Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
TVP 4K
Autor Wiadomość
czarek77 
classic master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 168
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 08-06-2018, 20:40   

GDA napisał/a:
Jak cie stać to byś juz dawno miał 4K w domu
Od jeczenia na forum i narzekania na UPC cztery ka nie trafi do ciebie
Jaki ty pusty jesteś jak słoik po sledziach :D ,,,, skąd wiesz że nie mam telewizji 4k ??

[ Dodano: 08-06-2018, 20:43 ]
dareka napisał/a:
czarek77 napisał/a:
Gdzie napisałem ze mi jest drogo ??? dawaj ten sygnał na kable nawet za 150 wezme …. bo mnie stać :D

I przez takich .... normalny abonent musi bulić. Bo ich stać.
Nie ma się co dziwić że ceny przez sieci są windowane, skoro są tacy co biorą jak leci bez względu na koszty.
Masz ręce ??? to zarabiaj na przyjemności
 
 
Blacha 
classic master


Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 201
Wysłany: 08-06-2018, 21:48   

Dareka i czarek
Może nie rozwijajcie już tego tematu bo znajdą się tacy co podsuną pomysły "jakie przyjemności" można mieć biorąc sprawy w swoje ręce.

Oprócz oglądania telewizji. :shock:
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2546
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 08-06-2018, 21:58   

Cytat:
Jakby UPC chciało, to by włączyło TVP 4k, tak jak włączają każdy kanał premium od Polsatu. Możliwości techniczne mają. Usługę wykupiłyby ewentualnie tylko zainteresowane osoby z modułami CI+, bo oczywiste dla mnie jest to, że UPC tego kanału nie włączyłoby w postaci nieszyfrowanej.

A co jakby dostęp do TVP 4K chcieliby mieć użytkownicy pakietów Horizon Select, Horizon Max albo użytkownicy pakietów z nagrywarką, a nie chcą brać multiroomu?
_________________
 
 
Blacha 
classic master


Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 201
Wysłany: 08-06-2018, 22:14   

Dodatkowo na operatorów, którzy zdecydują się na UHD w czasie mundialu zostaje nałożona tzw. opłata techniczna.
Firma smsnet m.in. dlatego nie podjęła się takiej współpracy.
Uznała opłaty i ich wysokość obligatoryjnie za absurdalne.
 
 
Robin 
ultra master

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 1160
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 08-06-2018, 22:42   

MrPepka napisał/a:
A co jakby dostęp do TVP 4K chcieliby mieć użytkownicy pakietów Horizon Select, Horizon Max albo użytkownicy pakietów z nagrywarką, a nie chcą brać multiroomu?

Byliby w dokładnie tej samej sytuacji co teraz - brak możliwości zamówienia usługi. :P
 
 
zylx 
light master

Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 82
Wysłany: 08-06-2018, 22:45   

A ja bym kupił 4k na mundial za 100zł. A nawet więcej: dostępność tych kanałów była by zachęta wystarczającą by podpisać nową dwuletnią umowę. Na chwilę obecną alternatywą jest dla mnie Moduł Cam NC+ za 200zl + koszt talerza i instalacji. Orange niestety się nie wyrobił z podłączeniem przed mundialem.
 
 
Robin 
ultra master

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 1160
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 09-06-2018, 14:33   

Blacha napisał/a:
Dodatkowo na operatorów, którzy zdecydują się na UHD w czasie mundialu zostaje nałożona tzw. opłata techniczna.

A małe lokalne kablówki nie przestraszyły się tej opłaty i włączyły TVP 4k: ;)
http://satkurier.pl/news/...z-poznania.html
http://satkurier.pl/news/...ialem-w-4k.html
 
 
zylx 
light master

Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 82
Wysłany: 10-06-2018, 12:08   

No ale my jesteśmy klientami "Lidera rynku!", po co nam 4k!
 
 
Blacha 
classic master


Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 201
Wysłany: 10-06-2018, 12:18   

50 dyszek bym zapłacił za Mundial w 4K ale skoro UPC udaje że UHD nie ma....
Przynajmniej wiemy jaki obrać kierunek bo zakończeniu umowy.
 
 
turzol 
Klikacz

Dołączył: 05 Lip 2012
Posty: 7
Wysłany: 22-06-2018, 16:46   

Można ogarnąć streaming 4K 60fps z opcją HDR z iplayer BBC co też uczyniłem zamiast czekać aż polski operator da mi taką możliwość.
 
 
czarek77 
classic master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 168
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 22-06-2018, 17:11   

turzol napisał/a:
Można ogarnąć streaming 4K 60fps z opcją HDR z iplayer BBC co też uczyniłem zamiast czekać aż polski operator da mi taką możliwość.
Napisz więcej co i jak , chętnie sprawdze
 
 
turzol 
Klikacz

Dołączył: 05 Lip 2012
Posty: 7
Wysłany: 22-06-2018, 21:06   

czarek77 napisał/a:
turzol napisał/a:
Można ogarnąć streaming 4K 60fps z opcją HDR z iplayer BBC co też uczyniłem zamiast czekać aż polski operator da mi taką możliwość.
Napisz więcej co i jak , chętnie sprawdze


Wykupujesz VPN albo openDNS, ja korzystam z tego drugiego. Na TV w ustawieniach sieci wklepujesz przydzielone adresy DNS, lokalizacje trzeba przestawić na UK i tym samym jest możliwość instalacji aplikacji BBC iplayer na telewizorze. Pomijam założenie konta bo to oczywiste.
Transmisja jest 4K z HDR i na UPC Fiber 120 chodzi ultra płynnie.
 
 
MariuszHL 
classic master

Dołączył: 23 Lis 2015
Posty: 192
Skąd: Wrocław
Wysłany: 29-06-2018, 21:37   Tak źródło sygnału jest

bardzo ważne a telewizor wcale nie musi służyć do oglądania telewizji na takiej zasadzie jak każdy myśli.W internecie jest sporo treści ,które mają treść nagraną przynajmniej w rozdzielczości 4k ale mało kto porusza temat ,że sygnał także musi być nadawany przynajmniej 10bitową paletą kolorów.Niektórzy ludzie pokupowali sobie fejkowe TV 4k ,które nie mają ponad 8milionów pikseli na ekranie.
Ludziom wciskają ładowarki nie tylko do samochodów z 1amperem na jeden port USB i potem nagle okazuje się ,że nie może ładować komórki lub ładuje i przestaje na przemiennie bo nie zwracają uwagi na szczegóły jakie są wymagane często już do akumulatorów o pojemności przynajmniej 3000mAh.
Kolejna sprawa to kabel HDMI tak to jest jak chce się zaoszczędzić to ma się później pogorszony obraz.
Ja jestem w szoku ,że TVP jednak nadaje sygnał w rozdzielczości 4k z 10bitową paletą kolorów a wielu z Was ma 8bitowe odbiorniki.Nie wspominam o tych co mają także fejkowe 8bit czyli coś takiego jak 6bit + FRC 2bit ale tak to jest jak część osób do dwóch tysięcy złotych chciało kupić porządny odbiornik TV w takiej rozdzielczości i owszem można wybrać coś udanego od TLC na przykład ale to są kompromisy i tyle.
_________________
 
 
czarek77 
classic master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 168
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 29-06-2018, 22:57   Re: Tak źródło sygnału jest

MariuszHL napisał/a:
bardzo ważne a telewizor wcale nie musi służyć do oglądania telewizji na takiej zasadzie jak każdy myśli.W internecie jest sporo treści ,które mają treść nagraną przynajmniej w rozdzielczości 4k ale mało kto porusza temat ,że sygnał także musi być nadawany przynajmniej 10bitową paletą kolorów.Niektórzy ludzie pokupowali sobie fejkowe TV 4k ,które nie mają ponad 8milionów pikseli na ekranie.
Ludziom wciskają ładowarki nie tylko do samochodów z 1amperem na jeden port USB i potem nagle okazuje się ,że nie może ładować komórki lub ładuje i przestaje na przemiennie bo nie zwracają uwagi na szczegóły jakie są wymagane często już do akumulatorów o pojemności przynajmniej 3000mAh.
Kolejna sprawa to kabel HDMI tak to jest jak chce się zaoszczędzić to ma się później pogorszony obraz.
Ja jestem w szoku ,że TVP jednak nadaje sygnał w rozdzielczości 4k z 10bitową paletą kolorów a wielu z Was ma 8bitowe odbiorniki.Nie wspominam o tych co mają także fejkowe 8bit czyli coś takiego jak 6bit + FRC 2bit ale tak to jest jak część osób do dwóch tysięcy złotych chciało kupić porządny odbiornik TV w takiej rozdzielczości i owszem można wybrać coś udanego od TLC na przykład ale to są kompromisy i tyle.
A ten TCL to od Kikiego z forum hdtv.com ???? :mrgreen:
 
 
zylx 
light master

Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 82
Wysłany: 30-06-2018, 13:48   Re: Tak źródło sygnału jest

MariuszHL napisał/a:
Kolejna sprawa to kabel HDMI tak to jest jak chce się zaoszczędzić to ma się później pogorszony obraz.

Masz sporo racji w tym co napisałeś, ale to o kablach hdmi to zwykła głupota. Sygnał cyfrowy nie jest podatny na zakłócenia elektromagnetyczne jak analogowy. Bo niby jak miało by to działać? Gorsza kabel powodowałby rozszyfrowanie HDCP, zmianę zer w jedynki, a jedynki w zera i ponowne zakodowanie sygnału? Kabel HDMI albo działa, albo nie działa. Nie ma żadnej możliwości by pomiędzy dwoma kablami które działają prawidłowo występowała jakakolwiek różnica w obrazie.

Jeśli nie wierzysz mi to proszę:
1. hdtvpolska.com Kabel HDMI a jakość obrazu – test przewodu Fiber Pro do Ultra HD 4K!
LinusTechTips - $1,000 HDMI Cable!? - Useless Tech Over $100
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: