Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy UPC jest w stanie czymś nas zaskoczyć?
Autor Wiadomość
boniunio 
light master

Dołączył: 19 Sty 2016
Posty: 53
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 02-06-2018, 09:44   

Co do TVP 4K napisałem wczoraj do UPC czy po decyzji KRRiT będą starać się o kanał to p. Agnieszka odpisała mi że "na tą chwilę nie mamy na ten temat żadnych informacji." :mrgreen:
_________________
 
 
swordfish 
light master

Dołączył: 28 Gru 2014
Posty: 88
Wysłany: 02-06-2018, 09:59   

Jakby TVP 4K miałby się pojawić teraz w czerwcu, to już kilka miesięcy wcześniej trwałyby testy z przesyłem tego sygnału i testowanoby dekoder 4K jak było to w przypadku wprowadzania Horizona.
Dalszy rozwój kanałów 4K i zwiększanie dostępności odbiorników 4K spowoduje, że UPC w końcu wprowadzi nowy format nadawania w najbliższych 2-3 latach.
Jakby chcieli, to już teraz mogliby oferować wszystkie kanały bez dekodera i bez modułów Ci. Wtedy włączyć samo TVP 4K nie stanowiłoby problemu... Wsadzam kabel antenowy do gniazdka i od razu mam sygnał w telewizorze.
 
 
czarek77 
classic master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 168
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 02-06-2018, 11:01   

Co wy macie z tymi dekoderami ??? żeby odbierać 4k musi być dekoder na końcu kabla ??? :mrgreen: a do sygnału HD macie dekoder czy wystarczy sam kabel wpięty do telewizora ??? :mrgreen: TVP 4K ma być kanałem odkodowanym i żaden dekoder nie jest potrzebny….. chyba że do wyrwania kasy od ciemnego klienta :D …..
 
 
dareka 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 16 Mar 2007
Posty: 383
Skąd: 51.4200°N, 19.6800°E
Wysłany: 02-06-2018, 19:53   

czarek77 napisał/a:
Co wy macie z tymi dekoderami ??? żeby odbierać 4k musi być dekoder na końcu kabla ??? :mrgreen: a do sygnału HD macie dekoder czy wystarczy sam kabel wpięty do telewizora ??? :mrgreen: TVP 4K ma być kanałem odkodowanym i żaden dekoder nie jest potrzebny….. chyba że do wyrwania kasy od ciemnego klienta :D …..

Jeżeli będzie na kablu cyfrowo to ok. A spróbuj odebrać program hd na starszym dekoderze SD, życzę powodzenia.
 
 
 
czarek77 
classic master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 168
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 02-06-2018, 22:37   

dareka napisał/a:
czarek77 napisał/a:
Co wy macie z tymi dekoderami ??? żeby odbierać 4k musi być dekoder na końcu kabla ??? :mrgreen: a do sygnału HD macie dekoder czy wystarczy sam kabel wpięty do telewizora ??? :mrgreen: TVP 4K ma być kanałem odkodowanym i żaden dekoder nie jest potrzebny….. chyba że do wyrwania kasy od ciemnego klienta :D …..

Jeżeli będzie na kablu cyfrowo to ok. A spróbuj odebrać program hd na starszym dekoderze SD, życzę powodzenia.
na czym ???? …. masz taki dekoder ??? co ty człowieku wymyślasz ….. :?: :mrgreen:
 
 
dareka 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 16 Mar 2007
Posty: 383
Skąd: 51.4200°N, 19.6800°E
Wysłany: 03-06-2018, 07:18   

czarek77 napisał/a:
na czym ???? …. masz taki dekoder ??? co ty człowieku wymyślasz ….. :?: :mrgreen:

Wymyślam? Odpowiedziałem na twój post.
Widocznie nie wiesz co jeszcze ludzie posiadają w mieszkaniach.
 
 
 
czarek77 
classic master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 168
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 03-06-2018, 08:50   

dareka napisał/a:
czarek77 napisał/a:
na czym ???? …. masz taki dekoder ??? co ty człowieku wymyślasz ….. :?: :mrgreen:

Wymyślam? Odpowiedziałem na twój post.
Widocznie nie wiesz co jeszcze ludzie posiadają w mieszkaniach.
A co mnie to ??? to ja mam teraz czekac pare lat aż janusze zmienią swój sprzęt ?? :mrgreen: niech siedzą na systemie VHS ich sprawa
 
 
kupon 
light master


Dołączył: 07 Lis 2013
Posty: 114
Skąd: Kraków
Wysłany: 03-06-2018, 09:21   

Do fachowców.A cz UPC nie mogło by puścić sygnał 4k poza dekoderem.Chodzi mi o te kanały niekodowane które nadają w sumie poza dekoderem :?:
 
 
Azar 
light master


Dołączył: 25 Mar 2015
Posty: 64
Wysłany: 03-06-2018, 10:10   

KOCUREK1970 napisał/a:
Azar napisał/a:
weźcie nc+ albo orange a po 14 dniach zrezygnujcie hihi zdążycie obejrzeć Mistrzostwa

I myślisz, że nie pomyśleli o tym - będzie gdzieś zapis, że zaczynają świadczyć usługę natychmiast, że przyjmujesz do wiadomości utratę prawa odstąpienia od takiej umowy w 14 dni i już od umowy nie odstąpisz.



nie chce się kłócić ale klient zawsze ma prawo od odstąpienia umowy w ciągu 14 dni.
_________________
 
 
czarek77 
classic master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 168
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 03-06-2018, 10:14   

kupon napisał/a:
Do fachowców.A cz UPC nie mogło by puścić sygnał 4k poza dekoderem.Chodzi mi o te kanały niekodowane które nadają w sumie poza dekoderem :?:
Pewnie ze się da ,,,,, dekoder jest tylko potrzebny gdy to jest zakodowany płatny kanał …. a TVP 4K ma być kanałem otwartym ,,,,,
 
 
swordfish 
light master

Dołączył: 28 Gru 2014
Posty: 88
Wysłany: 03-06-2018, 12:25   

Już widzę jak UPC chętnie odkodowuje sygnał TVP 4K, jak oni kanały naziemne z Mux 8 dają do droższych pakietów traktując Je jako stacje premium.
Zresztą, czy mają zachęcać swoich abonentów z obecnymi dekoderami z Full HD do "partyzantki" w kablu:
chcesz mieć Mundial w 4K, wyłącz nasz super-hiper-extra dekoder i przełącz się na sygnał DVB-C w swoim telewizorze? Wcześniej podłącz kabel antenowy do gniazdka. Jak Jego nie masz, to odłączyć ten od dekodera i podłącz do TV.
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5241
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 03-06-2018, 14:15   

Azar napisał/a:
nie chce się kłócić ale klient zawsze ma prawo od odstąpienia umowy w ciągu 14 dni.

https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/prawo-odstapienia-od-umowy/wylaczenia-prawa-do-odstapienia/
_________________
 
 
dareka 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 16 Mar 2007
Posty: 383
Skąd: 51.4200°N, 19.6800°E
Wysłany: 03-06-2018, 15:30   

czarek77 napisał/a:
A co mnie to ??? to ja mam teraz czekac pare lat aż janusze zmienią swój sprzęt ??

Nie musisz. Jesteś niezadowolony, zmień operatora. Proste.
 
 
 
Opiu 
classic master


Dołączył: 30 Cze 2015
Posty: 270
Wysłany: 03-06-2018, 16:14   

Nie będzie w UPC kanału TVP 4k bo nie ma na to warunków technicznych na ten moment i tyle skończcie bezsensowną dyskusje :D
_________________
 
 
boniunio 
light master

Dołączył: 19 Sty 2016
Posty: 53
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 03-06-2018, 16:59   

Opiu napisał/a:
Nie będzie w UPC kanału TVP 4k bo nie ma na to warunków technicznych na ten moment i tyle skończcie bezsensowną dyskusje :D

Możesz powiedzieć o jakich warunkach technicznych mówisz ?
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: