Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pola w profilu
Autor Wiadomość
Jacek 
Administrator


Pomógł: 45 razy
Dołączył: 31 Paź 2004
Posty: 1426
Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-10-2005, 22:51   Pola w profilu

Ponieważ coraz więcej osób pisze w tej sprawie, dlatego postaram się ją wyjaśnić.
Przy rejestracji i przy edycji profilu dostępne są 2 pola:
    Łącze - określa łącze internetowe (providera i prędkość/nazwę), przez które jesteś Gość podłączony do Internetu (poprzednia nazwa tego pola: "Posiadane łącze").
    Pole to musi być wypełnione przez wszystkich i jest ono wykorzystywane m.in. do statystyk oraz pomocy na forum.
    Modem - to jest nowe pole, które pojawiło się 2 dni temu. Dotyczy ono tylko osób, które posiadają łącza chello.
    Pole to nie jest obowiązkowe, ale widzę, że w tak krótkim czasie bardzo dużo osób je uzupełniło.


Komentarz do pola Modem:
Piszecie mi, że w z listy nie można wybrać modemów takich jak: Arris CM300B, Arris CM450B, Motorola SB4200E, Thomson TCM420F itp. Ostatnie literki zostały celowo pominięte, gdyż nie mają one znaczenia.
Jeśli zabraknie jakiegoś modemu lub typu łącza - wyślij mi lub , a postaram się je dodać.

[ Dodano: 01-01-2006, 13:02 ]
Aktualizacja:
Ponieważ sporo osób do mnie pisało już w sprawie nowego modemu (WebSTAR EPX2203), dlatego został on już dodany - możecie go wybrać już z listy.
 
 
 
Jacek 
Administrator


Pomógł: 45 razy
Dołączył: 31 Paź 2004
Posty: 1426
Skąd: Warszawa
Wysłany: 20-07-2006, 13:58   

Ponieważ dużo osób wpisuje "bzdury" w polu posiadanego łącza, dlatego wyłączyłem obowiązek jego wypełniania.
To pole służy do 2 celów - statystycznych oraz ułatwia udzielanie pomocy na forum (przyspiesza udzielanie trafnych odpowiedzi).
Jeśli masz wpisywać nieprawdziwe dane, nie wpisuj nic!
_________________
 
 
 
Armitage 
easy master

Dołączył: 08 Cze 2008
Posty: 48
Skąd: Warszawa/Hajnówka
Wysłany: 29-09-2009, 18:52   Re: Pola w profilu

Witam.

Co zrobić w przypadku, kiedy jest nie aktualna lista modemów ?
Mam Motorola SBV6120E, której nie ma na liście.

Pozdrawiam


Jacek napisał/a:
Ponieważ coraz więcej osób pisze w tej sprawie, dlatego postaram się ją wyjaśnić.
Przy rejestracji i przy edycji profilu dostępne są 2 pola:
    Łącze - określa łącze internetowe (providera i prędkość/nazwę), przez które jesteś Gość podłączony do Internetu (poprzednia nazwa tego pola: "Posiadane łącze").
    Pole to musi być wypełnione przez wszystkich i jest ono wykorzystywane m.in. do statystyk oraz pomocy na forum.
    Modem - to jest nowe pole, które pojawiło się 2 dni temu. Dotyczy ono tylko osób, które posiadają łącza chello.
    Pole to nie jest obowiązkowe, ale widzę, że w tak krótkim czasie bardzo dużo osób je uzupełniło.


Komentarz do pola Modem:
Piszecie mi, że w z listy nie można wybrać modemów takich jak: Arris CM300B, Arris CM450B, Motorola SB4200E, Thomson TCM420F itp. Ostatnie literki zostały celowo pominięte, gdyż nie mają one znaczenia.
Jeśli zabraknie jakiegoś modemu lub typu łącza - wyślij mi [url=http://chellopl.one....ail.gif]Obrazek[/url] lub [url=http://chellopl.one...._pm.gif]Obrazek[/url], a postaram się je dodać.

[ Dodano: 01-01-2006, 13:02 ]
Aktualizacja:
Ponieważ sporo osób do mnie pisało już w sprawie nowego modemu (WebSTAR EPX2203), dlatego został on już dodany - możecie go wybrać już z listy.
_________________
 
 
 
Michal 
Jr Admin



Pomógł: 40 razy
Dołączył: 05 Lis 2004
Posty: 1332
Skąd: Warszawa
Wysłany: 29-09-2009, 19:32   

Starczy powiadomić nas w tym temacie :) Dzięki :)
 
 
Christine 
Klikacz

Dołączyła: 15 Paź 2006
Posty: 8
Skąd: Warszawa - Bródno
Wysłany: 20-05-2010, 12:47   

Posiadam wymieniony z webstara (który ciągle trzeba było restartować) modem, którego nie ma na liście - Scientific Atlanta EPC 2203
_________________
 
 
Jacek 
Administrator


Pomógł: 45 razy
Dołączył: 31 Paź 2004
Posty: 1426
Skąd: Warszawa
Wysłany: 20-05-2010, 12:50   

Christine napisał/a:
Posiadam wymieniony z webstara (który ciągle trzeba było restartować) modem, którego nie ma na liście - Scientific Atlanta EPC 2203

Jest - WebSTAR EPC2203 :)
_________________
 
 
 
Christine 
Klikacz

Dołączyła: 15 Paź 2006
Posty: 8
Skąd: Warszawa - Bródno
Wysłany: 20-05-2010, 12:56   

Nie wiedziałam, że pod nazwą Scientific Atlanta kryje się Webstar :D

Dzięki za informację :)
_________________
 
 
szukam bana 
Klikacz

Dołączył: 20 Lip 2012
Posty: 2
Wysłany: 21-07-2012, 12:04   

Witam,

Proszę o dodanie modemu z nazwą:
Cisco EPC 2100R3

A także łącz:
TOYAnet

Pozdrawiam i Dziękuję,
sz.b
 
 
 
Jacek 
Administrator


Pomógł: 45 razy
Dołączył: 31 Paź 2004
Posty: 1426
Skąd: Warszawa
Wysłany: 22-07-2012, 22:42   

Modem dodany jako Cisco EPC2100, a dostawca usług jako Toya.

PS: nie wyszczególniam usług, bo zastanawiam się nad rezygnacją z konkretnych nazw łączy - może lepsze były by 2 pola - dostawca usług i przedziały prędkości łącza internetowego (bo nazwy i prędkości zmieniają się bardzo szybko).

Jacek
_________________
 
 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 03-03-2013, 20:51   

Przydałoby się zaktualizować listę modemów o nowego Technicolora, a także tę przydatną stronę : http://www.mediaswiat.info/calc.php
 
 
kowal-dr 
light master


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Lut 2012
Posty: 139
Wysłany: 17-05-2013, 01:18   

Witam.

Pewnie jestem jedynym abonentem tej firmy, aczkolwiek dodanie owej firmy nie zaszkodzi ponieważ w Białymstoku i jego okolicach jest ostrym graczem :)

link do oferty : http://www.dipol.tkb.pl/internet/

Zaznazcam, że oferty PON dostepne są jedynie (póki co) na terenie Białegostoku w technologii FTTH. Pozostałe usługi 2,12,23,34,45 Mb/s świadczone są za pośrednictwem modemu kablowego.
Pozdrawiam
_________________
 
 
hsurim 
plus master


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 608
Skąd: Warszawa (mazowieckie)
Wysłany: 09-03-2014, 12:13   

W polu "Łącze", brakuje tych najnowszych, firmowych z UPC.
_________________
 
 
Jacek 
Administrator


Pomógł: 45 razy
Dołączył: 31 Paź 2004
Posty: 1426
Skąd: Warszawa
Wysłany: 09-03-2014, 15:02   

hsurim, Pole "łącze" prawdopodobnie zostanie całkowicie przerobione. Operatorzy wymyślają coraz to nowe chwyty marketingowe na nazwy, co obecnie wcale nie odzwierciedla ich parametrów.
Bo kto jeszcze pamięta co to jest łącze "Internet Sprint", "Aster TwójNetPlus", czy "Net24 Premium+"?
Podejrzewam, że nikt (tym bardziej, że każdy z tych pakietów był jeszcze aktualizowany).

Niedługo pojawi się najprawdopodobniej nowe pole - wstępnie proponowałbym podział na "Dostawca łącza" oraz "Szybkość łącza", gdzie szybkość będzie jako przedziały, np: Modem 56k, 128-384kbps, 512-1024kbps itp.
Oczywiście jakie będą przedziały i czy dokładnie tak to będzie wyglądać, to jeszcze zobaczymy.

Natomiast jeśli macie inny pomysł na uaktualnienie tego pola, możecie pisać :)
_________________
 
 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 09-03-2014, 18:10   

Jacek napisał/a:
Natomiast jeśli macie inny pomysł na uaktualnienie tego pola, możecie pisać
Może na razie wstawić tylko brakujące szybkości z oferty UPC, bo forum głównie skupia tu użytkowników ich łącz? Oczywiście z uwzględnieniem usługi biznesowej, gdzie jest na przykład 300 Mb/s. Prosiłabym również o uaktualnienie kalkulatora, przydadzą się aktualne dane, zwłaszcza początkującym, którzy nie wiedzą jak przeliczać jednostki: http://www.mediaswiat.info/calc.php
 
 
hsurim 
plus master


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 608
Skąd: Warszawa (mazowieckie)
Wysłany: 09-03-2014, 21:15   

Jacek napisał/a:
hsurim, Pole "łącze" prawdopodobnie zostanie całkowicie przerobione. (...)

OK. Odezwałem się w tym wątku tylko dlatego, że wcześniej była wzmianka o danych dla statystyki. ;)
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: