Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Napisy w EPG
Autor Wiadomość
grzesiek40 
light master

Dołączył: 08 Sty 2016
Posty: 71
Skąd: Szczecin
Wysłany: 04-04-2018, 12:59   Napisy w EPG

Witam!

Mam taki problem. Przy opisach audycji (chyba to się nazywa EPG) nie wyświetlają mi się polskie znaki na MR. W drugim pokoju na Horizon jest wszystko ok. Po próbie ponownego wyszukania kanałów na chwile jest ok po czym powraca problem. Czy jest z winy UPC czy to od telewizora. Czy spotkał się ktoś z Was z takim czymś i ewentualnie jak to rozwiązać?
Dodam, że tv z MR mam ok. 3 miesięcy i wcześniej wszystko było ok.
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 04-04-2018, 13:55   Re: Napisy w EPG

Dziwne, że po wyszukaniu jest OK i później znika. Nie napisałeś jaki to TV.

Na przykład na samsungach polskie znaki w EPG zapewnia szukanie (kraj: Polska) :arrow: wg instrukcji UPC: ID Sieci: ........, częstotliwość: ........... KhZ, Modulacja: 256 QAM, Szybkość symboli: 6900 kS/s.

W starszych samsungach niż seria "F" pomagało przestawienie na kraj wyszukiwania programów cyfrowych: Czechy.
_________________
 
 
grzesiek40 
light master

Dołączył: 08 Sty 2016
Posty: 71
Skąd: Szczecin
Wysłany: 04-04-2018, 17:08   

Mam Samsunga nowszego i wyszukuje po Polska. Nie co jest grane.
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 04-04-2018, 20:25   

Dziwna sprawa, żeby po wyszukaniu polskie znaki w EPG są OK, a później znikają.
Nie zauważyłem, żeby EPG nadawane przez UPC się zmieniło, ale kto ich tam wie.

Chyba trzeba poczekać aż :arrow: inni właściciele nowych serii "MU" lub "QE" się odezwą, czy u nich polskie znaki w EPG też zaczęły teraz znikać.
_________________
 
 
mm2 
light master

Dołączył: 12 Lut 2015
Posty: 108
Skąd: Śląsk
Wysłany: 04-04-2018, 23:30   

Mam samsungi serii KU i MU, oba z modułami CI+ i żadnych problemów z polskimi znakami w EPG.
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 05-04-2018, 07:25   

grzesiek40 napisał/a:
wyszukuje po Polska
Nie sugeruję, że coś robisz źle, ale dla 100%-wej pewności :P . Wiemy, że kraj masz Polska, ale czy szukasz szybkie, ręczne z wyborem operatora: UPC i podajesz parametry dla Twojej lokalizacji (Ident. sieci, częst., modulacje i pr. symb.).

Może dla sprawdzenia, wyszukaj po "PEŁNY" (Operator:Pozostałe, szukanie: Pełne) raz dla kraju Polska, raz dla Czechy. Polskich znaków nie powinno być dla kraju Polska, a powinny być dla Czechy. Jeżeli w ogóle nie ma polskich znaków lub jest na odwrót, to coś chyba w TV nie tak.

Możesz jako ostateczność spróbować przywrócić ustawienia fabryczne w TV, ale pamiętaj że tracisz wszystkie ustawienia w TV (ustawienia obrazu, sieć itp.) i będziesz musiał wszystko zrobić od początku.
_________________
 
 
grzesiek40 
light master

Dołączył: 08 Sty 2016
Posty: 71
Skąd: Szczecin
Wysłany: 05-04-2018, 09:01   

Dzięki. Dzisiaj spróbuje wyszukać i tak i tak i dam znać.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: