mogliby wprowadzić:

- zwolnienie z przyciecia prędkości transferu w nocy (Aster nie tylko nie limituje transferu, ale zwiększa go 2 razy w nocy !!!!!!!!!)

- mozliwość dokupienia dotakowego limitu przez Premium SMS (np. 7 zł + VAT za dodatkowe 10-15 GB limitu) lub za pomocą jakiegoś telefonu lub zwyczajnie panelu na stronie WWW, gdzie można by dokupić w miesiącu limit i później dopłata do rachunku w przyszłym miesiącu - jak się komuś przypadkiem ;) skończy w danym miesiącu.

- kumulacja niewykorzystanego limitu - przechodzenie niewykorzystanego limitu na dalsze miesiące ( jak sie nie korzysta w wakacje, na urlopie, itd. ). Ja byłem 3 miechy w Norwegii i a za Internet musiałem płacić!

- nie ograniczanie uploadu po przekroczeniu limitu (tak jak w Neostradzie). To jest przegięcie żeby ograniczać i tak niewielki upload !!!

- powinni mniej ograniczać transfer (download) !!! I proporcjonalnie do prędkości w każdej opcji !

np. EASY - 5 KB /s
LIGHT - 10 KB / s
CLASSI - 20 KB / s

Bo te 5KB / s to nawet strony ledwo się otwierają, straszna nędza !!!


Nie wie ktoś kiedy nielimitowany DIALOG lub NETIA wejdą z DSLem do Warszawy ??


Koledzy, jest tu na forum mnóstwo "szpeni". Pomóżcie w temacie udostępniania danych w P2P (forum P2P - http://chellopl.one.pl/forum/viewtopic.php?t=2181 )

Pozdrawiam, OZZZZZ
_________________
 
 
leszczumaster 
light master

Dołączył: 01 Paź 2006
Posty: 86
Wysłany: 31-10-2006, 15:50   

OZZZZZ napisał/a:
Więc napewno jest lepiej niż przed tem, ale daleko do ideału i bardzo daleko do tego co jest oferowane w Europie (o USA czy Japonii nie wzpominając :( ).

takie podejście mnie szczerze mówiąc trochę śmieszy, w Polsce można już dostać szybkie łącze w normalnej cenie, for example w chello light i classic + ewentualnie szybsze wysyłanie to są łącza które na domowy użytek są - moim zdaniem - w 100% wystarczające

OZZZZZ napisał/a:
7 zł + VAT za dodatkowe 10-15 GB limitu

zdrapka w tp kosztuje chyba 10 ziko za 2GB więc to co mówisz jest raczej wielce nieprawdopodobne

OZZZZZ napisał/a:

- kumulacja niewykorzystanego limitu - przechodzenie niewykorzystanego limitu na dalsze miesiące ( jak sie nie korzysta w wakacje, na urlopie, itd. ). Ja byłem 3 miechy w Norwegii i a za Internet musiałem płacić!

jest możliwość zawieszenia świadczenia usługi, kosztuje bodajże 29 zł jednorazowo

OZZZZZ napisał/a:
- powinni mniej ograniczać transfer (download) !!! I proporcjonalnie do prędkości w każdej opcji !

np. EASY - 5 KB /s
LIGHT - 10 KB / s
CLASSI - 20 KB / s

w sumie to dlatego są w szybszych opcjach wyższe limity, takie coś wprowadziliby pewnie jeśliby ustalili jeden limit na wszystkie opcje :P

ogólnie rzecz biorąc to wyglądasz na kolesia który lubi sobie ponarzekać :P
_________________
 
 
kjungst 
classic master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Mar 2006
Posty: 233
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 31-10-2006, 23:43   

Cytat:
zdrapka w tp kosztuje chyba 10 ziko za 2GB więc to co mówisz jest raczej wielce nieprawdopodobne

Zależy co rozumiesz mówiąc "szybkie" łącze... Jeśli tu, w Polsce łącze jest szybkie w normalnej cenie to na świecie jest super-hiper-śmiper szybkie...
Cytat:
zdrapka w tp kosztuje chyba 10 ziko za 2GB więc to co mówisz jest raczej wielce nieprawdopodobne

Porównuj do tepsy - daleko zajdziesz...
 
  kjungst
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: