Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[PROBLEM] Licznik [BŁĄD]
Autor Wiadomość
Adam 
classic master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Mar 2005
Posty: 185
Skąd: Wawa
Wysłany: 20-09-2006, 17:22   

Witam,

A ja z takim pytaniem tez w sumie apropo licznika. Od 18 wrzesnia stoi i nie zlicza. Nie to zzeby mi to przeszkadzalo ale ja w piatek 15.09 kupilem nowy komp z nowa karta sieciowa. Czy to moze miec cos wspolnego. Generalnie ja jak podlaczylem kompa pod net to od razy smignal. Nigdzie nie rejestrowalem nowej karty sieciowej. Czy musze wejsc na jaksa strone administracyjna chello i przeprowadzic instalacje chello. Czy mam nic nie robic a to ze licznik stoi to wina chello??

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz :)
 
 
 
males66 
classic master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Lut 2005
Posty: 169
Skąd: Warszawa wilanów
Wysłany: 20-09-2006, 17:27   

te mnie licznik stoi od 18 wrzesnia
_________________
 
 
kjungst 
classic master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Mar 2006
Posty: 233
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 20-09-2006, 18:03   

Obydwoje z Warszawy... Ja z Gdańska...i Mi działa ;)
 
  kjungst
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 20-09-2006, 18:27   

a mi pokazuje dalej stan z 18
  marekd@jabberpl.org
 
net34 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Mar 2006
Posty: 149
Skąd: W-wa
Wysłany: 20-09-2006, 18:52   

Mi równiez - ciekawe tylko, czy jak naprawia licznik to dodada te porane teraz mega czy chwilowo powstała 'dziura' jezei chodzi o zlicznie danych - czyli mozna ssac bez ograniczen (jkby komus po podwyzszeniu limitów było za mało).
_________________
 
 
Dj_Kolo 
Klikacz

Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 15
Skąd: Szczecin
Wysłany: 20-09-2006, 19:20   

Przez to ze zwiekszyli predkosc to zaczeli rejestrowac modemy na nowo :/ Dlatego juz mam limit :/
 
 
 
goru 
light master

Dołączył: 21 Lip 2006
Posty: 55
Wysłany: 21-09-2006, 06:30   

No u mnie ruszył dzisiaj licznik, ale pobrałem w ciągu tych dni około 4-5 giga a na liczniku dopisało 200 mega :) . W sumie nie ma czym sie przejmować, gorzej gdyby było odwrotnie. Chyba była dwudniowa dziura, bo te 200 mega to pobrałem pewnie wczoraj, a za dwa przedostatnie dni nie naliczyło.
 
 
kiniecki 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Wrz 2006
Posty: 187
Skąd: Warszawa
Wysłany: 24-09-2006, 20:10   

U mnie tez nie liczy :P
Zmienia sie tylko data pomiaru....
 
 
Mychal 
Klikacz

Dołączył: 09 Sie 2006
Posty: 9
Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-09-2006, 19:05   

A u mnie z kolei licznik liczy, ale...za mało. Dotychczas dane z Licznika i programów "mierzących" typu DU Meter mniej więcej się u mnie pokrywały. A teraz...DU Meter pokazuje, że ściągnąłem od początku września 27GB (i tyle wg moich własnych wyliczeń ściągnąłem), a Licznik pokazuje...tylko 16GB (w okresie 1-23 września). Jakoś się tym za bardzo tak nie zamartwiam... :mrgreen:
 
 
 
Rzbiku 
easy master

Dołączył: 27 Mar 2005
Posty: 43
Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-09-2006, 22:15   

Dokładnie "Mychal", mi też licznik znaaaaacznie zaniża pomiar "zużycia" limitu w tym miesiącu :) Z tym, że to nic nowego. Zaczałem dostrzegać to juz 3 lata temu czyli od momentu kiedy używam DU Metra. Kiedyś działo sie to na "małą skale", że tak powiem i na koniec miesiąca rzadko kiedy licznik pokazywał stan niższy od faktycznego więcej niż o 5 do 10% i mniej więcej pokrywał się z tym co pokazywał DU Meter. Ale mniej więcej od ubiegłego roku licznik działa gorzej i coraz częściej różnica ta wynosi więcej niż owe 5 - 10% - oczywiście zawsze na naszą korzyść :mrgreen: W tym miesiącu ściągnąłem już tak naprawde 35GB ale w/g licznika wciąż mieszcze się w limicie bo pokazuje 26GB. Oby tak bywało jak najczęściej :lol:
Z moich obserwacji wynika, że licznik nie zlicza (lub robi to częściowo) ściąganych danych nie tylko wtedy gdy nie działa (wyświetla błąd) ale również wtedy gdy wydaje się iż działa poprawnie. Wydaje mi się, że dużo zależy od szczęścia gdyż im częściej trafimy na ową kilku/kilkunastogodzinną "dziure" kiedy licznik akurat nie zlicza, im więcej się w tym czasie ściągnie danych tym większą potem będziemy mieli "promocje" i na tym więcej MB licznik się "potknie" na naszą korzyść. Krótko mówiąc najlepiej gdy w skali miesiąca raczej równomiernie "zużywa" się limit bo jeśli ktoś w ciągu kilka dni z rzędu wykorzystuje cały limit to może nawet nie zauważyć i wcale nie skorzystać na owej cudownej przypadłości sypiącego się od czasu do czasu licznika chello :P
_________________
 
 
net34 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Mar 2006
Posty: 149
Skąd: W-wa
Wysłany: 26-09-2006, 12:42   

A mi cały czas licznik stoi w miejscu... chyba sie tym zbytnieo nie zmartwie :P :P
_________________
 
 
Shilka 
easy master

Dołączyła: 25 Gru 2005
Posty: 20
Wysłany: 26-09-2006, 13:22   

U mnie też licznik stoi od kilku dni. Ciekawe, czy jak sobie przypomną to nagle zobaczymy faktyczną ilość ściągniętych danych, czy będzie liczył po prostu dalej.
Teraz to już mnie nie martwi, bo z nowym limitem to i tak mam jeszcze zapas.
 
 
stefel 
Klikacz

Dołączył: 11 Paź 2006
Posty: 3
Wysłany: 11-10-2006, 19:39   

Działa u Was już licznik ????
 
 
Sebastian22 
light master

Dołączył: 01 Sty 2006
Posty: 133
Skąd: Katowice
Wysłany: 11-10-2006, 20:36   

niestety nie.
 
 
Copart 
easy master

Dołączył: 06 Paź 2006
Posty: 22
Skąd: Kraków
Wysłany: 12-10-2006, 07:56   

U mnie zadziałał po kilkunastodniowej przerwie i.... niespodzianka!!!
Przez cały ten czas nie zliczał danych czyli dostałem lekko licząc ok 15 GB w prezencie :D
_________________
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: