Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wielka prośba do użytkowników chello!!!
Autor Wiadomość
mortex 
plus master


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 332
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 22-08-2006, 22:01   Wielka prośba do użytkowników chello!!!

Witam wszystkich.Mam dużą prośbę do użytkowników chello,a mianowicie,chodzi o to,czy osoby które grają w America's Army,mogłyby wejść na serwer "RIPPERS" o numerze ip. 212.187.247.203:1716.Jest to mapka Bridge.Jestem tam adminem i byłbym bardzo wdzięczny za podanie jaki tam macie PING,jakiego łącza chello używacie,jaki dzień i godzina,oraz z jakiego miasta się łączycie (najlepiej z Gdańska).Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam wszystkich. :)
 
 
maxd 
Klikacz

Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 13
Wysłany: 22-08-2006, 22:32   

Witam,
Warszawa, chello Clasic wolne łącze bez p2p itp tylko przeglądarka z forum.

http://img201.imageshack....185/pingpb2.png
 
 
mortex 
plus master


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 332
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 22-08-2006, 22:41   

maxd napisał/a:
Witam,
Warszawa, chello Clasic wolne łącze bez p2p itp tylko przeglądarka z forum.

http://img201.imageshack....185/pingpb2.png


Wielkie dzięki maxd,tylko chodzi mi o to,żeby wejść na serwer i tam pod klawiszem F11 sprawdzić ping,chwilkę poczekać(czy jeszcze lepiej pograć :D ) dla upewnienia się czy nie ma dużych wachań i go podać oraz resztę w/w danych.Nawet nie trzeba robić screenshota.Proszę nie pingować tego ip ponieważ pomocne będą tylko dane prosto z gry.

Pozdrawiam
 
 
netkrak 
classic master

Dołączył: 18 Lip 2005
Posty: 190
Skąd: Krakow
Wysłany: 22-08-2006, 22:48   

Krakow, chello ultra, teraz:

Pinging 212.187.247.203 with 32 bytes of data:

Reply from 212.187.247.203: bytes=32 time=45ms TTL=117
Reply from 212.187.247.203: bytes=32 time=49ms TTL=117
Reply from 212.187.247.203: bytes=32 time=49ms TTL=117
Reply from 212.187.247.203: bytes=32 time=51ms TTL=117

Ping statistics for 212.187.247.203:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 45ms, Maximum = 51ms, Average = 48ms
 
 
mortex 
plus master


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 332
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 22-08-2006, 22:58   

łałałała.Proszę jeszcze raz o nie pingowanie tego serwera z poziomu windows za pomocą polecenia "ping",czy programów VisualRoute lub WinMTR itp. Tylko osoby które grają w AA i mogą wejść bezpośrednio na serwer.

Z góry dzięki.
 
 
Hand 
plus master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 21 Sie 2005
Posty: 373
Skąd: warszawa, goclaw
Wysłany: 23-08-2006, 01:41   

a co ma pirnik? chyba ze AA sprawdza ping po porcie gry..
_________________
 
 
mortex 
plus master


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 332
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 23-08-2006, 08:46   

Ma dużo,bo tak nie sprawdzisz ruchu,który jest z protokołu UDP.
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 23-08-2006, 14:48   

mortex, sprawdzisz bez problemu i po icmp i po tcp i po udp, wklejam fragment mana od lft (layer four
trace)
Kod:
     lft sends various TCP SYN and FIN probes (differing from Van Jacobson's
     UDP-based method) utilizing the IP protocol `time to live' field and
     attempts to elicit an ICMP TIME_EXCEEDED response from each gateway along
     the path to some host.  lft also listens for various TCP and ICMP mes-
     sages along the way to assist network managers in ascertaining per-proto-
     col heuristic routing information and can optionally retrieve various
     information about the networks it traverses.

sama wspomniana tutaj metoda jest już bardzo stara starsza nawet niż powszechnie wykorzystywane metody bazujące na tcp
  marekd@jabberpl.org
 
mortex 
plus master


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 332
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 23-08-2006, 15:49   

Dobra.Tutaj jest napisane po co mi to wszystko,jeśli to kogoś interesuje. http://forum.pclab.pl/t186714.html .Być może to nawet ktoś będzie miał jakiś pomysł na temat mojego problemu?Ale i tak proszę graczy dalej o to samo.

Dzięki.
Ostatnio zmieniony przez mortex 23-08-2006, 17:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
pc486 
light master

Dołączył: 05 Mar 2006
Posty: 61
Wysłany: 23-08-2006, 17:36   

pingi w AA w granicy do 70 z Krakowa przy dzialajacym w tle i sciagajacym Azureusie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: