Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
C+ 4K oraz TVP 4K w Orange za DARMO !!
Autor Wiadomość
effe 
classic master

Dołączył: 22 Mar 2013
Posty: 216
Wysłany: 26-05-2018, 08:41   

Widocznie burza nie jest blisko nadajników i nie jest silna :lol:
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 29 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4556
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 26-05-2018, 09:45   

brtk napisał/a:
Właśnie nade mną jest burza, napierdziela niemiłosiernie, a dziwnym trafem kanały w UPC działają bez zarzutu, dziwne, nie effe? :roll:

Za to u pomaranczowych podczas burzy obraz dostaje +10 kontrastu i nasycenia kolorów
Kanaly sd wyglądają jak hd a te to już prawie 4K

ROTFL
_________________
 
 
effe 
classic master

Dołączył: 22 Mar 2013
Posty: 216
Wysłany: 26-05-2018, 10:04   

GDA napisał/a:

Za to u pomaranczowych podczas burzy obraz dostaje +10 kontrastu i nasycenia kolorów
Kanaly sd wyglądają jak hd a te to już prawie 4K

ROTFL



No widzisz 8) TECHNOLOGIA :lol:
 
 
Blacha 
light master

Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 131
Wysłany: 26-05-2018, 10:26   

Dzieciaki... ;)
Poczekajcie już Zygmunt że swoją słoneczną ofertą pompując kasę w Netię wkrótce zrobi porządek. :twisted:
 
 
kiniecki 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Wrz 2006
Posty: 208
Skąd: Warszawa
Wysłany: 26-05-2018, 13:17   

Zygmunt od razu puści 8K :D
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 29 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4556
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 26-05-2018, 13:44   

Już wymyślił nowy standard Super HD to i pewne 4K nazwie Super 4K
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5153
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 26-05-2018, 14:50   

GDA,
Ta będzie raczej Super HD 4K :mrgreen:
_________________
 
 
brtk 
classic master

Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 226
Skąd: Warszawa
Wysłany: 26-05-2018, 14:56   

@effe nie no, czegoś tu nie rozumiem, wcześniej pisałeś, że przez koncentryk były zakłócenia u ciebie, czyli przez zastosowana technologię.. że wyładowania robią zakłócenia w sieci :D A teraz jednak burza musi być blisko nadajnikow.. A u mnie dziś rano tak napierdzielało koło bloku, że mało szyby nie wyleciały, faktycznie słaba burza. A obraz jak żyleta, bez zakłóceń.
_________________
 
 
Blacha 
light master

Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 131
Wysłany: 26-05-2018, 15:01   

Podziwiam twoją niefrasobliwość...chyba, że stać cię na naprawę sprzętu rtv. :neutral:
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 29 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4556
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 26-05-2018, 16:48   

Przecież ma kablowke wpieta a nie antenę z dachu
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2467
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 26-05-2018, 17:09   

Nawet w przypadku kablówki lepiej mieć u siebie jakieś zabezpieczenia antyprzepięciowe bo przepięcie może i pójść po koncentryku:
https://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?t=9126
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 29 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4556
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 26-05-2018, 17:45   

Ale skąd? Z Oliwy dojdzie przepiecie na Kowale? Bez jaj
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2467
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 26-05-2018, 17:53   

GDA napisał/a:
Z Oliwy dojdzie przepiecie na Kowale?

Kę? Ja mówię o przepięciu z pioruna z burzy :D
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 29 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4556
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 26-05-2018, 17:58   

Ja też

UPC ma stację bazową w Oliwie i jeżeli gdzie miałby walnąć piorun to tylko tam i myślisz że stamtąd aż by do Ciebie doszło?
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2467
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 26-05-2018, 18:07   

GDA napisał/a:
UPC ma stację bazową w Oliwie i jeżeli gdzie miałby walnąć piorun to tylko tam i myślisz że stamtąd aż by do Ciebie doszło?

Tak to może nie, ale u mnie światłowód od UPC dochodzi do skrzynki która jest przed blokiem (z niej już idzie do mojego bloku koncentryk). Wystarczy, że w tą skrzynkę walnie piorun i też może być przepięcie po koncentryku.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: