Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kanały i ich częstotliwości
Autor Wiadomość
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 163 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3548
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 28-03-2017, 17:54   

Kasia napisał/a:
Ja mam posortowane wg własnej numeracji i wszystkie programy na swoim miejscu :)
A te gdzie masz?

TVN24 HD - 6
Food Network HD - 103
Travel Channel HD - 104
TTV HD - 122
HGTV - 123
TVN Fabuła HD - 496
_________________
 
 
Kasia 
ultra master


Pomogła: 22 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 817
Skąd: W-wa
Wysłany: 28-03-2017, 18:18   

Chodzi Ci o pozycje tych programów na mojej liście? 
Jeśli tak to ja posortowalam je tak:
TVN24 HD - 48 
Travel Channel HD - 41
TTV HD - 19
HGTV - 57
TVN Fabuła HD - 9

A Food Network HD - jest w Select kodowany.
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 163 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3548
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 28-03-2017, 18:23   

To co podałaś to są Twoje własne numery dotychczasowych programów, dzisiaj UPC dodało te programy jako dodatkowe duble. Mi chodzi o to, z jakimi numerami pojawiły się Ciebie.
_________________
 
 
Kasia 
ultra master


Pomogła: 22 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 817
Skąd: W-wa
Wysłany: 28-03-2017, 18:48   

Oprócz śmieci dużo programów mam zdublowanych.
Sprawdziłam i duble:
TVN24 HD jest na 279,
TVN Fabuła HD na 280,
TTV HD na 281,
HGTV na 282,
Travel Channel HD na 283.
a Food Network na 222 i 223 (ale nie napisane że to HD)
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 163 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3548
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 28-03-2017, 18:58   

Tak z ciekawości się pytam, żebym się orientował jak to jest w Sony.

Czyli wygląda jakby dopisały się na końcu Twojej listy?
279, 280, ... 283
Ale te 222 i 223 coś nie pasują. Przed dzisiejszym dniem jaki miał numer ostatni Twój program?
Ciekawe co słychać na liście u GDA.
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4105
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 28-03-2017, 19:03   

Mi się już nic nie dodaje samo wyłączyłem całkowicie gmeranie w mojej liście przez UPC ;-)

także nie mam dubli na końcu listy ale tez wciąż Superstacje mam w SD :-D .
_________________
 
 
Kasia 
ultra master


Pomogła: 22 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 817
Skąd: W-wa
Wysłany: 28-03-2017, 20:01   

Pitrek,te programy o które pytałeś -nie dodały się na końcu.
Wszystkich programów jest 286 (moje i śmieci, potem radio od 600 do 618)

Listę kanałów kończą duble:
TVN Style HD 284
TVN Turbo HD 285
TVN 7 HD 286
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 163 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3548
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 28-03-2017, 20:07   

Radio?
Czyżbyś szukała po "PEŁNY", a nie wg zaleceń UPC, czyli z podaniem parametrów dla Twojej lokalizacji (ID Network, częstotliwość itp.)?
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4105
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 28-03-2017, 20:23   

Ja też mam radio od 2000 w górę a szukam po UPC
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 163 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3548
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 28-03-2017, 20:29   

OK, widocznie Sony wyszukują też radio.
Dzięki, koniec pytań. :P
_________________
 
 
Kasia 
ultra master


Pomogła: 22 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 817
Skąd: W-wa
Wysłany: 28-03-2017, 20:34   

Wyszukiwanie pełne,po UPC- tak samo zrobił technik wg. Instrukcji dołączonej do MediaModułu Cl+.
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 163 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3548
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 28-03-2017, 20:41   

Może być PEŁNE („Przeszukiwanie pełne”) lub wg UPC („Przeszukiwanie szybkie”), jak wg instrukcji to "po UPC". Od GDA dowiedziałem się, "po UPC" też wyszukuje radio.
_________________
 
 
Kasia 
ultra master


Pomogła: 22 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 817
Skąd: W-wa
Wysłany: 28-03-2017, 21:09   

Czyli hybryda → "Pełne po UPC"
1. Ustaw wyszukiwanie Pełne
2. Wybierz UPC i wprowadź IDNetwork
Następuje wyszukiwanie programów
3. Po wyszukaniu włożyć kartę Cl+
Voila :)
 
 
carma83 
Klikacz

Dołączył: 14 Cze 2017
Posty: 2
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 16-06-2017, 14:45   

Na stronie UPC oraz w linkach nie znalazłem Network ID oraz częstotliwości dla Zielona Góra - lubuskie. Czy mógłby mi ktoś podać te dane? Czy nie mając mediamodułu jakieś kanały będą odkodowane?
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 163 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3548
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 16-06-2017, 14:52   

No nie żartuj.
:arrow: http://www.upc.pl/pdf/upc...uzytkownika.pdf

Tak, ~30 :arrow: odkodowanych programów:
:arrow: https://www.upc.pl/pdf/up...ycznia_2017.pdf + "TV Lubuszan"
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: