Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pingi w ASTER
Autor Wiadomość
FBSD 
Klikacz

Dołączył: 09 Kwi 2006
Posty: 15
Wysłany: 09-04-2006, 16:05   Pingi w ASTER

Witam

Mam takie pytanie do osob posiadajacych podlaczenie do sieci ASTER.

1) Jakie pingi macie w grach na serwerach:

a) Polskich
b) Niemieckich
c) Angielskich

2) Podajcie jaka macie niezawodnosc (chodzi o brak polaczenia z netem. Jak czesto sie to pojawia o ile sie pojawia).

3) Jesli w nocy jest zmiana predkosci na 2x wieksza to czy wiaze sie to z zerwaniem polaczen czy jest to automatyczne bez zerwania aktualnych polaczen jakie sa wykreowane.


Dziekuje za odpowiedzi.
 
 
NTS 
easy master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Kwi 2006
Posty: 29
Wysłany: 09-04-2006, 16:12   Re: Pingi w ASTER

FBSD napisał/a:
Witam

Mam takie pytanie do osob posiadajacych podlaczenie do sieci ASTER.

1) Jakie pingi macie w grach na serwerach:

a) Polskich
b) Niemieckich
c) Angielskich

2) Podajcie jaka macie niezawodnosc (chodzi o brak polaczenia z netem. Jak czesto sie to pojawia o ile sie pojawia).

3) Jesli w nocy jest zmiana predkosci na 2x wieksza to czy wiaze sie to z zerwaniem polaczen czy jest to automatyczne bez zerwania aktualnych polaczen jakie sa wykreowane.


Dziekuje za odpowiedzi.

1) co do pingów na polskich to przeważnie 40 a co do ang i niem to nie powiem, ale da się spoko grać bez zawiech

2)mam aster prawie pół roku i można powiedzieć że tylko raz miałem odłączony (na 24 h), ale to z własnej winy za ataki ddos

3)Automatyko,tylko pamiętaj że download się tylko zwiększa, nie upload!
 
 
FBSD 
Klikacz

Dołączył: 09 Kwi 2006
Posty: 15
Wysłany: 09-04-2006, 16:15   

Dziekuje za odpowiedz. Zastanawiam sie wlasnie czy nie zmienic chello na Aster. Ceny sa satysfakcjinujace.

Jeszcze jedno pytanie jak czesto faktycznie zmienia sie publiczny adres IP?
 
 
NTS 
easy master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Kwi 2006
Posty: 29
Wysłany: 09-04-2006, 16:18   

tak często jak zmieniasz sobie w wildze(system administracji, możesz sobie dowolnie modyfikować w nim łącze, oczywiście jeśli masz forsę, bo przyjdzie na rachunku )
 
 
Beereq 
light master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Kwi 2006
Posty: 60
Wysłany: 09-04-2006, 16:27   

1) pingi na serwach polskich 10-55ms
na zagranicznych nie wiem bo nie gram, ale na 100% da sie spokojnie grać (myslę, że <90ms)

2) od kiedy mam astera (2-3lata) nie było żadnych poważniejszych awarii. Jedynie kilka kilkuminutowych przerw w działaniu neta.

3) połączenie jest przyspieszane automatycznie, nic się nie rozłącza itp :)
 
 
FBSD 
Klikacz

Dołączył: 09 Kwi 2006
Posty: 15
Wysłany: 09-04-2006, 18:21   

Sory ze was tak mecze ale mam w takim razie jeszcze jedno pytanie. Czy w aster lacze jest w miare stabilne?/ Nie ma jakis wiekszych skokow (mam tu na mysli skoki na 2 sek a nie w ciagu kilku minut)
 
 
Beereq 
light master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Kwi 2006
Posty: 60
Wysłany: 09-04-2006, 19:20   

ooOO co do stabilności to nie mam żadnych, najmniejszych zastrzeżeń. U mnie nie występują żadne skoki itp. :) Słowem (przynajmniej u mnie) 0 problemów ;)
 
 
xaero 
easy master

Dołączył: 06 Wrz 2005
Posty: 48
Skąd: wawa
Wysłany: 09-04-2006, 19:54   

szkoda ze ja mam wysokie straty pakietow na zagranicznych serwerach...sprawa sie toczy poki co aster zbija brzydkie bąki.. :evil:
 
 
kvs 
Moderator



Pomógł: 41 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1508
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 09-04-2006, 21:31   

FBSD napisał/a:
Jeszcze jedno pytanie jak czesto faktycznie zmienia sie publiczny adres IP?

W umowie bodajże jest zapis że operator ma prawo zmienić adres IP nie częściej jak raz na pół roku.
Zasadniczo od tak sobie adresu IP Aster sam z siebie nie zmienia, bo i niby poco mieli by to robić, ale nieraz do takich zmian dochodzi z powodu rozbudowywania infrastruktury, np. dokładany jest kolejny UBR i przepinane są na niego istniejące już węzły optyczne z jakiegoś innego UBRa... W takim przypadku chcąc nie chcąc następuje zmiana IP. Zakresy IP są w Aster na stałe przypisywane do UBRa i nie ma na to rady.

xaero napisał/a:
szkoda ze ja mam wysokie straty pakietow na zagranicznych serwerach...sprawa sie toczy poki co aster zbija brzydkie bąki..

A co to za serwery są? podaj jakieś IPki sprawdzę jak to ode mnie wygląda :>
_________________
 
 
maxkali1 
light master

Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 61
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 10-04-2006, 18:34   

Mam już od roku Asterke, żadnych awarii, pingi są przyzwoite, może obsługa klienta mogła by by lesza.
 
 
kjungst 
classic master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Mar 2006
Posty: 233
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 11-04-2006, 11:25   

maxkali1 napisał/a:
Mam już od roku Asterke, żadnych awarii, pingi są przyzwoite, może obsługa klienta mogła by by lesza.


Na obsługe klienta nie narzekaj... A jak już bardzo chcesz to porównaj sobie z chello... :?
 
  kjungst
 
NTS 
easy master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Kwi 2006
Posty: 29
Wysłany: 11-04-2006, 11:36   

Nic nie przebije błękitnej linii tp...Kiedyś myślałem że tak sobie się nabijają,ale jak od każdego człowieka dostałem inne rozwiązanie problemu, i żadne nie działało to...(wreszcie sam zrobiłem...)
a w aster nie jest tak źle z ok (przynajmniej lepiej niż w tp)
 
 
zUrEk 
easy master

Dołączył: 11 Lut 2005
Posty: 31
Skąd: Warszawa
Wysłany: 11-04-2006, 14:00   

Ja rowniez polecam ci astera przeszedlem z chello i jestem wrecz w skowronkach.chello nieumywa sie do astera.Lacze stabilne jest i zadnych padow a co za tym idzie nie ma zadnych limitow i ssasz z predkoscia taka za jaka placisz.W chello niestety zadko sie zdaza zeby cos dobrze chodzilo
 
  Nie Posiadam
 
szereg87 
easy master

Dołączył: 30 Lis 2005
Posty: 41
Wysłany: 11-04-2006, 14:52   

Człowieku nie zastawiaj się tylko przechodź do Aster. Jest o wiele lepsze. Ja przeszedłem własnie w tym miesiącu z chello Light na Aster TwójDom i jestem bardzo bardzo szczęśliwy !
Polecam tobie też przejście.
 
 
Beereq 
light master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Kwi 2006
Posty: 60
Wysłany: 11-04-2006, 17:04   

Ja również polecam, chociaż nie miałem nigdy chello, ale dużo złego sie o nim naczytałem :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: