Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Connect Box 2.0
Autor Wiadomość
Azar 
classic master


Dołączył: 25 Mar 2015
Posty: 249
Wysłany: 12-08-2018, 11:07   Connect Box 2.0

w asystencie prędkości pojawił się już Connect Box 2.0 ^^ i prędkość 1000Mbps http://app.upc.pl/asystent-predkosci-lacza/

ConnectBox20.png
Plik ściągnięto 3916 raz(y) 4,06 KB

_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2733
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 12-08-2018, 11:48   

Wklejam jeszcze jeden link:
https://pytania.upc.pl/?q=fact_1007544

[ Dodano: 12-08-2018, 13:30 ]
https://pytania.upc.pl/?q=fact_1007545
https://pytania.upc.pl/?q=fact_1007546
https://pytania.upc.pl/?q=fact_1007547
_________________
 
 
zylx 
ultra master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 793
Wysłany: 12-08-2018, 13:55   

Jaki jest problem by modem działał w trybie bridge przy IPv6? Na Compalu tez tego nie da się zrobić?
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2733
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 12-08-2018, 13:57   

Taki, że przy IPv6 wszystkie Twoje urządzenia dostają publiczny adres JEDYNIE z puli IPv6. Z IPv4 masz wtedy prywatny adres IP z puli 10.0.0
_________________
 
 
zylx 
ultra master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 793
Wysłany: 12-08-2018, 14:19   

No tak, ale dlaczego nie miał by działać bridge?
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2733
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 12-08-2018, 14:20   

A po co wtedy bridge skoro z puli IPv6 każde Twoje urządzenie ma publiczny adres, a z puli IPv4 masz prywatny adres więc jesteś za NATem ISP (jak korzystasz z zasobów IPv4)?
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5441
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 12-08-2018, 15:29   

MrPepka napisał/a:
Wklejam jeszcze jeden link:


Obsługa stałego adresu IP
◦Nie
:shock: :shock:
_________________
 
 
pawelb 
plus master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Gru 2015
Posty: 457
Skąd: Warszawa
Wysłany: 12-08-2018, 16:30   

KOCUREK1970 napisał/a:
MrPepka napisał/a:
Wklejam jeszcze jeden link:


Obsługa stałego adresu IP
◦Nie
:shock: :shock:


Obsługa stałego adresu IP jest w tym modemie bo to zaden problem tylko UPC w tej usludze nie daje stalego adresu, chyba ze modem bedzie tez w usludze dla biznesu
 
 
Azar 
classic master


Dołączył: 25 Mar 2015
Posty: 249
Wysłany: 12-08-2018, 17:02   

Mnie najbardziej interesuje czy uda się go wytargować przy przedłużeniu umowy do Neta 120 mega ;)
_________________
 
 
brtk 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 338
Skąd: Warszawa
Wysłany: 12-08-2018, 17:46   

Oni wiedzą o tym, że Compal to szrot, więc myślę, że problemu nie będą robić bardziej zorientowanym użytkownikom przy przedłużaniu umowy jak zastrzegą sobie, że bez wymiany jej nie przedłużą.. ;) Ja sam będę chciał przejść na neta 250Mb/s z nowym rokiem, ale jak nie dadzą nowego routera, to przejdę do konkurencji i tyle.
_________________
 
 
Azar 
classic master


Dołączył: 25 Mar 2015
Posty: 249
Wysłany: 12-08-2018, 19:48   

Właśnie tak samo będę robił że jak mi nie wymienią na nowego compala to nie przedłużam dalej umowy ale ostatnio nie było problemu przy zmianie ubee na compala więc jestem dobrej myśli ;>
_________________
 
 
brtk 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 338
Skąd: Warszawa
Wysłany: 12-08-2018, 21:09   

Na Compala szrota to ci z pocałowaniem ręki wymienili by statystyki się zgadzały.
_________________
 
 
Azar 
classic master


Dołączył: 25 Mar 2015
Posty: 249
Wysłany: 13-08-2018, 05:22   

Niestety nie zdawałem sobie wtedy sprawy że są z nim problemy.
_________________
 
 
Atlas334 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Maj 2016
Posty: 247
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 13-08-2018, 17:28   

Ten nowy Connect Box 2.0 oparty jest na Intel Puma 7 więc też boryka się z tymi samymi problemami co jego poprzednik.
 
 
brtk 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 338
Skąd: Warszawa
Wysłany: 13-08-2018, 17:51   

Tylko, że Arris jest bardziej kompetentną firmą niż Compal i potrafił szybciej załagodzić problem, co o Compalu nie można napisać, bo nie zrobił prawie nic. Tylko szkoda, że UPC wiedząc o problemie dalej brnie w tego Intela.. Jest przecież tyle fajnych routerów na ED 3.1...
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 17
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: