Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kanały i ich częstotliwości
Autor Wiadomość
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 30-08-2017, 18:53   

kruszon3k napisał/a:
sportklub hd, filmbox hd i tlc hd. Małopolska/Kraków

Jeszcze niedawno było tak: :oops:
SportKlub HD 514 MHz
Nie ma "FilmBox HD" jest "FilmBox Extra HD" 506 MHZ
TLC HD 634 MHz
_________________
 
 
kruszon3k 
easy master

Dołączył: 27 Lip 2013
Posty: 39
Wysłany: 31-08-2017, 10:44   

Pitrek, dziękuję, jak zawsze wszystko się zgadza.
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 31-08-2017, 13:07   

No to dobrze, że trafiłem, bo teraz :arrow: nie mógłbym sobie pozwolić na przeszukanie w TV.
_________________
 
 
fipa 
easy master

Dołączył: 04 Kwi 2013
Posty: 23
Wysłany: 30-10-2017, 10:11   

Gdyby ktoś miał aktualną listę wszystkich kanałów dla Warszawy (Samsung) byłoby super. Ewentualnie wystarczy spis częstotliwości, sam sobie przeszukam. Mam problem, bo TV nigdy nie wyszukuje wszystkiego, zawsze czegoś brakuje, a najwięcej czasu właśnie spędzam na weryfikacji co jest, a czego nie ma.

Z góry dziękuję.
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 31-10-2017, 17:36   

Załączam listę dla Warszawy z Samsunga F6400, szukanie po UPC, dla kraju Polska i Czechy.
Daj znać czy Ty wciągasz to do Twojego TV bezpośrednio czy tylko w ChanSorcie sprawdzasz MUXy i programy.

fipa napisał/a:
TV nigdy nie wyszukuje wszystkiego, zawsze czegoś brakuje
Przy szukaniu po "PEŁNY", pomóc może: w opcjach dodatkowych "Opcje wyszukiwania kablowego", podać minimalną i maksymalną częstotliwość zakresu przeszukania, najlepiej wpisać min: 110 MHz, a max: 890 MHz i uzupełnić: Modulacja: 256 QAM i Szybkość symboli: 6900 kS/s

Wcześniej nie mogłem bo miałem :arrow: zaprogramowane nagrania Alpejskiego Pucharu Świata, które na żywo leciały w sobotę i niedzielę, kiedy mnie nie było a TV zajęty (wiadomo ograniczenia nagrywania), więc nagrywałem wszystkie powtórki od niedzieli do dzisiaj.

channel_list_Samsung_Warszawa_wgUPC_BezTV_CZE_POL_20171031.zip
Pobierz Plik ściągnięto 1034 raz(y) 69,39 KB

_________________
 
 
fipa 
easy master

Dołączył: 04 Kwi 2013
Posty: 23
Wysłany: 02-11-2017, 16:40   

Telewizor UE40D6000

Po zastosowaniu wyżej wymienionych parametrów szukania mimo wszystko brakowało trzech MUX jak się okazało. Dokładnie to 210, 546 i 626.

Poza tym TV nie wyszukuje po UPC, więc kanały są rozrzucone w mega losowej kolejności. Dlatego taki plik od Pitrek to dla mnie wybawienie. W Chansorcie łatwo znajduję brakujące MUX w moim wyszukiwaniu, automatycznie kanały układają się po kolejności UPC (którą lubię, przyzwyczaiłem się), wprowadzam tylko małe korekty i usuwam kanały z pakietów dodatkowych (mam tylko MAX). W ten sposób cały proces to 15 min.

Listy od Pitrek nie importuję bezpośrednio, bo nie chce się załadować do TV. Jednak pomaga ona w ułożeniu kolejności i wychwyceniu brakujących MUX, których mój starszy TV nie wyszukuje.

Jak zawsze - bardzo dziękuję :D
 
 
jjjarekkk1 
Klikacz

Dołączył: 26 Wrz 2016
Posty: 3
Wysłany: 02-11-2017, 20:52   

Witam, posiada ktoś może aktualną listę Upc MAXHD dla Lublina, tv samsung????
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 03-11-2017, 17:37   

jjjarekkk1 napisał/a:
Witam, posiada ktoś może aktualną listę Upc MAXHD dla Lublina, tv samsung????

Nie wiem jaki masz TV (chyba jesteś skazany na szukanie po 'PEŁNY") i do czego Ci potrzebna lista dla pakietu "Max Extra HD". Raczej nie zaimportujesz mojej listy do starszego samsunga.
To jest wykaz programów w :arrow: "Max Extra HD".
Pewno czytałeś posty fipa jak sobie radzi ze starszym TV.

Szkoda, że nie było tego posta 3 dni wcześniej. Niestety teraz nie mogę :arrow: wyszukać programów dla Lublina, bo za dużo poustawiałem programów do nagrywania.

Spróbuj poustawiać "Opcje wyszukiwania kablowego" i zapuść jeszcze raz szukanie po "PEŁNY". Prawdopodobnie zabraknie Ci ze dwa MUXy. Wyeksportuj sobie listę i w ChanSorcie po posortowaniu po "Frequency" porównaj w drugim otwartym ChanSorcie niestety ze :arrow: stara listą dla Lublina. Brakujące MUXy dodasz w "wyszukiwaniu ręcznym", tak jak to właśnie robi fipa.

[ Dodano: 14-01-2018, 18:30 ]
A to bajer, wreszcie dla tych co nie mają autoaktualizacji MUXów:

_________________
 
 
Nikt 
light master

Dołączył: 08 Mar 2017
Posty: 72
Wysłany: 14-01-2018, 19:10   

Myślę, że @Pitrek sie nie obrazi, przynajmniej będzie "świeży post":

A to bajer, wreszcie dla tych co nie mają autoaktualizacji MUXów:

 
 
Evald 
easy master

Dołączył: 27 Lip 2012
Posty: 31
Wysłany: 18-01-2018, 10:53   

Mnie zastanowilo jedno. Czemu kaza szukac programow zanim wlozy sie modul? TO robi jakas roznice? Ja zawsze szukalem po wlozeniu :) .

Druga sprawa to nie wiedzialem, ze przy pelnym skanowaniu moze nie wyszukac wszystkich programow (szukam z Warszawy, tez tak tu jest?). Chyba odswieze liste programow i przy okazji sprawdze czy mam wszystkie muxy.

Mnie tylko zawsze wkurza przy pelnym szukaniu cala masa jakichs smieci, ktore nawet nie sa programami a mi sie znajduja i tu mi przychodzi pytanie czy jest mozliwosc odsiania ich po jakichs muksach czy trzeba to robic recznie jak to robilem wczesniej :) ?

Ps. Czy jest jakas lista w miare aktualna lista muxow (lub programow i muxow) dla Warszawy? Czy powinienem szukac program po programie z listy https://pytania.upc.pl/?q=fact_1006927
Ps2. Rozumiem, ze na stronie UPC jest pelna lista programow, nie ma zadnych ktore mozna zlapac ale sa niewymienione (tak tylko upewniam sie)?
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 18-01-2018, 11:34   

Aby był dostęp do Strumienia SI.

Poczytaj o :arrow: sposobach szukania, czym się różni "szybie, ręczne" od "pełny". Szczególnie o tabeli NIT Other.
Ogólnie to nie powinno się używać szukania "pełny" tylko szybkie, ręczne, wg instrukcji UPC, z podaniem parametrów dla Twojej lokalizacji (ID Sieci: 43152, Częstotliwość: 554000 KHz, Modulacja: 256 QAM, Szybkość symboli: 6900 kS/s. ), wtedy będą wszystkie programy ok. 220, nie będzie śmieci, dubli i będzie automatyczna aktualizacja w przypadku zmian na MUXach.

Posiadacze na przykład starszych samsungów niż "F" w tym trybie szukania nie znajdują żadnych programów więc są skazani na "pełne"

Na tej :arrow: liście powinny być wszystkie MUXy.
_________________
 
 
kruszon3k 
easy master

Dołączył: 27 Lip 2013
Posty: 39
Wysłany: 10-02-2018, 12:59   

Pitrek, wielka prośba o wskazanie częstotliwości dla małopolski:
- EUROSPORT 3 HD
- EUROSPORT 4 HD
- EUROSPORT 5 HD
DZIĘKUJĘ
 
 
Kasia 
chello master


Pomogła: 34 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 2090
Skąd: W-wa
Wysłany: 10-02-2018, 15:51   

:arrow: https://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?p=196968#196968
_________________
 
 
pabloskrak 
classic master

Dołączył: 13 Lut 2010
Posty: 154
Wysłany: 15-05-2018, 16:20   

Czyżby jakieś poważniejsze roszady w częstotliwościach poszczególnych kanałów?

Dziś dostałem takie info na skrzynkę mailowa.

Cytat:
Drogi Kliencie,

W związku z prowadzonymi przez nas pracami modernizacyjnymi od dnia 16.05.2018 nastąpi zmiana częstotliwości nadawania niektórych kanałów.

Aby przywrócić pełną listę kanałów należy ponownie wyszukać je w odbiorniku telewizyjnym. Informację w jaki sposób można to zrobić znajdziesz w instrukcji odbiornika telewizyjnego lub na stronie www.upc.pl/kartaci"
 
 
mario1974 
easy master

Dołączył: 16 Lip 2015
Posty: 28
Wysłany: 27-07-2018, 08:13   

witam dziś chciałem zaktualizować sobie listę kanałów i chan sort wywala mi taki błąd screen macie jakieś pomysły co jest nie tak z góry dzięki za pomoc
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: