Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ustawienie Dla chello programow P2p
Autor Wiadomość
Paputek 
light master


Dołączył: 27 Lis 2004
Posty: 62
Wysłany: 27-11-2004, 13:22   Ustawienie Dla chello programow P2p

jakie jest najlepsze ,jaki port dac ,proxy itp
np dla kilenta BIT coment (torrent)
 
 
czesiu 
light master


Dołączył: 09 Lis 2004
Posty: 93
Skąd: Warszawa - Gocław
Wysłany: 27-11-2004, 13:45   

prog sie nazywa bit comet
a porty ustaw jaki chcesz... byle NIE jeden z tych:
Direct Connect 411 - 413
Kazaa 1214
eDonkey 4662
Gnutella 6346 - 6347
BitTorrent 6881 - 6889

czyli moze byc np 7300 lub 53000...
 
 
Klaudi 
light master


Dołączył: 27 Lis 2004
Posty: 67
Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-11-2004, 22:53   

Jeśli interesuje Cię Emule to zapraszam http://www.link.pl/~patch/forum/index.php?
Najlepsze mody- najwyższe transfery
 
 
 
Kozuch 
classic master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Lis 2004
Posty: 208
Skąd: Gdańsk Wrzeszcz
Wysłany: 27-11-2004, 23:10   

ja uzywam Shareazy. jest to wielki kombajn ktory laczy sie z kilkoma sieciami (torrent,edonkey,gnutella) i u mnie smiga wysmienicie, oczywiscie po prawidlowej konfiguracji :D no i czesto uzywam do torrentow Azureusa na porcie od eMule i tez jest pieknie, takze nie mam co nazekac bo wszystko mi ladnie chodzi i czesto z max. predkosciami.
 
 
m_arti21
light master


Dołączył: 27 Lis 2004
Posty: 63
Wysłany: 28-11-2004, 13:35   

A mogl bys moze napisac jak to skonfigurowac ?? :wink:
_________________
 
 
Paputek 
light master


Dołączył: 27 Lis 2004
Posty: 62
Wysłany: 28-11-2004, 14:50   

Kozuch napisał/a:
ja uzywam Shareazy. jest to wielki kombajn ktory laczy sie z kilkoma sieciami (torrent,edonkey,gnutella) i u mnie smiga wysmienicie, oczywiscie po prawidlowej konfiguracji :D no i czesto uzywam do torrentow Azureusa na porcie od eMule i tez jest pieknie, takze nie mam co nazekac bo wszystko mi ladnie chodzi i czesto z max. predkosciami.

mozesz rzuci jakis linkkiem i opisac dokladnie co to jest ?
bo ja zrizumielm ze moge sicgac cos z torrenta i emule np w jedym progremie >?jakies masz tranfery ?
 
 
Kozuch 
classic master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Lis 2004
Posty: 208
Skąd: Gdańsk Wrzeszcz
Wysłany: 28-11-2004, 14:56   

tak dokladnie dobrze zrozumiales 8) progsa znajdziesz na www.shareaza.com a co do transferow to ja praktycznie wszystko z torrenta sciagam no i czesto idzie mi tak od 60kB/s do 80kB/s a pojedyncze utworki sciagam przez Shareaze ale z sieci ed2k i tak 40kB/s wyciska bez problemow...
 
 
Anna 
Jr Admin



Pomogła: 13 razy
Dołączyła: 23 Lis 2004
Posty: 317
Skąd: z dyrekcji
Wysłany: 29-11-2004, 17:13   

Buuu! A u mnie DC idzie 2-3 KB/s... :(
Zapodalibyście jakiś testowy hub, co? Może ktoś postawiłby huba chello-wego? :D

LadyRoot
 
 
rcube 
plus master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 27 Lis 2004
Posty: 338
Skąd: Gocław
Wysłany: 29-11-2004, 17:45   

LadyRoot: Znam ten bol :( Wszystko zalerzy od adminow upc.
Robienie huba chellowego nie ma sensu bo raz ze i tak bys mial od nas transfer jesli nie ograniczony przez adminow to i tak by nie byl super (czyli 32 Kb/s max no i podzielic to jeszcze trzeba bo wiadomo ile osob moze sciagac od jednej osoby). Jesli na najpopularniejszych najwiekszych Szwedzkich hubach od Szwedow i ludzi z Lanem i z innymi 10 Mbitowymi laczami masz transferki na poziomie 3 kB/s to pozostaje czekac na umilowanie sie ze strony admina :evil: (ktory pewnie przytnie innemu itp itd ) Za durzo ludzi podpinaja w pewnych rejonach i admini musza cos ciac ;) (a zawsze p2p oberwie pierwsze).


Mi od dwoch tygodni DC chodzilo jak najbardziej ok, nie wiem jak dzisiaj bo nie sprawdzalem.

Ale od dwoch godzin zasysam sobie cos torrenta z predkoscia miedzy 120 a 140 kB/s :) Jednak jakos od nie wiem 30 minut transfer spadl i mam teraz jakies ~20 kilosow. Hm liczba peerow i seedow sie ani specjalnie nie zwiekszyla ani specjlanie zmniejszyla, patrzac po Ip mam nadal tych samych seedow/peerow przynajmniej wiekszosc ale dziwi mnie znowu to ze od kilku peerow/seedow nagle transfer spadl mimo ze nawet peer posiada dany plik w 90% lub wiecej procentach (ja mam 60 %).
Czyzby gora chello zaczela sie mna opiekowac :roll:
_________________
 
 
 
Anna 
Jr Admin



Pomogła: 13 razy
Dołączyła: 23 Lis 2004
Posty: 317
Skąd: z dyrekcji
Wysłany: 29-11-2004, 22:38   

rcube napisał/a:
bo raz ze i tak bys mial
?! Toż to szowinizm był!! :evil:
Zgadzam się, że zaraz by huba czellowego namierzyli i byłoby po hubie. Dziś, o dziwo, się poprawiło i znalazłam 2 huby z dużym uploadem od userów, więc jest spoko.
Jeśli chodzi o torrenta, to ten zawsze działał u mnie na max-a, więc nie narzekam.

LadyRoot
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 29-11-2004, 22:39   

czesiu napisał/a:

a porty ustaw jaki chcesz... byle NIE jeden z tych:
...
BitTorrent 6881 - 6889


Dlaczego nie ? To standardowe porty dla BT i właśnie na nich powinien działać ? Można oczywiście wybrać inne ale raczej nic to nie zmieni, trzeba za to uważać aby nie trafić na jakiś który jest u nas blokowany.
  marekd@jabberpl.org
 
czesiu 
light master


Dołączył: 09 Lis 2004
Posty: 93
Skąd: Warszawa - Gocław
Wysłany: 29-11-2004, 23:05   

Cytat:
trzeba za to uważać aby nie trafić na jakiś który jest u nas blokowany.

zgadnij ktore sa najczesciej blokowane ;)
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 29-11-2004, 23:50   

czesiu napisał/a:
Cytat:
trzeba za to uważać aby nie trafić na jakiś który jest u nas blokowany.

zgadnij ktore sa najczesciej blokowane ;)

Nie muszę zgadywać mam od tego nmapa na komputerach znajdujących się poza naszą siecią. A aby nie trzeba było sprawdzać (bo to mimo wszystko trwa) ani zgadywać można korzystać ze standardowych portów o których wiem, że na pewno nie są blokowane.
  marekd@jabberpl.org
 
Anna 
Jr Admin



Pomogła: 13 razy
Dołączyła: 23 Lis 2004
Posty: 317
Skąd: z dyrekcji
Wysłany: 30-11-2004, 09:15   

Mi się w ogóle nie trafiło na blokowane porty... Filtrowane są 137-139, znaczy się te wszystkie RPC anty-robaczkowe, z tego, co pamiętam... Przynajmniej nmap niczego u mnie nie wykazyje (czyt. otwarte drzwi do mojego kompa).

LadyRoot
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 30-11-2004, 14:47   

LadyRoot napisał/a:
Mi się w ogóle nie trafiło na blokowane porty... Filtrowane są 137-139, znaczy się te wszystkie RPC anty-robaczkowe, z tego, co pamiętam...

konkretnie na dzień dzisiejszy są to:
135/tcp filtered msrpc
137/tcp filtered netbios-ns
138/tcp filtered netbios-dgm
139/tcp filtered netbios-ssn
445/tcp filtered microsoft-ds

ale różnie to bywa, kiedyś było jeszcze 21 80 8080 i chyba 8000
  marekd@jabberpl.org
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: