Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Alternatywa dla Compala
Autor Wiadomość
Jarex 
easy master

Dołączył: 09 Lip 2006
Posty: 28
Skąd: Kraków
Wysłany: 01-05-2018, 17:35   

brtk napisał/a:
@GMateusz to dlaczego wciskacie tylko Compala, jak wiecie, że jest dziurawy jak ser a tym bardziej klientowi nie zmieści się tam gdzie chce go włożyć? Macie na magazynach jeszcze jakieś cisco, ale chcecie na siłę wszystkich uszczęśliwić tym szrotem zwanym ConnectBoxem. U mnie kolejny dzień z restartem po 5 rano.. Już mija 4 miesiąc od poinformowania Was o problemie i dalej nie jest nic w tym kierunku zrobione.


Jeśli złożyłeś reklamację na usługę, która nie została wg Ciebie uwzględniona to napisz skargę do UOKIK. Ja tak zrobiłem po 7 miesiącach zabawy ze mną w kotka i myszkę i naprawiono bardzo szybko problem.
 
 
grucha 
Klikacz

Dołączył: 08 Kwi 2018
Posty: 6
Wysłany: 07-05-2018, 22:31   

Złożyłem reklamację, ale nie minęło jeszcze 30 dni.
Niestety nie mogłem czekać, więc pracuję już na nowym łączu u nowego operatora.

Póki co mam dylemat czy mogę potrącić należność za okres kiedy nie miałem dostępu do internetu czy zapłacić za maj i domagać się zwrotu tuż po 30 dniach. Przekopałem już regulamin UPC, ale nic tam nie ma o płatności za okres objęty reklamacją. Okres wypowiedzenia kończy mi się z końcem maja.
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 07-05-2018, 22:55   

grucha napisał/a:
ale nic tam nie ma o płatności za okres objęty reklamacją.
Sam nie możesz nic potrącać, musisz najpierw zapłacić, a później złożyć reklamację.
Poczytaj :arrow: regulamin
Rozdział X.
Rozdział XI.
§ 37
2. Za każdy dzień, w którym wystąpiła przerwa w świadczeniu Usługi wynikająca z Awarii, Abonentowi przysługuje prawo do bonifikaty w wysokości 1/30 opłaty abonamentowej za Usługę, której dotyczy Awaria.
3. W sytuacji określonej w ust. 1 i 2 Abonent uprawniony jest do żądania odszkodowania uzupełniającego na zasadach ogólnych, wynikających z przepisów Kodeksu cywilnego.
_________________
 
 
czarek77 
classic master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 188
Skąd: Piotrków Trybunalski
Ostrzeżeń:
 2/4/6
Wysłany: 16-05-2018, 13:00   

Hello :D Dobrzy ludzie powiedzcie mi czy można ponownie aktywować modem UBEE ??? bo leży mi w piwnicy ,a sprawdził bym jak działa i porównał z Compalem .... pomyłka ,,,, mam SCIENTIC ATLANTA ,,,,, czyli cisco ???
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 16-05-2018, 13:11   

http://provisioning.upc.pl/reg/login.jsp
_________________
 
 
czarek77 
classic master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 188
Skąd: Piotrków Trybunalski
Ostrzeżeń:
 2/4/6
Wysłany: 16-05-2018, 13:28   

tylko jak się zalogować ?
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 16-05-2018, 14:28   

Login i hasło jak do maila z UPC.
_________________
 
 
czarek77 
classic master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 188
Skąd: Piotrków Trybunalski
Ostrzeżeń:
 2/4/6
Wysłany: 16-05-2018, 15:09   

Pitrek napisał/a:
Login i hasło jak do maila z UPC.
Ok już wiem ,,,, a jest technicznie możliwe aby podłączyć CISCO pod kabel od internetu i robił by za modem tak jak potrafi .... a póżniej podłączyć do Cisco Compala by rozsyłał wi wi a funkcje modemu wyłączyć w COMPALU .....???
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 65 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5335
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 16-05-2018, 15:40   

czarek77 napisał/a:
jest technicznie możliwe aby podłączyć CISCO pod kabel od internetu i robił by za modem tak jak potrafi .... a póżniej podłączyć do Cisco Compala by rozsyłał wi wi a funkcje modemu wyłączyć w COMPALU .....???

Ale to i tak tylko JEDNO urządzenie będzie miało internet i to te które się pierwsze zaloguje do sieci.
Modem daje tylko JEDNO ip więc Compal go dalej routingiem w takiej konfiguracji nie podzieli.
_________________
 
 
czarek77 
classic master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 188
Skąd: Piotrków Trybunalski
Ostrzeżeń:
 2/4/6
Wysłany: 16-05-2018, 16:33   

KOCUREK1970 napisał/a:
czarek77 napisał/a:
jest technicznie możliwe aby podłączyć CISCO pod kabel od internetu i robił by za modem tak jak potrafi .... a póżniej podłączyć do Cisco Compala by rozsyłał wi wi a funkcje modemu wyłączyć w COMPALU .....???

Ale to i tak tylko JEDNO urządzenie będzie miało internet i to te które się pierwsze zaloguje do sieci.
Modem daje tylko JEDNO ip więc Compal go dalej routingiem w takiej konfiguracji nie podzieli.
,,,, chce podłączyć Cisco do kabla ale nie mam routera do Wi-Fi ,,,, więc pomyślałem że jakos COMPAL będzie jako router Wi-Fi . A jakiś fajny router dual band w znośnej cenie ??? Bo genereralnie rozumiem że CISCO jest wolne od błedów z PUMĄ ??? i warto postawić sieć na CISCO + ROUTER ? a compala do szafy ? Ogólnie to zależy mi na braku lagów w grze na ps4 .... kto gra w fife ten wie że szybkość reakcji to podstawa .... a na Compalu to czasem trwa wieki
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 65 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5335
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 16-05-2018, 17:11   

czarek77 napisał/a:
A jakiś fajny router dual band w znośnej cenie ???

Jaka to znośna cena dla Ciebie?
czarek77 napisał/a:
Bo genereralnie rozumiem że CISCO jest wolne od błedów z PUMĄ ???

Cisco 3212 i Cisco 3208 - całkowicie wolne (siedzi na nich Broadcom).
czarek77 napisał/a:
i warto postawić sieć na CISCO + ROUTER

Ja tak mam - nie wyobrażam sobie u mnie innego rozwiązania.
czarek77 napisał/a:
a compala do szafy ?

JEŚLI będziesz miał już własny router, to MOZESZ Compala wykorzystać jak lokalnego AP - wtedy łączymy go przewodem z nowym Twoim routerem.
_________________
 
 
czarek77 
classic master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 188
Skąd: Piotrków Trybunalski
Ostrzeżeń:
 2/4/6
Wysłany: 16-05-2018, 17:25   

JEŚLI będziesz miał już własny router, to MOZESZ Compala wykorzystać jak lokalnego AP - wtedy łączymy go przewodem z nowym Twoim routerem.
_________________ yyyy i co to mida bo nie łape :mrgreen: a znosna cena na nowy router to może około 200pln max ... :mrgreen:
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 65 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5335
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 16-05-2018, 17:43   

Cytat:
co to mida bo nie łape

Dodatkowe wifi z Compala - tego już masz więc można go postawić w innym pokoju, dać skrętkę z Compala do Twojego routera i masz większy zasięg wifi.
czarek77 napisał/a:
znosna cena na nowy router to może około 200pln max ...

https://www.morele.net/ro...t-ac53-1069992/
Dobra cena (choć można to samo wyrwać taniej) i dobre opinie.
Choć ma niestety tylko 2 porty LAN! - ale mieści się w Twojej cenie.
Za 200 zł nie kupisz nic porządniejszego, pewnego i z takim wykonaniem (TP Link nawet mu do pięt nie dorasta).
_________________
 
 
czarek77 
classic master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 188
Skąd: Piotrków Trybunalski
Ostrzeżeń:
 2/4/6
Wysłany: 16-05-2018, 18:20   

KOCUREK1970 napisał/a:
Cytat:
co to mida bo nie łape

Dodatkowe wifi z Compala - tego już masz więc można go postawić w innym pokoju, dać skrętkę z Compala do Twojego routera i masz większy zasięg wifi.
czarek77 napisał/a:
znosna cena na nowy router to może około 200pln max ...

https://www.morele.net/ro...t-ac53-1069992/
Dobra cena (choć można to samo wyrwać taniej) i dobre opinie.
Choć ma niestety tylko 2 porty LAN! - ale mieści się w Twojej cenie.
Za 200 zł nie kupisz nic porządniejszego, pewnego i z takim wykonaniem (TP Link nawet mu do pięt nie dorasta).
------ Ok dzięki .... 2 porty lan wystarczą .... konsola i telewizor ,,,, reszta na Wi-Fi :)
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 65 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5335
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 16-05-2018, 18:25   

czarek77 napisał/a:
mam SCIENTIC ATLANTA ,,,,, czyli cisco

Zaraz zaraz - a dokładnie to co to jest?
Nie jest to przypadkiem ten już stary trup i w dodatku na EuroDOCSIS 2.0?
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: