Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
czy walczyć o cisco? ...i tak zrobią z Wami co chcą!
Autor Wiadomość
mucha 
Klikacz

Dołączyła: 21 Paź 2018
Posty: 8
Wysłany: 21-10-2018, 16:00   czy walczyć o cisco? ...i tak zrobią z Wami co chcą!

Postanowiłam założyć osobny temat gdyż nie chciałam pisać w kilkunastu innych chcąc trafić do oso na moim miejscu...

kiedyś czytając tutejsze fora postanowiłam walczyć o swoje i zgodzić się na internet w UPC pod warunkiem (o matko! ile to trwało-zgoda marketingu na modem cisco)udało się -monter blisko 4 lata temu stwierdził "albo nowy w pudełku 3212 albo odswieżany 3208) wziełam ten drugi jako nowszy, padł kiedyś zasilacz-zainwestowałam na allegro na nowy. pierwszy aneks -pierwsze schody-ALE małe powiedziałam,że chce zostać przy obecnym i tyle (bez zmiany speed) UDAŁO się! ostatni aneks internet speed ten sam ale MOŻE też wezmę tv? długa rozmowa z konsultantem mowiac,że chce ten sam modem cisco i ewentualnie tuner... EFEKT po 24 h od rozmowy brak internetu-modem choinka(infolinia,że u nich wszystko ok tylko widocznie modem), nic się nie synchronizuje. nie było mnie jakiś czas w domu, po 2 tyg wizyta technika który stwierdził usterkę modemu i obowiązkowa wymiana na compal(nawet nie podpisując aneksu) po moim stwierdzeniu,że zdalnie uceglają CISCO bo do dnia rozmowy z konsultantem wszystko było ok- nic nie powiedział tylko się uśmiechnął i powiedział "wie Pani-nam też wszystkigo nie mowią" -niby podejmował wiele prob reanimacji i naprawy po stronie skrzynki oraz na ich centrum sewrisowym ale modem nie wstawał zabrali mi cisco dali compala-miało to miejsce 2 tyg temu. przypadek? wątpię
 
 
Azar 
classic master


Dołączył: 25 Mar 2015
Posty: 250
Wysłany: 21-10-2018, 16:39   

chyba nie myślałaś że w nieskończoność będziesz mieć starego cisco ? firma zrobi wszystko żeby klienci mieli w domach ten sam sprzęt dla nich jest to bardzo duże ułatwienie ;)
_________________
 
 
zylx 
ultra master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 846
Wysłany: 21-10-2018, 16:42   

Robi dużo, ale wątpię by celowo uceglili Cisco. Mogą kłamać że nie działa, mogą kłamać że został usunięty z bazy, ale wątpię by celowo psuli.

Znajdź działającego Cisco który ciągle jest w bazie danych o podmień sobie na instalacja.upc.pl.
 
 
Karol 
plus master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 21 Sty 2007
Posty: 612
Skąd: Gdynia
Wysłany: 21-10-2018, 17:10   

Mi konsultant powiedział, że nie może aktywować żadnej nowej promocji bez zmiany modemu - podobno w systemie było zablokowane. Powiedział też, że aby zachować Cisco to muszę pozostać przy obecnej ofercie i nie wzywać technika. Być może teraz UPC robi jeszcze większe naciski na bardziej opornych. W każdym razie doszli już do tego etapu, że wolę stracić jakąś niewielką część klientów niż pozwolić korzystać z czegoś innego niż Compal.
 
 
mucha 
Klikacz

Dołączyła: 21 Paź 2018
Posty: 8
Wysłany: 21-10-2018, 17:26   

zylx napisał/a:
Robi dużo, ale wątpię by celowo uceglili Cisco. Mogą kłamać że nie działa, mogą kłamać że został usunięty z bazy, ale wątpię by celowo psuli.

Znajdź działającego Cisco który ciągle jest w bazie danych o podmień sobie na instalacja.upc.pl.

chyba jesteś nie na czasie-już to zablokowali-niestety nie mogę wklejać linków-może ktoś inny pomoże
 
 
zylx 
ultra master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 846
Wysłany: 21-10-2018, 17:31   

mucha, "Zablokowali" możliwość dodania do bazy danych adresów usuniętych modemów Cisco. Ciągle jednak, jeśli adres posiadanego przez nas modemu jest w bazie danych, można go zamienić na stronie instalacja.upc.pl.
 
 
brtk 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 355
Skąd: Warszawa
Wysłany: 21-10-2018, 17:39   

Tak, tylko, że jak ktoś ma na sell modem cisco, to zapewne został mu on po wymianie na Compala, a taki modem od razu wywalają z bazy po podmianie.
_________________
 
 
zylx 
ultra master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 846
Wysłany: 21-10-2018, 17:41   

brtk, No właśnie tak nie jest :)
_________________
 
 
Breitner 
plus master

Dołączył: 02 Cze 2012
Posty: 506
Ostrzeżeń:
 4/4/6
Wysłany: 21-10-2018, 17:57   

We wrześniu br. wziąłem promocję 'Twój Happy Home XI (2018-3)' z internetem 300 MB/S. zostawiając Cisco 3212. Modem działa b.dobrze.
_________________
 
 
Azar 
classic master


Dołączył: 25 Mar 2015
Posty: 250
Wysłany: 21-10-2018, 18:41   

Właśnie we wrześniu a moderator na społeczności UPC napisał ze od października nie ma możliwości rejestracji cisco i może być tak że jak ktoś teraz chce go zostawic to konsultanci faktycznie mogą nie mieć możliwości zostawienia cisco na koncie klienta.
_________________
 
 
IreuN 
classic master

Dołączył: 09 Sie 2012
Posty: 163
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 22-10-2018, 17:21   

No mi konsultant też powiedział, że nie może mi zostawić Cisco, i że jedyna opcja to dogadać się z technikiem, żeby zostawił mi Cisco, technika odesłałem ostatecznie do domu... Widzę, że będzie ciężka to wyprawa. :neutral:
_________________
 
 
mati_zlota 
Klikacz

Dołączył: 12 Lis 2007
Posty: 19
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 22-10-2018, 19:20   

Ja również miałem przeprawę aby zachować cisco - i poległem... :oops:
Może faktycznie już się nie da.
 
 
IreuN 
classic master

Dołączył: 09 Sie 2012
Posty: 163
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 22-10-2018, 20:09   

mati_zlota napisał/a:
Ja również miałem przeprawę aby zachować cisco - i poległem... :oops:
Może faktycznie już się nie da.


A konkretnie? Napisz co i jak ;)

EDIT: Rozmowa z DUKiem, i zwykłym konsultantem. Pierwszy mówi, że nie mogą podpiąć promocyjnych warunków pod Cisco, drugi mówił, że DUK może ten komentarz zmienić.

Pytałem o samodzielną instalację Cisco, powiedziała, że nie może aktywować promocji dopóki nie podepnę Compala.. :/

Bardzo słabo to idzie..
_________________
 
 
mati188 
Klikacz

Dołączył: 17 Paź 2018
Posty: 11
Wysłany: 24-10-2018, 09:25   

no ja tez walcze z nimi aby mi pozostawic 3212 i podniesc internet do 300/25...

rozmowa wkroczyła na inny tory kiedy zlożyłem wypowiedzenie ... Pani z DUK zadzwoniła i powiedziała żebym jej pomógł napisac "uzasadnienie" dla działu technicznego czemu chce zostac przy Cisco... obecnie czekam na informacje zwrotną...

finalnie chce od nich tv select z nagrywarka horizon (wymiana z mediabox cisco) i pozostawienie epc3212 z 300/25mbit za 79,99 pln :)

bede dawał znać co się będzie działo...

pozdrawiam
Mateusz
 
 
pawelb 
plus master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Gru 2015
Posty: 457
Skąd: Warszawa
Wysłany: 24-10-2018, 10:59   

powiem tak, modem epc3212 bez problemu przenosi ruch 300mbps ale....nie wiem na jakim sofcie w UPC bo na zaktualizowanym do wersji z końcówką 170925c z września 2017 pełne 300mbps ciągnie....oczywiście należy mieć świadomość, że obsługuje on tylko 8 kanałów DS
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: