Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
TVP 4K
Autor Wiadomość
Blacha
[Usunięty]

Wysłany: 10-05-2018, 09:14   

@GDA
Mylisz pojęcia. Popieram tylko decyzję kolegi, który już teraz podjął decyzję nie czekając aż UPC łaskawie udostępni UHD.
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 30 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4815
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 10-05-2018, 09:40   

Ja również popieram
Bo podpisując umowę z operatorem trzeba mieć świadomość tego czego się chce
Masz telewizor 4K szukaj takiego operatora który takie treści udostępnia a nie bierz takiego który nawet tego nie ma planie a potem się wyzalaj jaki on jest beznadziejny
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5463
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 11-05-2018, 22:33   

Blacha napisał/a:
Wbrew temu co niektórzy piszą 4K (np. user Kocurek) to nie jakieś cuda-niewidy a realnie lepsza jakość dostępna dla "masowego" klienta. Mam tu na myśli Orange IPTV. Polowa kanałów w UPC, które operator okesla jako HD, ciężko niestety zakwalifikować do tej kategorii STARS TV, NUTA TV, TOP KIDS, DISCOVERY LIFE...

Nie myl oferty z technicznymi warunkami świadczenia danej usługi.
_________________
 
 
Blacha
[Usunięty]

Wysłany: 11-05-2018, 23:01   

Co by nie pisać i jak by nie pisać trzeba jakość znieść gorycz porażki. To co się teraz dzieje na rynku medialnym-oferta TVP 4K, zapowiadane próby przez CP pod względem UHD dają do zastanowienia, czy LIDER na rynku kablowym dostał zadyszki i dlaczego nie nadążył za zmianami...
 
 
stivi 
ultra master

Dołączył: 25 Paź 2009
Posty: 901
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 12-05-2018, 05:03   

tv cyfrowa tez wprwadzili jako ostatni , nowe kanały tez wprowadzaja na szarym końcu . Dlaczego z 4k mialo by byc inaczej ??? To jest taki ich standard działania
 
 
erwinsans 
ultra master

Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 749
Wysłany: 12-05-2018, 08:46   

Obraz jest lepszy takie mam wrażenie. Wszystkie skaluje do 4k ale skalowanie do 4k duzo sie różni od oficjalnej transmisji z 4k
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 30 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4815
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 12-05-2018, 09:39   

stivi napisał/a:
tv cyfrowa tez wprwadzili jako ostatni , nowe kanały tez wprowadzaja na szarym końcu . Dlaczego z 4k mialo by byc inaczej ??? To jest taki ich standard działania

Skoro wiesz że jest tak źle to co Cię zmusza to bycia abonentem tyle lat?
_________________
 
 
kiniecki 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Wrz 2006
Posty: 216
Skąd: Warszawa
Wysłany: 12-05-2018, 10:24   

Bo może nie ma innej alternatywy...
_________________
 
 
piter777 
ultra master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 21 Lip 2008
Posty: 959
Skąd: Gdańsk Zaspa
Wysłany: 12-05-2018, 12:28   

stivi napisał/a:
tv cyfrowa tez wprwadzili jako ostatni , nowe kanały tez wprowadzaja na szarym końcu . Dlaczego z 4k mialo by byc inaczej ??? To jest taki ich standard działania

I tak szybko w porównaniu do choćby osiedlowej sieci kablowej ,która u mnie na osiedlu wprowadziła cyfrę Rok temu :twisted:
 
 
czarek77 
classic master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 188
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 31-05-2018, 08:56   

Telewizja Polska wyda zgodę na reemisję sygnału TVP 4K sieciom kablowym. Decyzja zapadła po interwencji Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji. Oznacza to, że klienci kablówek zobaczą jednak piłkarski mundial---- ciekawe co UPC zrobi :mrgreen:
 
 
Mailo 
Klikacz

Dołączył: 31 Maj 2018
Posty: 2
Wysłany: 31-05-2018, 10:10   

[quote="czarek77"]Telewizja Polska wyda zgodę na reemisję sygnału TVP 4K sieciom kablowym. Decyzja zapadła po interwencji Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji. Oznacza to, że klienci kablówek zobaczą jednak piłkarski mundial---- ciekawe co UPC zrobi

Nic nie zrobi .Horizon nie jest w stanie puścić sygnału w 4K ,nie ma takich mozliwosci technicznych rozchodzi się tu o specjalne codeki których dekoder nie przetwory na ta chwile, jedynie co można posmakować to 4K z nc+"zamawiając przez telefon i w 14 dniu zrezygnować oddając dekoder do punktu płacąc tylko za montaż anteny i aktywacje:)
_________________
 
 
czarek77 
classic master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 188
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 31-05-2018, 11:27   

[quote="Mailo"]
czarek77 napisał/a:
Telewizja Polska wyda zgodę na reemisję sygnału TVP 4K sieciom kablowym. Decyzja zapadła po interwencji Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji. Oznacza to, że klienci kablówek zobaczą jednak piłkarski mundial---- ciekawe co UPC zrobi

Nic nie zrobi .Horizon nie jest w stanie puścić sygnału w 4K ,nie ma takich mozliwosci technicznych rozchodzi się tu o specjalne codeki których dekoder nie przetwory na ta chwile, jedynie co można posmakować to 4K z nc+"zamawiając przez telefon i w 14 dniu zrezygnować oddając dekoder do punktu płacąc tylko za montaż anteny i aktywacje:)
Po cholerę dekoder do tego ??? biorą sygnał 4k od TVP i puszczają go po swoich kablach … masz telewizor UHD to oglądasz w rozdzielczości 4k ,,, proste … czy do kanału Polsat HD , TVN HD musi być dekoder FULL HD ?? czy wystarczy telewizor ?? :mrgreen:
 
 
Mailo 
Klikacz

Dołączył: 31 Maj 2018
Posty: 2
Wysłany: 31-05-2018, 12:52   

[quote="czarek77"]
Mailo napisał/a:
czarek77 napisał/a:
Telewizja Polska wyda zgodę na reemisję sygnału TVP 4K sieciom kablowym. Decyzja zapadła po interwencji Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji. Oznacza to, że klienci kablówek zobaczą jednak piłkarski mundial---- ciekawe co UPC zrobi

Nic nie zrobi .Horizon nie jest w stanie puścić sygnału w 4K ,nie ma takich mozliwosci technicznych rozchodzi się tu o specjalne codeki których dekoder nie przetwory na ta chwile, jedynie co można posmakować to 4K z nc+"zamawiając przez telefon i w 14 dniu zrezygnować oddając dekoder do punktu płacąc tylko za montaż anteny i aktywacje:)
Po cholerę dekoder do tego ??? biorą sygnał 4k od TVP i puszczają go po swoich kablach … masz telewizor UHD to oglądasz w rozdzielczości 4k ,,, proste … czy do kanału Polsat HD , TVN HD musi być dekoder FULL HD ?? czy wystarczy telewizor ?? :mrgreen:


Tzw upscalling do 4K w tv to pic na wode,natywny to już coś ,nie mówiąc już o skalowaniu hd-full hd,kabLem to sobie anten mozeszłym do tv podpiac
_________________
 
 
micihol 
Klikacz

Dołączył: 05 Cze 2018
Posty: 1
Wysłany: 05-06-2018, 14:01   

Mailo napisał/a:
Nic nie zrobi .Horizon nie jest w stanie puścić sygnału w 4K ,nie ma takich mozliwosci technicznych rozchodzi się tu o specjalne codeki których dekoder nie przetwory na ta chwile, jedynie co można posmakować to 4K z nc+"zamawiając przez telefon i w 14 dniu zrezygnować oddając dekoder do punktu płacąc tylko za montaż anteny i aktywacje:)


Mailo napisał/a:
Tzw upscalling do 4K w tv to pic na wode,natywny to już coś ,nie mówiąc już o skalowaniu hd-full hd,kabLem to sobie anten mozeszłym do tv podpiac


Co Ty za bzdury piszesz? Dekoder nie jest potrzebny, a kazdy telewizor 4K, wspiera rozdzielczosc 4K. Jesli operator udostepni taki sygnal, a masz TV i modul CAM, to ogladasz 4k i nie martwisz sie dekoderem. Co chwila na roznych forach widze Januszow technologii, ktorzy opowiadaja o HDMIv2, o kodekach, o tym, ze CAM musi byc odpowiedni itd... Nie, nie musi. Masz telewizor z DVB-C i 4K i modul od operatora - mozesz ogladac programy 4K, jesli tylko beda nadawane.
 
 
czarek77 
classic master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 188
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 05-06-2018, 16:48   

micihol napisał/a:
Mailo napisał/a:
Nic nie zrobi .Horizon nie jest w stanie puścić sygnału w 4K ,nie ma takich mozliwosci technicznych rozchodzi się tu o specjalne codeki których dekoder nie przetwory na ta chwile, jedynie co można posmakować to 4K z nc+"zamawiając przez telefon i w 14 dniu zrezygnować oddając dekoder do punktu płacąc tylko za montaż anteny i aktywacje:)


Mailo napisał/a:
Tzw upscalling do 4K w tv to pic na wode,natywny to już coś ,nie mówiąc już o skalowaniu hd-full hd,kabLem to sobie anten mozeszłym do tv podpiac


Co Ty za bzdury piszesz? Dekoder nie jest potrzebny, a kazdy telewizor 4K, wspiera rozdzielczosc 4K. Jesli operator udostepni taki sygnal, a masz TV i modul CAM, to ogladasz 4k i nie martwisz sie dekoderem. Co chwila na roznych forach widze Januszow technologii, ktorzy opowiadaja o HDMIv2, o kodekach, o tym, ze CAM musi byc odpowiedni itd... Nie, nie musi. Masz telewizor z DVB-C i 4K i modul od operatora - mozesz ogladac programy 4K, jesli tylko beda nadawane.
Dopóki nie podłączysz i nie pokażesz palcem że to działa bez dekodera to Janusze nie uwierzą :mrgreen: po co samochody jak są rowery itd. …. :mrgreen:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: