Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pingi w ASTER
Autor Wiadomość
FBSD 
Klikacz

Dołączył: 09 Kwi 2006
Posty: 15
Wysłany: 12-04-2006, 07:17   

Dziekuje za wypowiedzi. Dzisiaj ide sie dowiedziec czy jest mozliwe podpiecie u mnie ASTER:)
 
 
Beereq 
light master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Kwi 2006
Posty: 60
Wysłany: 12-04-2006, 08:09   

sprawdź na ich stronie :P CHYBA można :D
 
 
NTS 
easy master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Kwi 2006
Posty: 29
Wysłany: 12-04-2006, 10:06   

Można
Warszawa
Kraków
 
 
FBSD 
Klikacz

Dołączył: 09 Kwi 2006
Posty: 15
Wysłany: 13-04-2006, 18:34   

Nie mozna :( Ani na stronie ani w salonie nie maja ulicy w bazie i internetu nie moge miec. Czemu taki los mnie musial sie przytrafic. Mieszkam 10 minut od ich siedziby (jak bym szedl na nogach).
 
 
NTS 
easy master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Kwi 2006
Posty: 29
Wysłany: 13-04-2006, 18:47   

FBSD napisał/a:
Nie mozna :( Ani na stronie ani w salonie nie maja ulicy w bazie i internetu nie moge miec. Czemu taki los mnie musial sie przytrafic. Mieszkam 10 minut od ich siedziby (jak bym szedl na nogach).
Ja musiałem na ich net 5 lat czekać...
 
 
FBSD 
Klikacz

Dołączył: 09 Kwi 2006
Posty: 15
Wysłany: 16-04-2006, 22:31   

Mysle ze w krakowie znalazlem providera na poziomie za male pieniadze. ghnet. lacza synchroniczne rozdaja za niewielkie pieniadze :)
 
 
Protaz-Boy 
easy master


Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 26
Wysłany: 17-04-2006, 13:08   

Kurcze, z chęcią bym się przesiadł na Aster, najbardziej mi odpowiada w nim no-limit w ściąganiu. A przy okazji jest tańszy. Tylko też muszę się upewnić czy mogę go mieć. W moim bloku jest kablówka, ale to chyba nieznaczy ze jest internet?
 
 
maxkali1 
light master

Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 61
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 17-04-2006, 15:56   

Hehe poczytajcie sobie
http://www.freewebs.com/uwaga_na_aster/
http://www.tygodniksolida.../14/12_wpu.html

Dalej chcecie do Aster?
 
 
Protaz-Boy 
easy master


Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 26
Wysłany: 17-04-2006, 17:07   

No tak.. odrazu się odechciewa jezeli Aster ma taką oporową politykę...
Prawde mówiąc swoją drogą ciekawe jak to się dzieje z tym rozsyłaniem spamu, mi się kiedyś skrzynka na wp.pl przyczepiła ze spamem śle po internecie, co było jakąś totalną bzdurą.

Trzeba poczekać na odzew Astera lub lepszego dostawce internetu...
 
 
kvs 
Moderator



Pomógł: 41 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1509
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 17-04-2006, 21:02   

Aster blokuje głównie za spam (openproxy)

Niestety bardzo dużo osób nie ma bladego pojęcia o bezpieczeństwie systemu operacyjnego, nie posiada firewalla ani antywirusa z aktualną bazą, a w dzisiejszych realiach klikając po internecie używając jedynej słusznej przeglądarki (IE) bez żadnego fw ani AV o robala internetowego nie trudno.
Ktoś tu z was ma nawet w sygnaturce że IE służy do przeglądania internetu z komputera i na odwrót ;) )) Niestety taka jest smutna prawda, posiadając publiczne IP bezwiednie może do systemu dostać się jakiś robal.
Stąd też łatwo można zostać ofiarą nie zdając sobie z tego sprawy, pewne robaki powodują na kompie odpalenie open proxy i przez nasz komputer idzie sobie spamik beztrosko, a użytkownik niekumaty nie będzie nawet w stanie się domyśleć że tak się dzieje. Możecie wierzyć bądź nie, bardzo dużo osób ma niezabezpieczony w żaden sposób komputer - i takie są tego skutki.
_________________
 
 
zUrEk 
easy master

Dołączył: 11 Lut 2005
Posty: 31
Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-04-2006, 12:48   

zgadzam sie z KvS wiele osob ma niezabezpieczone kompy to juz nie wina astera jak ktos nie umie zabezpieczyc kompa.Wchodzi sie na nieodpowiednie strony sciaga wirusy i pozniej tak sa skutki tego.
 
  Nie Posiadam
 
maxkali1 
light master

Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 61
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 18-04-2006, 13:09   

zUrEk napisał/a:
zgadzam sie z KvS wiele osob ma niezabezpieczone kompy to juz nie wina astera jak ktos nie umie zabezpieczyc kompa.Wchodzi sie na nieodpowiednie strony sciaga wirusy i pozniej tak sa skutki tego.


To jest wina Astera, klient nie ma obowiązku zabezpieczenia swojego komputora poprzez drogie aplikacje. Ponad to nie ma doskonałej ochrony, możecie miec Noarton antivirus i też mogą wam wlepic 80zł kary. To provaider powinien dostarczyc w takiej sytuacji odpowiednie opragramowanie i powoływac się na jego skutecznośc.
 
 
xaero 
easy master

Dołączył: 06 Wrz 2005
Posty: 48
Skąd: wawa
Wysłany: 18-04-2006, 13:56   

a jak mnie kiedys zablokowali bo niby słałem spam (byłem mlody i glupi) to napisali ze podpisujac umowe zobowiązuje sie przestrzegac regulaminu w ktorym wyraznie napisane ze uzytkowni zobowiazany jest tak zabezpieczyc swoj komputer by nie stanowił on zagrozenia dla innych uzytkownikow sieci nie lamal zasad netykiety etc etc i fakt..taki punkt istnieje...zawsze umowy mozna niepodpisac nie ;)
 
 
Beereq 
light master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Kwi 2006
Posty: 60
Wysłany: 18-04-2006, 14:11   

xaero napisał/a:
zawsze umowy mozna niepodpisac nie ;)


...i nie mieć neta :mrgreen:

Ludzie, jak macie napisane w regulaminie (którego nie można łamać), że nie wolno spamować, trzeba przestrzegać netykiety itd. no to chyba po coś to jest, no nie :?: A jak się nie przestrzega regulaminu to się ponosi tego konsekwencje. Nie wiem po co ten post o blokowaniu przez aster i takich pierdołach, chyba jasne że jak piszą w regulaminie, że zablokują to zablokują... (no przynjamniej tak jest w aster :P )

edit:// a co do zabezpieczania komputera to się całkowicie z Wami zgadzam. Niestety sporo ludzi nie ma nawet firewalla, a co dopiero antywira, czy antyspyware... :cry:
 
 
maxkali1 
light master

Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 61
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 18-04-2006, 14:34   

Heh. Tylko że do umowy nie ma dołączonej netykiety. Lol a tak wogóle to nie ma oficialnej netykiety chyba nie? Każdy sobie może takową napisac ;P
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: