Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
czy walczyć o cisco? ...i tak zrobią z Wami co chcą!
Autor Wiadomość
zylx 
ultra master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 846
Wysłany: 24-10-2018, 11:10   

pawelb, 130611c
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5466
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 24-10-2018, 11:17   

mati188 napisał/a:
podniesc internet do 300/25...

mati188 napisał/a:
pozostawienie epc3212 z 300/25mbit

Nie wiem, gdzie Ty widzisz 25 Mb UL w ofercie UPC?
_________________
 
 
mati_zlota 
Klikacz

Dołączył: 12 Lis 2007
Posty: 19
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 24-10-2018, 11:21   

IreuN napisał/a:
mati_zlota napisał/a:
Ja również miałem przeprawę aby zachować cisco - i poległem... :oops:
Może faktycznie już się nie da.


A konkretnie? Napisz co i jak ;)

EDIT: Rozmowa z DUKiem, i zwykłym konsultantem. Pierwszy mówi, że nie mogą podpiąć promocyjnych warunków pod Cisco, drugi mówił, że DUK może ten komentarz zmienić.

Pytałem o samodzielną instalację Cisco, powiedziała, że nie może aktywować promocji dopóki nie podepnę Compala.. :/

Bardzo słabo to idzie..


W rozmowie z DUK jakoś na początku września powiedziałem że chcę zostawić cisco przechodząc ze 120 na 250Mb, powiedzieli mi że nie ma problemu. Potem jednak dostałem sms że ma przyjechać monter. W ten dzień przestał mi działać internet, w rozmowie z monterem dowiedziałem się że ma mi przywieźć compala. Odmówiłem i po telefonie do UPC przywrócili mi poprzednie ustawienia na cisco. Później jednak stwierdziłem że chcę przejść na 250, po rozmowie na czacie i próbach pozostawienia cisco w końcu dałem za wygraną i zgodziłem się na compala. Konsultant twierdził że nie ma możliwości dać nowej umowy na cisco.
 
 
IreuN 
classic master

Dołączył: 09 Sie 2012
Posty: 163
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 24-10-2018, 12:00   

KOCUREK1970 napisał/a:
mati188 napisał/a:
podniesc internet do 300/25...

mati188 napisał/a:
pozostawienie epc3212 z 300/25mbit

Nie wiem, gdzie Ty widzisz 25 Mb UL w ofercie UPC?


Kocurku, nie czepiaj się młodego kolegi, pomylił się tylko ;)

Dzięki mati188, trochę nadziei mi dałeś, może też tak spróbuję. Jeszcze mnie upewnijcie, jeśli wypowiedzenie wyślę teraz, to okres wypowiedzenia mam do ostatniego dnia kolejnego miesiąca. Right?
_________________
 
 
zylx 
ultra master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 846
Wysłany: 24-10-2018, 12:03   

IreuN, Tak, do ostatniego dnia kolejnego miesiąca.
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5466
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 24-10-2018, 12:19   

IreuN napisał/a:
Kocurku, nie czepiaj się młodego kolegi, pomylił się tylko

Nie czepiam - tylko potem ktoś następny trafi na taką nieścisłość i kolejna gównoburza gotowa.
_________________
 
 
mati188 
Klikacz

Dołączył: 17 Paź 2018
Posty: 11
Wysłany: 24-10-2018, 14:59   

KOCUREK1970 napisał/a:
IreuN napisał/a:
Kocurku, nie czepiaj się młodego kolegi, pomylił się tylko

Nie czepiam - tylko potem ktoś następny trafi na taką nieścisłość i kolejna gównoburza gotowa.


jasne prostuje oczywiscie :) chodzi o Megabity a nie Megabajty. Konsultant stwierdzil iż łącze 300/25 jest (było) możliwe na tym sprzęcie... wiec zobaczymy co dział techniczny na to... zawsze mam mozliwosc pozostania przy tym co mam czyli 250/20 z tym że cena wyższa niestety (25zł) co w dzisiejszych czasach nie jest zbyt atrakcyjne, szczególnie w mojej okolicy.
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5466
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 24-10-2018, 15:57   

mati188 napisał/a:
jasne prostuje oczywiscie chodzi o Megabity a nie Megabajty

Tu bardziej idzie o to, że podałeś 300/25 a jest faktycznie 300/20.
Tu osoba ma właśnie net 300 (popatrz na stopkę):
https://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?p=205989#205989
_________________
 
 
Breitner 
plus master

Dołączył: 02 Cze 2012
Posty: 506
Ostrzeżeń:
 4/4/6
Wysłany: 24-10-2018, 19:07   

KOCUREK1970 napisał/a:
Tu osoba ma właśnie net 300 (popatrz na stopkę):

Oj nie ładnie tak bezosobowo.
_________________
 
 
IreuN 
classic master

Dołączył: 09 Sie 2012
Posty: 163
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 24-10-2018, 20:29   

A dziś na moim Cisco takie cuda..


To chyba nie powinno tak wyglądać, co? Jeszcze chwila i zacznę wierzyć w celowe psucie modemów XD
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5466
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 24-10-2018, 20:51   

Breitner napisał/a:
Oj nie ładnie tak bezosobowo.

Jakie tam bezosobowo, jak link do Ciebie prowadzi :D .
Poprawiłbym :D , ale 120 minut już minęło...
_________________
 
 
taggan 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Lip 2010
Posty: 176
Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-10-2018, 16:33   

U mnie na 3212 dzisiaj - podobnie jak od lat. Warszawa.



@IreuN: Coś się wysypało w Twojej lokalizacji, sygnał do regulacji.
_________________
 
 
ayufanpl 
light master

Dołączył: 07 Lis 2016
Posty: 60
Wysłany: 25-10-2018, 17:10   

Qrde. A ja w ogóle nie mogę wejść na 192.168.100.1 (na EPC3208). Popsuło się jakieś parę lat temu :(
 
 
Breitner 
plus master

Dołączył: 02 Cze 2012
Posty: 506
Ostrzeżeń:
 4/4/6
Wysłany: 25-10-2018, 17:40   

Jakie psucie modemów. Dane z przed chwili.



Stabilnie - żadnych problemów. Deklarowana prędkość z naddatkiem. :lol:
_________________
 
 
mati188 
Klikacz

Dołączył: 17 Paź 2018
Posty: 11
Wysłany: 26-10-2018, 09:39   

KOCUREK1970 napisał/a:
mati188 napisał/a:
jasne prostuje oczywiscie chodzi o Megabity a nie Megabajty

Tu bardziej idzie o to, że podałeś 300/25 a jest faktycznie 300/20.


Twoja Racja Kocurek - zwracam honor :) 300/20 są poprawnymi parametrami... wczoraj skończyłem rozmowy z DUK - stanęło na tym że zostawią mi epc3212 z predkoscia 300/20 + wymiana starego dekodera mediabox na horizon z nagr. za 79,99 pln msc. Dzisiaj mam umowionego technika - zobaczymy czy nie bedzie chciał wymienic modemu na silę na coś innego :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: